Domů » Sdružení a spolky » Sport » Mezinárodní závod cyklistek jel přes Dobratice

První etapa Mezinárodního cyklistického závodu žen „Gracia Orlová 2017“ odstartovala v Orlové a do cílového místa ve Štramberku musely cyklistky v nevlídném počasí, v Dobraticích jen 3 stupně, zvládnout v nejdelší etapě závodu 110 kilometrů.

V polovině trasy byla rychlostní prémie U Koníčka a pak jely cyklistky přes Dobratice na Raškovice, Frýdlant, Hukvaldy a další obce až na štramberské náměstí. V místě fotek, u Harendy, byla první asi dvacetičlenná skupinka, přes padesát sekund ztrácel hlavní peleton. Na zbytek z téměř 150-i cyklistického balíku jsme čekali dalších dvanáct minut. Už z tohoto pohledu je zřejmé, jak náročný to je pro ženy závod. Rovněž výkonnostní rozdíl byl znát už v polovině etapy. Na cyklistky ještě čekají další čtyři etapy a celkem téměř 400 kilometrů.
Pro některé závodnice skončila etapa už v jejím počátku, například u Harendy to zapíchla závodnice na dnešní psí počasí se symbolickým číslem, třináct. Jednalo se o francouzskou cyklistku z týmu SAS – MACOGEP.
Momentky zachycené z trasy od Harendy najdete zde: http://dobratice.rajce.idnes.cz/183._CYKLISTICKY_ZAVOD_ZEN_GRACIA_2017/

Úvodní etapa se stala jednoznačnou záležitostí holandského týmu WM3 Pro Cykling Team. Na stupních stály jen cyklistky této cyklistické stáje v pořadí 1. Riejanne Markus v čase 3:01:53 , 2. Anouska Koster -24 sec. 3. Moniek Tenniglo -47 sec.

Na vynikajícím 6.místě skončila česká závodnice Machačová (Dukla Praha) se ztrátou něco málo přes 2 minuty, což je v konkurenci jezdkyň světových parametrů parádní umístění. Jen tak pro zajímavost, u Harendy mělo svoje občerstvovací depo jediné vozidlo, a to nejlepšího týmu dnešní 1.etapy Gracia 2017,  WM3. Do cíle nakonec nedojelo patnáct závodnic.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč