Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté uhájili těsné vítězství

Dobratice – Sedliště 2:1 (1:1), obě branky domácích dal Marián Causidis, za hosty Sekanina
Domácí fotbalisté se naladili na vítěznou vlnu, která i dnes pokračovala těsnou výhrou nad výborným soupeřem.
Fotky najdete zde:http://dobratice.rajce.idnes.cz/184._DOBRATICE_-_SEDLISTE_2_1/
Článek v Deníku:
http://fm.denik.cz/fotbal_region/dobraticka-tvrz-odolala-dva-goly-vstrelil-causidis-20170511.html

 

Sestavy:

Dobratice: Tesarčík – Somr, Škapa, Dobiáš, Lýsek, Skotnica – Svobodník (43.Březina), Šigut (81.Bortlíček), Kantor, Causidis – Zábelka (90.Bezecný), trenér Marián Korabík.

Sedliště: Daniel Majer – Sekanina, Bilas, Foukal, Jiříček, Němec,  Bílek, Mokroš, Vlček (66.Dom.Majer), Papřok (82.Mojžíšek) – Krejčok, trenér Daniel Majer.

Rozhodčí: Jedlička – Fanc a Krištof, ŽK:Causidis, Dobiáš, Tesarčík – Mokroš, Němec, Jiříček

Utkání sledovalo přes dvě stě diváků!

První májová sobota nevypadala od rána příliš lákavě na fotbal. Nakonec se počasí umoudřilo a do Dobratic zavítala letos nejvyšší návštěva diváků. Určitě to „zapříčinila“ zlepšená hra domácích, jejich tři po sobě jdoucí výhry, a také soupeř. Sedliště totiž v dohrávce kola přehrály Staré Město a to byla i pro domácí další výzva k prodloužení výborné série.

Do domácí branky se vrátil po nucené přestávce Petr Tesarčík a byl to právě on, na kterém záviselo mnoho momentů v první poločase. Ten první přišel už v 7.minutě, kdy nejprve reflexivně vyrazil střelu zblízka, ale tak nešťastně, že se míč dostal k domácímu kapitánovi Mariánu Causidisovi a přistál na jeho ruce. Znemožnění dokončení vyložené šance pro hostující hráče byl posouzen žlutou kartou, ale především horším trestem, penaltou. Míč si na značku postavil Sekanina, jehož směr střely vystihl Tesarčík a míč vyrazil k radosti domácího kotle fandů. To otřepané z kolektivních sportů – nedáš, dostaneš – platilo i zde. Hned z následující akce domácích se míč v šestnáctce Sedlišť dostal k Causidisovi a jeho levačka byla přesná, 1:0 pro Dobratice. Jak jsem již zmínil v úvodu, byl to poločas souboje mezi domácím gólmanem a hráči hostujícího celku. V 11.minutě včasným vyběhnutím zmařil dobrou možnost hostí. Ve 13.minutě však byl již překonán. Faul před šestnáctkou dal příležitost Sekaninovi, který se přes zeď trefil náramně k pravé tyči, gólman neměl vůbec nárok, 1:1. Přesto domácí nezůstali nějak zaskočeni, po chvilce si na centrovaný míč naběhl Šigut a hlavou jej poslal nad břevno. V 15.minutě se po rozehrání rohového kopu a několika nedůrazných odkopech zadáků Sedlišť snesl míč k Lýskovi a jeho střela orazítkovala horní část Majerovy branky. Hosté podnikli rychlý protikontr ve 25.minutě a v přečíslení se na konci po střele Mokroše opět vyznamenal domácí brankář. Ihned po výkopu gólmana se před brankářem Majerem objevil osamocený Šigut, měl to ale hodně z úhlu a lob zaplachtil přes celou délku branku až za postranní čáru. Po té zmařil Tesarčík další tutovku Vlčkovi a též dalekonosnou střelu Sekaniny. Tato část zápasu se musela líbit přítomným, protože se hrálo velice aktivně na obě strany. Když se neujala ani dobře sehraná standardka po rohu a Šigut trefil jen boční síť, šlo se do kabin se stejným gólovým efektem,1:1.

Poločasové dění vyplnilo tradiční losování cen za zakoupené bulletiny a vstupenky. Stojí zde připomenout a poděkovat především A.Horylovi, R.Cichému i Pivovaru Koníček za jejich ceny při domácích zápasech pro diváky. Dnes přibyla i jedna zajímavá od A.Kohutové. V této pauze mohli také diváci ocenit gesto jednoho z fanoušků TJ Dobratic. M.Gavlas věnoval pro ty nejmenší špunty z přípravky čtyři fotbalové míče, aby i tato, možná nastupující generace, měla motivaci k tréninkové píli.

Ve druhém poločase už chyběl zraněný mladíček Svobodník a nahradil jej Březina. I první minuty vyšly lépe domácím, nejen herně, ale především střelecky. V 56. minutě se povedla Dobraticím nádherná akce a po proniknutí Causidise kolem obránců zaregistroval brankář Majer míč až v síti. Perfektní střela pravačkou pod břevno, to byla lahůdka pro všechny fajnšmekry fotbalu bez ohledu, jestli fandí domácímu nebo hostujícímu týmu, 2:1. Do konce chybělo ještě spousta minut a na hřišti se fakt hrál stále dobrý fotbal. Dvěma průniky přes celé hřiště se blýskl Skotnica, jen tomu chybělo to finální zakončení v podobě střely. Hosté mohli srovnat kapitánem Mokrošem, ale Tesarčík byl včas z branky venku a zmenšil výtečně střelecký úhel a míč lapil. Štěstí neměl ani na druhé straně Šigut, i jemu zkazil radost brankář a s lobem si poradil. Pojistku na tři body měl v 83.minutě Zábelka, kterému míč doslova naservíroval hostující brankář, ale domácí střelec byl tak zaskočen, že jen trefil břevno sedlišťské branky. Závěr se dohrával pod mírným tlakem hostů, k vyrovnání se jim čas rychle krátil. Závěrečným písknutím sudího Jedličky do píšťalky se uzavřela čtvrtá dobratická výhra za sebou. KaMoš



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč