Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítěznou šňůru přeťal "Staráček"

Dobratice – Staré Město 1:2 (1:2), branky: Šigut – P.Němec a Štěrba
Aspirant na postup do krajského přeboru přerušil vítěznou sérii dobratických fotbalistů. Ve vyrovnaném utkání dali o gól více a to rozhodlo. Na fotbal do Dobratic přišla letošní rekordní návštěva – 280 diváků!
Foto:http://dobratice.rajce.idnes.cz/185._Dobratice_-_Stare_Mesto_1_2/
Článek na webu Deníku:http://fm.denik.cz/fotbal_region/stare-mesto-se-opet-vratilo-do-cela-tabulky-20170518.html
Předzápas dorostu: Dobratice – Baška 1:6 (0:5), jediný gól dal Michalák. Zpackaný první poločas nastínil výrazné skóre pro hosty.
Perlička z utkání žáků Vojkovice/Dobratice – Metylovice 3:1. Hrálo se o černého Petra v soutěži, možná i proto se přišlo podle zápisu podívat na utkání 200 diváků. Stačí přiklepnout jednu nulu a je vystaráno. Na muže po nich se dívalo jen 60 diváků.

Sestavy:

Dobratice: Tesarčík – Somr, Škapa, Dobiáš,  Lýsek, Skotnica – Svobodník (68.Březina), Šigut, Causidis, Hlaváč – Zábelka (62.Bortlíček), trenér Korabík.

Staré Město: Střalka A. – Birčák Jakub, Recman, Kmošťák, Slota (90.Němec Patrik), Němec Tomáš, Rudel, Glembek (82.Birčák Jonáš), Němec Petr, Štěrba, Smilowski (72.Střalka K., 89.Chalachan), trenér Němec.

Rozhodčí: Moravec – Kolečkář a Ham, ŽK: Lýsek, Causidis – Birčák Jak., Němec T., Střalka K., 280 diváků

Dva po sobě jdoucí zápasy odehrály  Dobratice doma.  Domácí fandové namlsáni pěknou vítěznou šňůrou očekávali další bodový přísun do tabulky. To však nebylo vůbec lehké, protože Staré Město je nejlépe hrajícím mužstvem v soutěži a dovezli si z hřišť soupeřů nejvíce bodů ze všech. Rekordní návštěva na dobratickém fotbale dávala tušit, že se utkávají staří známi nejen na hřišti, ale též v hledišti. Od počátku tu byl zajímavý souboj bubeníků, ti neúnavně bušili do svých nástrojů. Co se týče hlasitosti, neměl v tom takovou podporu hostující Cigi,  domácí fans bylo v tom směru jednoznačně lepší.

Zápas se začal lépe vyvíjet pro hosty. Už v 9.minutě si šel k brankové čáře zbytečně domácí brankář, hosté dokázali odcentrovat a na kapitána Petra Němce zela prázdná branka, jen ji stačilo z dobrých dvanácti metrů trefit, 0:1. To byla docela rychlá rána do plánů Dobratic. Nemuseli však dlouho čekat na srovnání stavu. Zahraný rohový kop zleva byl přesný a Šigut, ač otočen od brány, trefil míč zátylkem přesně, 1:1. O chvíli na to se bouřilo v domácím publiku, souboj zadáka Starého Města se Šigutem však posoudil sudí Moravec v souladu s pravidly. Ve 20.minutě prokázal svou mrštnost brankář Střalka a skvěle vytáhl povedenou střelu Svobodníka. Ještě lepší možnost se naskytla Zábelkovi, který šel zcela sám na gólmana, a zde si dovolím poznamenat, že přišel zákrok dne ze strany hostujícího strážce branky. Už podruhé se potvrdilo na dobratické půdě to známé nedáš – dostaneš. Následující protiútok skončil odpískaným faulem na polovině domácích. Zahraný přímý kop P.Němcem neměl chybu, míč si našel nabíhajícího Štěrbu a hlavička zapadla pod břevno Tesarčíkovy branky, 1:2. Tento stav z 35.minuty vydržel až do hvizdu rozhodčího na samotném konci utkání.

Podíváme se ještě na několik zajímavých momentů z průběhu druhé půle.  Ani další pokus Svobodníka po pasu Causidise neskončil zdarem, opět byl gólman proti. Výbornou příležitost na navýšení skóre se naskytla P.Němcovi v 50.minutě ze standardky, z dvaceti metrů pořádně protáhl Tesarčíka. To si dobratický brankář rovněž pořádně oddechl po „padajícím listu“ Tomáše Němce, kdy míč jen těsně zaloboval nad břevno. Překvapivě nejvíce nebezpečí šlo ze strany domácích hráčů po rozehraných rohových kopech. Dobré centry nezužitkovali ani Šigut a zejména Lýsek. Hosté se prezentovali velice dobrou hrou a byli neustálým nebezpečím pro Dobratice. Když unikl domácí obraně Smilowski po pravém křídle, stačilo na jeho přízemní centr na malém vápně nastavit  lépe nohu Slotovi a bylo by vymalováno. Fotbal se musel všem líbit, ani v tomto utkání nechyběla sóla Skotnicy a zvláště jeho střela z dobrých 35 metrů zaměstnala asi nejlepšího hráče hostí – brankáře Střalku. K výkonu patří i štěstí a to on měl po střele Šiguta z přímáku, kdy byl bez nároku a jeho pozici zastoupil jeden z hráčů u zdi.  V samotném  závěru se vytvořila poslední šance z rohu, ale Lýsek dobrý centr neodhadl a míč jen lízl jinde než by si přál on i většina dobratických fanoušků.  KaMoš

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie