Dobratice – Petřvald n.M. 2:2 (2:1), branky T.Bortlíček, A.Šigut – Jaroš a Kožar
V posledním mistrovském utkání fotbalové sezóny 2016-2017 se v Dobraticích zrodila remíza. Dobratice tak ukončily třetí rok působení v 1.A třídě 9.místem. Náš soupeř čeká na rozuzlení, kdo vůbec spadne o třídu níže. Po závěrečném kole mají tři týmy stejný počet bodů.
Fotky:http://dobratice.rajce.idnes.cz/188._DOBRATICE_-_PETRVALD_N.M_2_2/

Rozhodčí: Brabec – Bartoš a Žurovec, ŽK: Somr – Hýl, Kroupa, 200 diváků

Na fotbal zcela netypické červnové počasí, s hustým deštěm od počátku utkání a nepříjemným chladem. Asi opožděně zavítali kromě diváků do Dobratic i tři zmrzlí květnoví muži, jinak se to ani nedalo dnes na fotbalech v regionu nazvat. Domácím už v posledním utkání o nic nešlo, jen si mohli vylepšit svoje bodové maximum za celý fotbalový ročník. Vloni měli na konci 33 bodů, tedy stejně jako před tímto zápasem. Za to Petřvaldu šlo o bytí či nebytí v 1.A třídě. Šli do utkání s větším nasazením od samotného počátku, na mokrém terénu se pohybovali lépe a především bylo znát odhodlání jít za potřebnými body. Už v 10.minutě měli příležitost z přímého kopu těsně za šestnáctkou, ale zahrávající hráč jen namířil do dobratické zdi. V 18.minutě šli do vedení po rychlé akci středem hřiště, kdy si na kolmou přihrávku výborně seběhl Jaroš a poslal míč po levé ruce Tesarčíka přesně k tyči, 0:1. Ani domácí nebyli daleko ke vstřelení branky, Marián Causidis v koncovce zcela selhal a Somr trefil jen tyč. K vyrovnání přece jen došlo ve 33.minutě. Míč po rozehrání přímého kopu nejistě vyrazil petřvaldský gólman a na ofsajdové hranici se dostal k Bortlíčkovi a tomu nezbylo nic jiného než jej poslat do prázdné branky, 1:1. Ještě do poločasu stačily Dobratice otočit výsledek na svou stranu. Výborně kopnutý rohový kop Hlaváčem ve 43.minutě zužitkoval hlavou Šigut a bylo to 2:1. V poslední minutě unikl domácí obraně Prudký a skvělým zákrokem nedal Tesarčík šanci hostům na srovnání.

Druhá půle začala náporem Petřvaldu a vyrovnání doslova viselo ve vzduchu. Ve 47. minutě po rohu byl u míče dříve Valík než domácí obrana s brankářem a bylo štěstí, že míč přeletěl domácí břevno. Přesně po hodině hry se řítil na domácího gólmana opět Jaroš, ale tentokráte si vylámal zuby na perfektním zákroku Tesarčíka. O minutu na to se z podobného místa pokusil prostřelit brankáře Kotek a ani jemu nedovolil Tesi skórovat. Za další minutu se z pěti metrů zavěsil do vzduchu hostující kapitán Hýl a nechápal, jak mohl jeho prudkou hlavičku zblízka namířit přímo do náruče gólmana. Byl to mimořádný úsek a vizitka kvality domácího strážce branky. Jen jemu mohou hráči děkovat za stávající stav, mohlo to být v této chvíli obdobné jak otočený zápas Albrechticemi. Pak nastala chvilka klidu na hřišti podpořena některými změnami v sestavách. Až 81.minutě musel s námahou boxovat další pumelici Tesarčík a v 85.minutě po rozehrání přímého kopu a zmatku v domácí obraně protlačili hosté míč až za brankovou čáru. Šťastným střelcem vyrovnávací branky byl Kožar. Zvrat na otočení skóre stále pro hosty byla. Doslova všem domácím zatrnulo v 87.minutě po povedené střele Jaroše z úhlu, míč se jen otřel o boční síť u levé domácí tyče. To bylo nakonec vše podstané, co se do konce střetnutí odehrálo. Závěrečný hvizd do píšťalky rozhodčího Brabce ukončil letošní fotbalové účinkování Dobratic i Petřvaldu v 1.A třídě.   Po skončení utkání přišlo poděkování hráčů domácím fanouškům a po té i závěrečné ukončení sezóny s posezením a občerstvením. Děkujeme hráčům za letošní fotbalové zážitky, především za mnohem lepší herní projev v jarní části. Přejeme dobře využitý čas na odpočinek, zraněným hráčům brzký návrat na hřiště. Děkuji i já za pozornost, kterou jste věnovali mým postřehům k některým zápasům. Hezké letní dny, příjemnou dovolenou a v podzimní části 1.A třídy zase napočtenou, Karel Moškoř – KaMoš.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie