Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Fotbalisté rozstříleli Albrechtice

Dobratice – Albrechtice 7:2 (2:0), branky  domácích: Zábelka 3, Dobiáš, Šigut, Hlaváč a Causidis

První domácí zápas v nové fotbalové sezóně odehrály Dobratice na výbornou. Přitom proti nim nastoupil soupeř, který byl ve vzájemných utkáních s lepší bilancí. Určitě se hráčům i divákům připomněl poslední duel doma, kdy Dobratice vedly 3:1, a během čtyř minut byl výsledek opačný a nakonec skončil 5:4 pro hosty. Dnes padlo také devět branek, ale k radosti domácích jich většina padala do nové sítě za albrechtickým brankářem.

Na mokrý dobratický trávník pod vedením trenéra Mariána Korabíka vyběhli k prvnímu domácímu utkání tito hráči:

Tesarčík – Skotnica, Dobiáš, Škapa, Popelka – Kantor, Causidis, Hlaváč, Pánek – Botlíček a Zábelka. V průběhu zápasu se na hřišti objevili ve druhém poločase Březina, Šigut a Lýsek.

Vývoj utkání ovlivnila hned první domácí příležitost v 7.minutě po rohovém kopu. To si naběhl na pěkně načechraný míč Dobiáš a poslal jej do zbrusu nové sítě v brance, 1:0. Začátek výborný, ale už za minutu zahrozili hosté tak, že se po střele otřáslo břevno domácí branky a z dorážky vytěsnil míč na roh Tesarčík. Další domácí šanci propásli snad tři hráči, když se přízemní centr Causidise dostal přes celou plochu malého vápna a nikdo nestačil vložit nohu do dráhy míči. Šance se rodily poměrně snadno a tak k lítosti domácích jen připomenutí Bortlíčkovy hlavičky a Zábelkovy minely ze dvou kroků. Hodně akcí táhl po pravé straně útočně naladěný Kantor, ale koncovka nikomu nevycházela. Ve 37.minutě šel sám na Tesarčíka Marcol, domácí gólman vytáhl zákrok dne a udržel jednobrankové vedení. Když se minutu před poločasem na druhé straně předvedl skvělým zákrokem po střele Hlaváče i albrechtický Mato, šli už diváci pomalu na pivo a klobásu. Kdo tak učinil, neviděl druhý gól v síti Albrechtic, po průniku Zábelky středem mezi obránci a přesnou střelu k pravé tyči upravil na  zasloužených 2:0 pro Dobratice.

Druhá půle se hrála již za trvalého deště a ten jednoznačně vyhovoval domácím. Velmi pěkně kombinovali a bylo radost koukat na nádherné fotbalové akce zakončené brankami. Ťukes jako z partesu nejprve předvedli Causidis – Zábelka a druhý jmenovaný po kličce obránci neměl potíž dát gól, 3:0. Po hodině hry přišel na hřiště namísto Bortlíčka Šigut a stačilo mu pouhých  dvacet sekund na zapsání do střelecké listiny. Předcházela tomu doslova šachová partie Zábelky, který si v šestnáctce povodil tři albrechtické fotbalisty, po jesličkách prvnímu se kolem dalších dvou protáhl po čáře a zpětnou přihrávkou vyzval Šiguta k zakončení, 4:0. A za další minutu měl Šigut stejnou možnost ze které trefil pouze tyč. Třetí možnost zahodil tentýž hráč o něco později, kdy opět sám chtěl přehodit brankáře a ten jej vychytal. Hosté byli v těžké defenzívě a tak všechny překvapila náhodná akce v 71.minutě s gólovou tečkou. Nedůraz v naší obraně potrestal brankou Hovůrka, 4:1. Ještě jednou zahrozili po rohu hosté nepřesnou hlavičkou úplně volného Chumchala a pak zase přišly pěkné fotbalové momenty Dobratic.  Fotbalové oko fanouška, bez ohledu zda to byl domácí nebo hostující, muselo zatleskat fotbalové parádě v 71.minutě. Rychlé narážečky na hranici velkého vápna a přiťuknutí Causidisem patičkou na Zábelku zcela vyřadilo ze hry všechny zadáky a dobratický střelec se radoval z prvního hattricku v novém ročníku, 5:1. V 81.minutě zachytil nepřesnou rozehrávku Hlaváč, potáhl si míč blíže k brance a nekompromisně poslal levačkou míč přesně k pravé tyči, 5:1. Za pár minut se po dalším skvělém uvolnění ocitl v brankové příležitosti Causidis a zakončil kolem gólmana přesně, 7:1. Po nadšeném výkonu a střeleckém uspokojení zapomněli domácí trošku na zadní vrátka a tři minuty před koncem kosmeticky zmírnil porážku po sólu Chumchal, 7:2.

Výsledek vcelku nečekaný, ale po předvedené hře obou celků zcela zasloužený. Dobratičtí v silné sestavě prokázaly kvality a budeme zvědavi na další zápas, kterým bude výjezd do Stonavy, která vede po dvou kolech tabulku 1.A třídy skupiny B! KaMoš

Několik fotek z utkání: http://dobratice.rajce.idnes.cz/193._DOBRATICE_-_ALBRECHTICE_7_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč