Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Další sedmička pro fotbalisty

Dobratice – Staré Město 7:3 (4:2)

Na „Staráček“ chodí hodně diváků a tak se očekávala slušná návštěva i v Dobraticích. Hosté zatím nějak neoslňují výsledky na počátku nového fotbalového ročníku a určitě chtěli zatím nepříznivou bilanci prolomit proti dobratickým fotbalistům. Šance tu nějaká byla, když se podíváme na skutečnost, že Dobraticím chyběli dva docela klíčoví hráči, Zábelka a Kantor.

Pořád prohlašuji, že se na fotbal má chodit včas, abyste nepřišli o zajímavé okamžiky. A ty v dnešním utkání přišly velice brzy. Do 20.minuty viděli diváci pět gólů! Tak se na průběh střeleckých hodů podívejme blíže. Nejprve sestavy:

Dobratice: Tesarčík (78.Bezecný) – Somr, Dobiáš, Škapa, Popelka – Skotnica, Šigut, Causidis, Hlaváč – Pánek (71.Březina)a Bortlíček, trenér Korabík.

Staré Město: Hill – Birčák, K.Střalka, Sládeček (70.A.Střalka), Slota – Glembek, Sušovský, Pe.Němec, Smilowski, Rudel (46.T.Němec)a Pa.Němec, trenér P.Němec st.

Prvních dvacet minut byl podobný jako v ledním hokeji třetina. Jednak čas a především nechyběly branky. První přišla už v 7.minutě, kdy se po střetu Causidise s hostujícím hráčem kopala penalta. Exekutor Hlaváč nezaváhal a domácí šli brzy do vedení 1:0. Minutu na to zela na Glembka prázdná branka, ale i to se dá kopnout mimo. Ve 12.minutě se po pravé straně povedla rychlá akce hostům přízemní centr přes celou šestnáctku nikdo z domácích nezachytil  a Slota už šanci nezahodil, 1:1. A potom přišla střelecká tříminutová smršť. Domácí zahrávali rohový kop Popelkou a na jeho kop si suprovně naběhl Dobiáš a přesně umístil míč hlavou pod břevno, 2:1. Jenže hned po rozehrání z půlky se do velkého vápna Natlačil hostující hráč a přišel nedovolený zákrok. I Petr Němec je zkušený střelec a nedal Tesarčíkovi možnost penaltu chytit, 2:2. A stalo zase jen něco přes minutu, aby se skóre k radosti dobratických fandů měnilo potřetí. Odražený míč hostů se dostal za šestnáctkou ke Skotnicovi a ten nádhernou přízemní střelou k pravé tyči rozvlnil síť za Hillem, 3:2. To byla skvělá podívaná a hráči obou týmů hráli i nadále velmi ofenzívně. Domácí byli v zahazování příležitostí „lepší“ Jen namátkou, přiklepnutí míče hlavou pro Causidise – střela nad, přímý kop Šiguta s problémy vyráží brankář, pak rychlý brejk Dobratic a střela Causidise jen do nohou blokujícího obránce. Ani po úniku Somra nedokázal míč dobře trefit Šigut a ani hostující Rudel neproměnil samostatný únik. Gól sice domácí dali, ale rychlejší byl praporek nad hlavou rozhodčího. V poslední minutě zahrával domácí Popelka rohový kop ze stejné strany jako u centru na Dobiáše a i tentokrát si zadáci Starého Města na vysokého Dominika nepřišli a ten opět hlavou navýšil stav na 4:2.

Druhou polovinu začali dobrou příležitostí hosté a Tesarčík musel vytáhnout skvělý zákrok proti  Smilowskému.  Asi nejpěknější gólovou akci založily Dobratice v 51.minutě.  Z levé strany přenesl Šigut míč na volného Somra a po jeho úniku a přesné zpětné přihrávce trefil Hlaváč z první rány to správné místo, 5:2. Po hodině hry zopakovali domácí podobnou akci jako přes kopírák, ale v koncovce ani Bortlíček, po něm Šigut nedotlačili míč za čáru. Další přesný míč Popelky po rohu našel hlavu Šiguta a gólovou radost mu zkazila tyč. Další útok Dobratic skončil už lépe a po skrumáži na hranici malého vápna se až Bortlíčkovi podařilo přes několik hráčů dostat míč pošesté za záda Hilla. Dobratická  střelecká forma doma je neskutečná a když dal v 69.minutě Causidis sedmý gól, bylo Staré Město hodně na dně.  Jasný stav utkání ale ještě více přilil agresivity na kopačky hostů, což bylo z hlediska vývoje utkání zcela zbytečné.  A tak lze zaznamenat jen ty světlejší okamžiky na obou stranách. Nejprve dvojice Šigut – Causidis ukázala, jak se dá vyšachovat obrana a pak netrefit prázdnou branku, po té se zaskvěl Tesarčík po střele Petra Němce z přímého kopu. Byl to také poslední zákrok dobratického gólmana, protože v situaci, kdy hosté snížili na 3:7, musel nedobrovolně ze hřiště. Rozsah zranění není jasný, ale přejeme Petrovi brzký návrat mezi tři tyče. Jelikož na lavičce nebyl náhradní gólman, vzal tuto pozici na sebe hráč z pole, Tomáš Bortlíček. A diváci mohli za poslední čtvrthodinu vidět, že to v brance umí. Postupně zlikvidoval samostatný nájezd hostujícího hráče, pak vytáhl další střelu na roh a nedal se zaskočit ani v chumlu dotírajících hostů po nebezpečném centru pod břevno.  Uhájil tak čistý štít a domácí slavili vysokou výhru 7:3.

Tak nám dnes ty sedmičky udělaly radost. Skvělý úspěch Marka Causidise na Beskydské sedmičce, dovršili fotbalisté  taky sedmičkou vstřelených gólů svému soupeři.  KaMoš

Fotky z utkání na tradiční stránce:http://dobratice.rajce.idnes.cz/194._DOBRATICE_-_STARE_MESTO_7_3/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč