Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Nečekané klopýtnutí fotbalistů

Dobratice – Hrabová 1:3 (0:1)

Sestava Dobratic:  Polách – Somr, Škapa, Šigut, Skotnica – Kantor, Causidis, Pánek, Hlaváč – Bortlíček a Zábelka, ve druhé půli střídali: Popelka, Dobiáš a Béla, trenér M.Korabík.

Rozhodčí Jurček – Fanc a Jantoš, ŽK Škapa, Šigut, Dobiáš – Mohelník, Pivko, Šimon, ČK Dobiáš a Loska. Na fotbal se přišlo podívat cca 160 diváků.

Téměř po měsíci se mohli diváci těšit na fotbal v Dobraticích. Jedno domácí utkání muselo být přeloženo kvůli špatnému počasí (proti D.Datyni) a tak hráli naši muži dva venkovní utkání a přivezli si plný počet bodů. Do Dobratic přijel letošní nováček z Hrabové a domácí fandové opět čekali na střelecký přísun do soupeřovy branky. Vždyť mají v soutěži nejvíce nastřílených branek a Hrabová měla být snadným soustem. Jenže narazila kosa na kámen a vše bylo jinak.

Vezmeme to pěkně od počátku. Už prvním velkým překvapením pro přítomné byl post brankáře, kde se nečekaně objevil Ivo Polách. Tohoto gólmana v Dobraticích znají, několik zápasů tady odchytal, jenže to se zde hrál fotbal na okresní úrovni. Nyní při zranění Tesarčíka bylo třeba dát do branky zkušenost a zdravého člověka.  Do utkání Dobratice doslova vlétly a už v prvních sekundách měli obrovskou možnost, při které Causidis jen trefil před ním stojícího gólmana. Byl to doslova zlomový okamžik, jak se postupně ukázalo. Hrabovský brankář  Kavulok jakoby zavřel prostor mezi tyčemi na dlouhé minuty. Hosté zahrozili v 6.minutě po rychlém průniku Formana, jeho střela z úhlu jen prosvištěla kolem tyče za branku. Ve 14.minutě se Hrabová dostala nečekaně do vedení. To se po nedůrazném odkopu od dobratické branky opřel do míče Šimon a míč překvapivě zaplul od pravé tyče z pohledu gólmana až do branky, 0:1. To byla sprcha pro domácí a bylo jen štěstí, že za dvě minuty nezpracoval míč úplně osamocený Forman. Když ve 23.minutě hasil další příležitost hostů skvělým obranným manévrem Skotnica, už si začali fanoušci domácího celku uvědomovat, že tady dnes něco na hřišti nefunguje.  Kdyby se měly srovnávat minulá utkání dobratických fotbalistů s tím dnešním, dalo se použít přirovnání – jako den a noc. Nepřesné přihrávky se hromadily jako houby po nedávných deštích a když už se dostali k blízkosti šestnáctky, přišly centrované míče jen na hlavy zadáků Hrabové. Blízko ke srovnání byl jen Šigut, ale dlouho otálel s míčem až byl u něj rychleji brankář a lapil jej.  V prvním poločase to byla bída a hosté zaslouženě šli do kabin s jednogólovým vedením.

Druhý poločas začal svým oblíbeným sólem Skotnica, ale stopku mu vystavil opět brankář Kavulok. Naši přitlačili výrazně soupeře ke své brance, prorazit hradbu z devíti bránících hráčů stále nic gólového nepřinášelo. Neúspěšná byla další spolupráce Zábelky se Skotnicou, Kantorovo sólo znovu zmařil strážce branky a když zahodil největší šanci Šigut, ozývalo se od diváků při stálém povzbuzování i to pověstné vzdychnutí: „Dobratice dnes asi góla nedají!“  Deset minut před koncem, po dlouhém obléhání hrabovské branky se dostali hosté do ojedinělého útoku a ten jim vyšel náramně. Zpoza šestnáctky vystřelil Loska a povedenou střelou rozesmutněl domácí fandy ještě více, 0:2. Domácím svitla ještě malinká naděje na lepší výsledek po perfektně zahraném trestném kopu Šiguta, 1:2. Ale jen málo sekund uplynulo od naděje, která záhy shořela po dalším kiksu v obraně a Ročňák opět navýšil vedení Hrabové o dvě branky. V samotném závěru už pracovaly nervy a mladý rozhodčí Jurček dokonce vytáhl dvě červené karty, po jedné na každé straně. To ale již nic nezměnilo na překvapivém vítězství Hrabové. Dobratice tak už podruhé doma zůstaly bez bodů. Asi jediným kladem byly první minuty na hřišti Patrika Bély, který se vrací na trávník po dlouhodobém odpočinku způsobeném zraněním. Tak mu přejeme už jen radostné chvilky na fotbalovém pažitu. Samozřejmě to samé platí i pro ty, co nyní musí nedobrovolně kvůli zdravotním trablům také odpočívat.   KaMoš

FOTKY Z UTKÁNÍ ZDE: https://dobratice.rajce.idnes.cz/197_DOBRATICE_-_HRABOVA_1_3_0_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč