Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Brušperku bez bodů

Brušperk – Dobratice 3:1 (1:1), branky: Vojtek, P.Cigánek, Laryš – Pařenica

Druhé venkovní utkání po sobě měli v pořadu dalšího kola 1.A třídy fotbalisté Dobratic.  Nečekal je snadný soupeř, protože domácí Brušperk přijel s výhrou ze Stonavy a to pořádně nabudí tým do dalších bojů. Hosté šli do prvních minut jako vedoucí tým celé soutěže a chtěli si tuto pozici udržet.  Ale stačila první přímá střela na Tesarčíkovu branku ve 12.minutě a bylo to 1:0 pro Brušperk. Zpoza šestnáctky napřáhl Vojtek a po tzv.koníčku stačil jen brankář máchnout po míči, ale marně, ten zaplachtil do sítě. Hůř pro hosty mohlo být tři minuty později, kdy se jen pár kroků od branky zjevil domácí hráč a překvapivě přehodil nejen Tesarčíka, ale i branku.  I další možnost domácích, konkrétně rychlý výpad P.Cigánka skončil jen nedovoleným obranným zákrokem Šiguta, oceněný žlutou kartou. Hosté vystrčili fotbalové růžky až po dvacáté minutě, kdy si pěkně zasprintoval po pravé straně Somr a centrovaný míč netrefil dobře hlavou Dobiáš. Zlepšený pohyb a mírnou převahu  zužitkovaly Dobratice ve 31.minutě, kdy na konci pěkné akce byl Pařenica a nedal gólmanovi šanci, 1:1. Domácí měli výborné rozehrávky přímých kopů i rohů a Vojtek zásoboval spoluhráče skvělými  míči a Lisického hlavička jen těsně  skončila nad břevnem. Ještě před poločasem nedotáhl rychlý brejk Mandičák a šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Druhých, ani ne 45 minut, protože rozhodčí ukončil zápas ještě před naplněním 90.minuty, se hned ve 47. minutě dostal do sóla Causidis, ale brankáře nepřekonal. V 50.minutě zahrávali domácí z pravé strany přímý kop a Vojtek přesně načechral míč na hlavu P.Cigánka a opět šel  Brušperk do vedení, 2:1. Na druhé straně zahrávali dobratičtí dva rohové kopy, které sice přinesly nepříjemné chvilky pro domácí obranu, žel ke srovnání nedošlo. Naopak se musel hodně natáhnout po střele zblízka Tesarčík, aby jen s největší námahou zachytil míč do svých rukou na zemi.  To se už hlavní arbitr dostal do ráže a udělal ze zápasu chvilkovou frašku. Během pár minut totiž málem vykartoval celou dobratickou jedenáctku. Přátelé, vytasil celkem 7x  žlutou kartu a ani jednu pro domácí! Byl to v tomto směru nerovný boj, každý souboj hráčů se jinak hodnotil a nedivím se, že se dobratičtí báli jít do dalších střetů, kdy už opravdu hrozilo vyloučení. Korunu všemu nasadil hlavní sudí při úniku Mandičáka, kdy jasný faul hluboko v šestnáctce vytáhl na přímý kop z lajny šestnácti metrů. A to už před tím neuznali hostům gól pro údajné překročení míče za čáru při gólové nahrávce Mandičáka. S tím se ale nedá nic dělat, těžko posoudit, kde byla pravda, záznam ze zápasu je v kameře domácího klubu a tam by se snad dalo rozpoznat, co je správný verdikt.  V 77.minutě se vyznamenal opět hostující brankář po úniku střídajícího Boráně, kdy reflexivně vyrazil jeho střelu na roh.  Rozhodující , a pojišťovací gól přidali domácí v 81.minutě po chybném rozehrání dobratických na polovině hřiště.  Do brejku se dostal Laryš a prostřelil Tesarčíka, 3:1.  To už nezbývalo mnoho času na nějaké korigování a bylo možná i dobré, že sudí měl poněkud jiný čas než ten, co běžel na světelné tabuli. Po další porážce došlo ke změně v čele tabulky, první je Dolní Datyně, druhý Brušperk a na třetí místo spadly Dobratice.  KaMoš

Sestava Dobratic:

Tesarčík – Dobiáš, Škapa, Šigut, Skotnica – Somr (85.Béla), Causidis, Stříž, Hlaváč – Mandičák a Pařenica, trenér Korabík.

Rozhodčí : Krištof – Karas a Přeček, ŽK 0-7!  Šigut, Somr, Škapa, Causidis, Mandičák, Pařenica a Hlaváč

FOTO: http://dobratice.rajce.idnes.cz/205._BRUSPERK_-_DOBRATICE_3_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč