Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté jen remizovali

Dobratice – Bystřice 1:1 (0:0)

Sestava domácích: Tesarčík – Somr, Škapa, Dobiáš (61.Béla), Skotnica – Stříž (61.Zábelka), Hlaváč, Causidis, Pařenica (78.Matula) – Mandičák a Šigut, trenér Korabík

Rozhodčí: Levinger, Chýlek a Vojkovský, ŽK: Šigut, Hlaváč – Kantor, Teofil L., 230 diváků

 

Na druhou polovinu dubna bylo na teploměru před utkáním neuvěřitelných 26 stupňů.  Domácí až dnes nastoupili poprvé na jaře na domácím hřišti a soupeřem jim byla Bystřice. Soupeř, se kterým nemají dobratičtí fotbalisté příliš lichotivou bilanci. Hosté ale v tomto ročníku bojují spíše ve spodní polovině tabulky. Do tohoto zápasu byli nejhorší tým na venkovních utkáních a měli na svém kontě jediný získaný bod.

Slušná návštěva na kopané dávala tušit, že už se fanouškům z Dobratic a okolí stýskalo. Nemohli si hned po vstupu nevšimnout novinky, kterou je další místo ke sledování fotbalu hned u budovy. Opěrná zídka  a zábradlí, k tomu betonová plocha na lavičky, zkrátka další pěkné místečko na sledování dění především u brankového území od příjezdové cesty.

Fotbal sice začal písknutím do píšťalky hlavní rozhodčího, ale zpočátku to byla fotbalová nuda. Kdo byl na venkovních zápasech Dobratic, tak byl zklamán, jak Dobratice tentokrát začaly. V 8.minutě je mohl z fotbalového spánku probrat Kantor, který se ocitl po nedorozumění obránců úplně volný,  z úhlu ale pálil těsně vedle pravé tyče. Našim hráčům se povedla pěkná akce ve 12.minutě a dokonce si diváci zakřičeli gól, jenže radost zastavil zvednutý praporek pomezního Chýlka a Causidis si regulérní branku nezapsal. Po deseti minutách si před šestnáctkou Bystřice zalaškoval se zadáky Šigut, ke spokojenosti chybělo jen razantnější zakončení, protože vyslaná střela na branku neměla gólové parametry. Stejný hráč si po půl hodině hry naskočil na pěkný centr zprava a hlavou jen olízl míč a ten zapadl podél brankové čáry až za branku. Z protiútoku se opět snažil Tesarčíka prověřit Kantor a jeho střelu jen s námahou vyrazil na rohový kop.  Po jeho rozehrání měli hosté největší příležitost poločasu  a míč zasažený hlavou Rusze jen o pár centimetrů minul levou tyč domácí branky. Ve 42.minutě zahrávali přímý kop hosté Martinčíkem,  jeho střelu pokryl gólman bez problémů. Největší šanci Dobratic doslova zazdil Mandičák. V poslední minutě šel úplně sám na brankáře Galusíka, široko, daleko nikdo a takto zkušený fotbalista udělal něco, čemu nerozuměl snad nikdo přihlížející. Namísto střely nebo postupu k brance se zastavil a „počkal“ na protihráče až se mu ve zmatku zamotal míč a koncovka byla v čudu.

Druhá půle začala mnohem lépe pro domácí, kteří iniciativně šli na zteč bystřické branky. Ve 48.minutě se na levé straně v rohu šestnáctky povedla pěkná souhra dobratických,  Šigut přenechal přihrávku Střížovi a jeho pěkná střela žel jen trefila Galusíka stojícího na brankové čáře.  V 51.minutě měli hosté přímý kop z uctivé vzdálenosti a po jeho zahrání se v nepřehledné situaci nepodařilo Škapovi odkopnout míč a nejblíže k němu byl Rusz a dotlačil jej do sítě, 0:1. Nečekaná gólová sprcha  nechala domácího trenéra jen deset minut v klidu, aby nezasáhl do sestavy a neudělal hned najednou dvě změny v sestavě. Zraněného Dobiáše nahradil Béla a na hrot šel Zábelka. Výborný zápas odehrál neúnavný Somr, který svými úniky po pravém křídle dělal veliké starosti bystřické obraně.  Jeden z rychlých průniků zakončil skvělým centrem na penaltovou vzdálenost Hlaváčovi a jeho placírka trefila přesně přesunujícího se gólmana k druhé tyči. V 77.minutě se už konečně dočkali prvního gólu na domácím trávníku Dobratice. Střelu jednoho z hráčů stačil jen Galusík vyrazit před sebe a kanonýr v podání Zábelky už neměl problém trefit odkrytou branku, 1:1. Tlak po vyrovnání byl znatelný, ale příležitostí už málo. Do zhuštěné obrany se těžko hráči dostávali a střely z větší vzdálenosti nenacházely cíl.  Jediná střela Zábelky bodlem šla do míst, kde stál brankář a tak se nakonec body dělily. Pro hosty určitě cenný skalp, pro domácí jen zklamání ze zbytečné ztráty dalších bodů.  KaMoš

Foto: http://dobratice.rajce.idnes.cz/206._DOBRATICE_-_BYSTRICE_1_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč