Domů » Sdružení a spolky » Sport » V šachovém turnaji škol Dobratice bronzové

ŠACHOVÝ TURNAJ ŠKOL

Základní škola v Dobraticích připravila další ročník šachového turnaje pro žáky škol v povodí Morávky. K šachovnicím usedlo letos 43 žáků 1.-5.tříd ze základních škol Dobratice, Lučina, Nošovice, Raškovice, Žabeň a také z Frýdlantu nad Ostravicí. Turnaj se pořádá v úzké spolupráci se SVČ Klíč a Beskydskou šachovou školou. Turnaj s humorem svým vlastním řídil Antonín Surma, nechyběli samozřejmě zástupci místního šachového oddílu Milan a Miroslav Čubokovi a podpory se dostávalo také od učitelů a učitelek, kteří s dětmi přijeli. Hrálo se na šest kol a až do konce se čekalo, jak se vytvoří celkové pořadí v kategorii dívek a chlapců. Na pomoc při stejných bodech muselo přijít i pomocné měřítko, protože se objevili hned několik hráčů se stejným ziskem bodů.

V kategorii dívek vyhrála malá postavou, ale velká výkonem  Sofie Matějová    (2.třída ZŠ Žabeň)  druhé místo vybojovala pro dobratickou školu Barbora Sobková  (5.třída) a třetí  v pořadí skončila  Ema Surmová  (2.třída ZŠ  Raškovice).

Mezi chlapci byl suverénem Zdeněk Tauš  (2.třída ZŠ Nošovice)s plným bodovým ziskem, druhé místo i tady zůstalo doma zásluhou Václava Javorského (4.třída) a třetí místo obsadil Matěj Šimík (5.třída ZŠ  Lučina).

V pořadí škol se po spočítání výsledků vyredukovalo toto pořadí: 1.Lučina  2.Žabeň a 3. DOBRATICE

Všechny děti byly na závěr odměněny nějakou sladkostí a dostaly pozvánky na další se blížící šachové turnaje a pěkný účastnický list. Po celou dobu bylo o všechny dobře postaráno a o hladu určitě nikdo nebyl.

Našim úspěšným šachistům  a šachistkám gratulujeme a přejeme další výhry na šachových polích. KaMoš

Foto: http://obecdobratice.rajce.idnes.cz/Sachovy_turnaj_skol/

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč