Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Vybojovaná výhra ve Starém Městě

STARÉ MĚSTO – DOBRATICE 1:2 (1:0)

První den v září se odehrálo další kolo fotbalových soutěží. Nezaháleli ani hráči Dobratic a jejich cesta směřovala do Starého Města. Soupeř vždy nepříjemný a v mnohých hráčích se určitě vrátila vzpomínka na nešťastné utkání z minulého ročníku. Dobratice si vedou na začátku podzimní části o něco lépe než jejich dnešní soupeř, ale pořadí v tabulce není tím rozhodujícím faktorem.  I přes mnohé akce v okolí jako např. Radegastův den nebo Den obce Dobratice, přišla na zápas slušná návštěva. První věci, které si všichni všimli, bylo rozestavěné okolí okolo nové sociální budovy. Inu, když se najdou peníze, může se pak plánovat a dávat dohromady potřebné sportovní zázemí.

K utkání nastoupily Dobratice bez pilíře zadní řady Šiguta, což bylo zejména v prvním poločase znát. První minuty utkání nenabídly divákům příliš pohledného fotbalu. Z fotbalové nostalgie se první probrali domácí a po čtvrt hodině hry vytvořili rychlou akci do odkryté obrany Dobratic  a Petr Němec s přehledem překonal Tesarčíka a Staré Město vedlo 1:0.  Hosté mi připadali na hřišti příliš nervózní, míče jim odskakovaly od nohou, napadání nemělo tu správnou sílu. Možná k tomu přispěl i samotný rozhodčí, který neměl stejný metr a viditelně nakláněl misku vah v rozhodování na tu domácí stranu. Pro fotbalisty to je vždy nepříjemný pocit, když nemůžete naplno do osobních soubojů a nejde přejít do protiakce. Jeden takový moment nastal po půl hodině hry, kdy evidentní faul na dobratického hráče nechal sudí bez povšimnutí a rychlý brejk po pravé straně hřiště zaváněl gólem. Naštěstí si domácí sami příležitost zkazili nepřesnou finální přihrávkou. Ve 32.minutě se do úniku dostal Skotnica a namísto střely v šestnáctce volil přihrávku na spoluhráče, kterého stačil pokrýt domácí hráč a bylo po naději. Uběhla minuta a po rohovém kopu se uvolnil Causidis a nastřelil jen břevno Adama Střalky.  Ještě před koncem prvních 45 minut si Kamil Střalka obhodil Škapu a jeho střelecký pokus šel naštěstí do míst, kde stál připravený Tesarčík.

Druhou polovinu zápasu začaly Dobratice náporem a už brzy srovnali krok i skóre.  Radost ze vstřelené branky Zábelky trvala jen do okamžiku, kdy se rozhodl pomezní rozhodčí zvednout praporek.  To už emoce hráčů i diváků fandících hostujícímu celku stoupaly nad únosnou mez.  Pomalu se dalo věřit tomu, že se nedá s verdikty mužů ve žlutých dresech nic dělat. Svůj výlet do obranných hlubin domácího výběru zakončil Skotnica tak, že se kopal jen další rohový kop. I na druhé straně se blýskalo po centru od praporku zprava a  K.Střalka v dobré pozici hlavou poslal míč nad břevno.  Pak přišla závěrečná dvacetiminutovka a ta se hrála ve viditelné převaze Dobratic.  Kámen ze srdce spadl trenéru Korabíkovi v 73.minutě. To se zdravě naštval Hlaváč a z dobrých 30 metrů poslal takovou pumelici k pravé tyči domácího brankáře, že ten jen stačil zaregistrovat míč ve své síti, 1:1. Za dvě minuty si postavil Hlaváč míč k přímému kopu z ještě větší vzdálenosti a trefil stejné místo jako u gólu, gólman však s vypětím všech sil stačil zareagovat a vyrazil míč do bezpečí. Nejpěknější moment pro hosty přišel v 81.minutě. Prodloužený míč z půli hřiště našel na levém křídle Pařenicu, ten nasměroval přihrávku do velkého vápna na Zábelku a jeho souboj jeden na jednoho vyzněl tak, že Vojta předložil míč zleva jako na podnose před branku a Causidisovi stačilo u vzdálenější tyče nastavit jen nohu a hosté poprvé vedli. Bylo to spravedlivé fotbalové vyústění toho, co se na hřišti odehrávalo. Málokdy se vyjadřuji k postavě arbitrů v utkání, dnes tak činím výjimku, protože to byl hodně slabý článek fotbalového dění ve Starém Městě.  Možná by se hrálo jinak, kdyby rozhodčí od počátku potrestal dva fotbalisty, každého na jedné straně, po ostrých zákrocích žlutou kartou a byl by zřejmě klid. Tak se zbytečně vyhrocovaly souboje a křivdu hledali každý u toho druhého. Nicméně závěr utkání se odehrál fotbalově se snahou domácích o srovnání stavu. Měli tam asi dvě standardní příležitosti, kdy při jedné z nich zatrnulo hostům po pádu domácího hráče na malém vápně, to nechal sudí bez povšimnutí a po třech minutách nastavení ukončil zápas.  Dobratice si tak připisují cenné tři body a po neúplně odehraném pátém kole drží druhé místo v soutěži.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Béla, Lýsek, Škapa, Somr – Hlaváč, Causidis, Zábelka ( 87.Dobiáš), Skotnica – Pařenica  (90. Březina) a T.Boráň (59.V.Škola), trenér Korabík.

Rozhodčí:  Seidler – Krupa a Kyselý

ŽK  St.Město: K.Střalka, Kovalík a Patrik Němec – Dobratice: Skotnica, Hlaváč, Causidis a Pařenica

V dalším kole uvítají Dobratice v sobotu doma celek ze Stonavy, hraje se od 16,00 hodin.

Fotbalové okamžiky zaznamenal KaMoš

Fotky ze zápasu najdete zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/215._Stare_Mesto_-_Dobratice_1_2_1_0



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč