Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Albrechtic vítězně

Albrechtice – Dobratice 1:2 (0:1)

K poslednímu utkání podzimní části fotbalové sezóny 2018-2019 zajížděly Dobratice do Albrechtic. Po minulém, nevyvedeném zápase doma proti Smilovicím určitě chtěli fotbalisté odehrát lepší zápas a pro věrné fanoušky tu nejlépe vyhrát. V Albrechticích se v říjnu chytili úpravy hlavního hřiště a tak se hrálo na tom vedlejším a třeba podotknout, že na dobrém terénu. Pochmurné podzimní počasí ani moc na fotbal nelákalo, hrálo se v komorním prostředí před zhruba padesátkou prokřehlých diváků. Z toho minimálně polovina byla z Dobratic a proslulý buben a hlasy povzbuzující hostující tým bylo slyšet , což byl určitě příjemný bonus pro fotbalisty z Dobratic.

Dobratice šly do utkání s viditelnou změnou v sestavě. V brance nešlo přehlédnout už při rozcvičování na místě chybějícího Tesarčíka vytáhlého gólmana.  Nutný záskok mezi tyčemi řešili hosté tak, že se tam objevil  Jiří Pytela. Do utkání  poslal trenér Korabík tuto základní jedenáctku:

Pytela – Skotnica, Dobiáš, Šigut, Béla – Škapa, Causidis, Hlaváč, Somr – O.Boráň  a Pařenica. Ve druhém poločase se do hry dostali ve 49.T.Boráň místo Škapy, v 64. Potom nahradil Pařenicu Zábelka a v 74.minutě přišel za O.Boráně Březina.

Po prvním hvizdu rozhodčího Poledníka se hosté s rozvahou připravovali k jakékoliv rozehrávce a kombinovali spoustou přihrávek se zajištěnou obranou. Už ve 4.minutě měl gólovku Causidis, škoda, že dostal míč na slabší pravou nohu a jeho střelu stačil brankář domácích vyrazit do bezpečí. Albrechtice hned z první návštěvy na půlce Dobratic měl ještě lepší situaci ke skórování, kdy se protáhl mezi beky Vagner a jeho střela olízla břevno dobratické branky, Pytela jen očima tlačil míč nad svou branku. Zanedlouho slibnou přihrávku Bély za obranu a střelu Pařenicy stačila domácí obrana zblokovat. Ve 20.minutě se z dobrých 30 metrů odhodlal ke střele Hlaváč a jeho nádherná rána pořádně vystrašila Mata v domácí svatyni a jen konečky prstů dostal míč nad horní tyč. Pak byl relativní klid na hřišti, který přerušila největší tutovka Albrechtic v prvním poločase. Nová posila v brance Dobratic však předvedla exkluzivní zákrok a bylo po domácí naději. Po chvilce se opět snažil střílet kapitán hostí Causidis, ale pokaždé jeho střely narážely do nastavených nohou bránících hráčů. Vytrvalost však růže přináší, ve fotbalové mluvě góly, a to se nakonec Mariánovi povedlo. Ve 37.minutě se opřel svou výstavní levačkou do míče a brankář jen stačil otočit hlavu a sledovat napnutou síť, 0:1. Byla to zasloužená odměna za útočnou snahu Dobratic a do vzdálených šaten se šlo s jednobrankovým vedením.

Před začátkem druhé části utkání nabádal trenér Korabík ještě k větší k aktivitě a pojištění chudého vedení. Stačila však minuta hry a bylo vše jinak. Domácí zaútočili po pravé straně, u šestnáctky byl viditelně odtlačen albrechtickým hráčem mimo hru hostující obránce a Chumchal šel najednou sám na Pytelu. První jeho střelu ještě stačil vyrazit, na dorážku už nestihl zareagovat, 1:1. Hosté cítili křivdu, ale hra je přerušena jen tehdy, kdy sudí pískne a v tomto případě se tak nestalo.  V 56. minutě se mohly Dobratice dostat opět do vedení, žel míč po střele O.Boráně jen orazítkoval pravou domácí tyč. Smutnit však dobratičtí nemuseli dlouho, v 58.minutě rozehrával zleva rohový kop Pařenica a jeho nádherný centr našel nabíhajícího Šiguta a nekompromisní hlavičkou nasměroval míč tam, kde jej mají dobratičtí nejraději, do soupeřovy sítě, 1:2. Zase bylo veseleji a i v následujících minutách se více hrálo na domácí polovině. Škoda jen některých ostrých zákroků domácích fotbalistů, které nebyly oceněny žádnou kartou a Dobratice cítily křivdu. Tak se žlutilo převážně za slovní poučky rozhodčímu jen na straně hostů. Hrálo se dál pod napětím, Albrechtice chtěly srovnat, ale více příležitostí vznikalo po pěkných fotbalových momentech spíše na opačně straně. Další pumelici poslal domácímu brankáři Hlaváč a zase bylo docela škoda, že nikdo nedobíhal k vyraženému míči. Svým průnikem se blýskl rovněž Skotnica, centr však vystihl brankář a přihrávku na volného Boráně nepropustil. Fotbalovým slalomem na hranici šestnáctky se prezentoval střídající Zábelka, aby pak nezištně poslal míč úplně volnému Bélovi, kterého vychytal Mato. Domácí si v závěru zkomplikovali dohrávku zbytečným vyloučením svého hráče Kvapila za úder loktem v přerušené hře. To už byly emoce oboustranně dost vypjaté a bylo jen na rozhodčích, jak dotáhnou zápas do konce bez dalších problémů. Asi v pětiminutové přesilovce se mohlo skóre měnit minimálně dvakrát ve prospěch hostů, vždy tomu zabránila poslední finální přihrávka. Když poslední útok Dobratic po úniku Skotnicy zakončil střelou do pravé tyče, stejně jako jeho brácha, Tomáš Boráň, nezbylo rozhodčímu Poledníkovi než zapískat konec utkání. Závěrečná děkovačka zhruba dvacítky fanoušků Dobratic  nenechala fotbalisty v klidu a i oni přišli dobratickému fans poděkovat za jejich podzimní podporu při venkovních zápasech. Výhra posunula Dobratice na 5.příčku podzimní tabulky se ziskem 22 bodů při skóre 28:24.

Tak to je moje poslední podzimní tečka a komentář k zápasu Dobratic, který jsem osobně viděl. KaMoš

Fotky: https://dobratice.rajce.idnes.cz/218._Albrechtice_-_Dobratice_1_2_0_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč