Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vratimov vychytal Padušák

Pořádný májový deštík přivítal u samotného úvodu fotbalisty i diváky na dobratickém hřišti.  Proti domácímu celku nastoupilo nejlepší mužstvo soutěže na venkovních hřištích – Vratimov,  a tak se čekalo, jak zápas domácí zvládnou. Šli do utkání opět v hodně okleštěné sestavě takto:

Padušák – Březina, Škapa, Dobiáš, Lýsek – Kohut, Pařenica, Causidis, Hlaváč, Skotnica – Šigut, trenér Korabík, na lavičce pak jen Matula, Bezecný, Vrábel a na druhý poločas dorazil Somr.

Do Dobratic dorazila početná skupina fanoušků z Vratimova a obsadili oblíbenou tribunu domácích. Ve směsici obou fandovských táborů tak bylo po celý zápas slyšet „vyslovená moudra“ k předvedeným akcím na hřišti. Kdyby se měla jen krátce shrnout tato debata, tak převahu měli hosté, protože jejich fotbalisté měli po většinu utkání navrch. Ale jak už kdysi říkal známý fotbalový trenér Pospíchal: „Fotbal nemá logiku.“

Vratimov převzal iniciativu od prvního hvizdu rozhodčího Ondřeje Boráně. Už v 5.minutě se nad naše obránce dostal Trmal, hlavičkou poslaný míč letěl nad.V 7.minutě měl mladíček v dobratické brance Padušák i štěstí, že pumelice z kopačky vratimovského hráče mířila přímo na něj a stačil míč vyboxovat. Naši se prakticky vůbec nedostali do hry a až ve 23.minutě se probil k blízkosti hostující branky Skotnica, průnik ztroskotal střelou do nohou protihráče. Pak už zase hrál Vratimov  a začal souboj jejich střelců s domácím gólmanem. Vše začal po půl hodině Pešek, skvěle zasáhl Padušák. Potom přišla zbytečná ztráta míče Hlaváčem, hosté šli do rychlého brejku, který zastavili domácí nedovoleným zákrokem. Z dobrých dvaceti metrů zkusil střelu přes zeď hostující kapitán Michalčák a na tečovaný míč někým z hráčů už Padušák nedokázal reagovat, 0:1. Běžela 36.minuta, kdy se protáhl zleva Hlaváč a na jeho centrovaný míč po zemi se dostal dříve brankář než Skotnica. Závěrečných sedm minut první půle byla doslova smršť hostů a skvělá vizitka už několikrát zmíněného domácího mladíčka v brance. Nejprve Svěnčík zcela sám a gólman stačil včas vyběhnout, za pár sekund se situace opakovala a zase byl úspěšnější hráč v domácím dresu. Po rohovém kopu se z voleje opřel do míče Michalčák a zase vynikající Adam vyráží na další roh. Ani do třetice se neprosadil Svěnčík, stejně jako Brezula na levé straně.  V poslední minutě už byl Padušák překonaný po kličce Svěnčíka, ale na brankové čáře vykopl míč pryč Dobiáš.  Pár sekund na to zazvonila i levá tyč dobratické branky. Zcela nepodařený poločas uťal rozhodčí hvizdem do píšťalky a šlo se do šaten za příznivého a zaslouženého  stavu pro Vratimov.

Na druhou část zápasu už vběhl na trávník Somr a uvedl se skvěle už po dvou odehraných minutách. Na malém vápně dostal perfektní míč přímo na nohu a nedal Štrompovi v brance Vratimova šanci a vyrovnal na 1:1. To byl doslova šok pro hosty, kteří měli do té doby pevně otěže hry na svých kopačkách. Najednou jako by dobratické fotbalisty někdo polil živou vodou a vytvářeli si další dobré momenty. Po úniku Hlaváče se míč dostal k Pařenicovi, který jen těsně minul pravou tyč. Další přihrávka Hlaváče již měla lepší zakončení. Po hodině hry a rozehraném rohovém kopu zprava se míč odrazil k Hlaváčovi a překvapivě pravou nohou odcentrovaný míč stačil před obráncem zasáhnout Šigut a Dobratice vedly 2:1. Hosté se brzy oklepali z gólového šoku a ihned zahrozili po dlouhém hozeném autu, kdy Hrdého hlavička jen těsně zasvištěla na břevnem Padušáka. Žel, domácí se nepoučili a  další míč zleva po výborně kopnutém rohu poslal úplně volný Hrdý přesně pod břevno do sítě, 2:2. V 72.minutě si hosté připravili další tutovku a rozebrání domácí obrany, Michalčák přiťuknul míč na malé vápno a Pešek zblízka netrefil střelou na vzdálenější tyč branku jen  o několik centimetrů. Z dalšího autu se do míče opřel z otočky Ledvina, opět mířil vedle. I domácí zahrozili rychlým protiútokem, kdy šli ve třech proti jednomu zadákovi, Pařenicovi však míč nesedl. To hostům chybělo deset minut před koncem opravdu málo, aby šli do vedení. Míč po hlavičce jednoho z hráčů orazítkoval břevno domácí branky! V 85.minutě mohl rozhodnout pro změnu Causidis, i jemu nepřálo štěstí a brankář byl hrdinou okamžiku. Většina diváků už po takových tutovkách očekávalo remízový stav. Nebylo tomu nakonec tak, protože tři minuty před koncem zápasu přišla zlomová chvilka. Na pravé straně hostujícího týmu si po rozehrání rohu nakrátko chvilku pohrávali s míčem Dobratičtí, aby pak přišel nádherný míč do šestnáctky přímo na levačku Hlaváče a ten levou opravdu umí. Napálil míč k radosti domácího obecenstva i spoluhráčů tím nejlepším způsobem a získal Dobraticím vedení 3:2. To už moc času nezbývalo, a když se posledním zákrokem předvedl skvělý Padušák a domácí taktickým střídáním zcela odrovnali ostří vratimovského celku, bylo překvapení podle průběhu zápasu na světě. Dnes jednoznačně přála štěstěna domácím, hosté předvedli hru, která jim přinášela body ze hřišť soupeřů. To, že nemají ani bod je především zásluhou vynikajícího Adama Padušáka v domácí brance. Byl to opravdu výkon dne! KaMoš

Fotky zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/227._Dobratice_-_Vratimov_3_2_0_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie