Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté skončili osmí

Dobratice – Albrechtice 2:5 (2:2)

Ani v posledním utkání končícího fotbalového ročníku sezóny 2018-2019 neměl domácí trenér k dispozici hráče do základní sestavy podle svých představ. Tak na pěkně sestřižený trávník vyběhla od první minuty tato jedenáctka: Tesarčík – Béla, Dobiáš, Škapa, Lýsek, Skotnica, Kohut, Hlaváč, Pařenica, Causidis a Matula. Ve druhém poločase se pak do hry ještě dostali Šigut, Vrábel a Bezecný.

Než foukl do píšťalky hlavní rozhodčí Podracký uctili všichni přítomní na hřišti i v publiku minutou ticha nečekaný skon jednoho z domácích věrných fanoušků Radka Retka a pak se již fotbalisté pustili do posledních minut jarní sezóny. Už v první minutě si připsal první zákrok domácí Tesarčík po střele Kubieny a o pár okamžiků na to již lovil míč ze své sítě. To zprava poslal míč k brance už zmiňovaný Kubiena a k překvapení všech a nejvíce tesaříka přesně zapadl na zadní tyč, kde nedosáhl a bylo to 0:1. Nečekaný úvod však nepoznamenal domácí natolik, aby nešli za vyrovnáním a to se podařilo o deset minut později. Rozbíhající akci po pravé straně posunul dopředu mladý Kohut a výbornou přihrávkou přes šířku hřiště našel nabíhajícího Hlaváče a jeho levačka poslala míč od levé tyče k pravé a to nejdůležitější bylo, že míč doputoval na to správné místo a Dobratice srovnaly na 1:1. Fotbal se musel divákům líbit, protože v dalších minutách se střídaly pěkné fotbalové momenty. Více se snažili hosté a Tesarčík si připisoval další úspěšné zákroky. Domácí byli velmi nebezpeční především při zahrávání z rohových kopů, kdy po jednom z nich volej Bély jen o centimetry minul levou tyč albrechtické branky. Do vedení se opět dostaly Albrechtice. Nedůslednost v rozehrávce potrestal únikem z levé strany Chumchal a dovedl pěkně obstřelit Tesarčíka a získat jednobrankové vedení pro svůj tým. Po dalším rohu měl vyrovnání na hlavě Dobiáš, míč však netrefil přesně hlavou. To mnohem větší sousto musel strávit Tesarčík, když se na něj řítil zcela sám Antonín, míč za domácího gólmana nedostal. Pak se o vzrůšo postarali v osobní potyčce Dobiáš a Chumchal, rozhodčí jejich mini souboj ocenil stejně – žlutou kartou. V poslední běžící minutě se do velkého vápna dostal Hlaváč, zpětnou zasekávačkou překvapil protihráče tak, že ten nechal nohu na nesprávném místě a kopala se penalta. K samotné exekuci se postavil faulovaný hráč a zamířil dobře, srovnáno na 2:2.

Druhý poločas začal beze změn v sestavách a dobrou možností pro domácí jít do vedení. Přímý kop Pařenici proletěl spletí nohou a míč skončil mimo bránu v autu. K první změně hráče v utkání přistoupili hosté a hrající trenér měl šťastnou ruku. Nejprve Wojciechowski vysunul do úniku Chumchala, který v souboji s Tesarčíkem nevyužil jeho minely a překvapivě nechal míč utéct mimo zorný úhel branky. Nemusel toho litovat, v 62.minutě se po rozehraném dlouhém autu odrazil míč k volnému Wojciechowskému a jeho  placírka poslala míč mimo dosah kohokoliv z domácích hráčů, 2:3. Brzy se dalo vyrovnat, ale zase nikdo nevyužil dobře zahraný přímý kop Hlaváče a zase míč putoval do bezpečí. Albrechtice záhy navýšily stav o dvě branky. Přičinil se o to v pohodě hrající Chumchal, obrana domácích v 67.minutě zcela propadla,a na ukazateli svítilo 2:4. Za minutu kopali domácí fotbalisté další roh Hlaváčem a Dobiáš ani tentokráte z velice dobré vzdálenosti hlavou neposlal míč  mezi tři tyče. O fotbalové šikovnosti přesvědčil dalekonosnou střelou Wojciechowski a Tesarčík byl rád, že skoro z poloviny hřiště přeletěl míč jen o kousek břevno jeho branky. V 78.minutě jsme opět měli dobrou příležitost, ale na brankové čáře stál Izaiáš a míč vykopl pryč.  Když ani dlouhý pas Šiguta na Bélu neskončil přesným zakončením, bylo jasné, že body povezou domů hosté. Tečku za tímto ročníkem udělal svou třetí trefou v zápase Chumchal a uzavřel skóre utkání. V dusném horku se tak nepodařilo domácím zakončit lepším výsledkem. Jarní část je nezastihla v herní pohodě a tak 8.místo v konečné tabulce odpovídá tomu, co předvedli. Jako vítěz postupuje z této skupiny Bystřice, padá Hrabová. KaMoš

Fotky z utkání najdete zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/229._DOBRATICE_-_ALBRECHTICE_2_5



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč