Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbal – vydřené domácí vítězství

DOBRATICE – STARÉ MĚSTO 2:1 (2:0)

K utkání pravdy nastoupily Dobratice proti Starému Městu. Čekal je nelehký soupeř, kterému měli dobratičtí fotbalisté vracet potupnou porážku 2:6 z minulé sezóny. Domácím se zatím moc nedařilo a v pořadí třetím utkání za sebou už chtěli konečně protrhnout šňůru bez bodů. Poprvé se v tomto ročníku po delší přestávce postavil do branky Petr Tesarčík a ani tentokráte neměl trenér Korabík všechny potřebné hráče k dispozici. Základní sestava nastoupila takto: Tesarčík – Škapa, Lýsek, Dobiáš, Stříž – Somr, Mitrenga, Causidis, Kantor – Šimeček a Pařenica, střídali pak ve druhé půli Kohut, Číž a Lisník.

Za mírného deště se hned v úvodu prohnal na hřišti dobratický uragán, naštěstí ten fotbalový. Několik sekund po hvizdu rozhodčího Vojkovského vyslal nepříjemnou střelu z dobrých dvaceti metrů Šimeček, kterou s námahou vyrazil před sebe brankář Pagáč. Z první dorážky skončil míč na břevně a od něj se odrazil před volného Pařenicu a Radim levačkou mířil přesně, po padesáti sekundách svítilo skóre 1:0 pro domácí! To byla pořádná sprcha i pro diváky, kteří se nestačili ani pořádně usadit nebo přijít včas na utkání.  Hosté se vcelku brzy otřepali z brzkého gólu a již ve třetí minutě po rychlém protiútoku hasil Dobiáš obětavým skluzem přihrávku na volného protihráče. I další minuty přinesly zajímavý a dobrý fotbal s obětavými zákroky na mokrém trávníku. Více práce bylo na straně brankáře Starého Města, ten se zaskvěl včasným vyběhnutím proti Kantorovi a výborně mu vykryl střelecký úhel a dorážka skončila jen na boční síti. Jak jsem již psal minule, asi největším smolařem v domácím dresu je nadějný útočník Šimeček. Statistiku tutových šancí načal ve 14.minutě, ač sám, opět neproměnil příležitost i díky dobře pozičně postavenému brankáři hostí. O dvě minuty na to se kopal zleva rohový kop, po nacvičeném signálu zatočil míč perfektně na zadní tyč Pařenica a Pagáč předvedl zákrok dne a konečky prstů poslal míč nad břevno. A hned následující roh a Pařenica zatočil míč přímo na hlavu Dobiáše a zase jenom teč zadáka nadzvedla gólovou střelu na další kop z rohu. Až po zhruba desetiminutovém tlaku Dobratic přišla chvíle ke srovnání pro hostujícího Urbánka, tomu však míč ve výborné příležitosti nesedl a překopl branku. Další dalekonosný pokus vyslal hostující kapitán Papaj a ani jeho prudká střela nemířila mezi tyče. Obdobně si vedl i jeho kolega Střalka. Ve 36.minutě našel pěknou uličkou Šimeček Kantora a i pro něj byl konečnou gólman Pagáč. To už zase vrcholil tlak domácích a Staré Město se bránilo a výsledkem bylo několik rohových kopů během asi čtyř minut. Ten ve 40.minutě už měl pro hosty příchuť zmaru, protože super kopnutý míč zleva doplachtil přesně na hlavu Škapy a prudká hlavička skončila až za zády marně se snažícího Pagáče, 2:0. Do konce poločasu už přišla jen možnost hostů na snížení po zbytečném faulu těsně před šestnáctkou. Zahraný kop z nohy Petra Němce nepřinesl nic a domácí šli do šaten za velmi příznivého stavu.

Do druhé poloviny šli hosté s první změnou v sestavě a jako by chtěli zkopírovat úvod svého soupeře na začátku zápasu. Povedlo se jim po minutě hry docílit snížení, kdy nechala domácí obrana úplně volného Birčáka, ke kterému se dostal míč po přihrávce zleva a z pěti kroků nebyl problém dát gól. Hned vzápětí po rozehrání ze středu hřiště po obdržené brance mohli domácí jít opět do dvoubrankového vedení. Proti byl znova staroměstský brankář a jedovatou střelu Causidise vytáhl na roh. Hosté ponejvíce dále hrozili ze standardních rozehrávek, po někdy zbytečných faulech. V 50.minutě poslal Němec míč do velkého vápna a jen nepřesná hlavička někoho z jeho spoluhráčů nepřinesla srovnání stavu. Kdyby se počítaly gólové příležitosti, tak by na ně jednoznačně vyhráli domácí. Mezi smolaře se v průběhu následujících minut zapsali Mitrenga, znovu osamocený Šimeček nebo Pařenica. Určitě na tom měl lví podíl už mnohokrát zmiňovaný gólman Starého Města, ten byl dnes jasně nejlepším hráčem hostů na hřišti. Hostům se taky podařilo dostat míč na břevno domácí branky, koncovka však taková veselá jako u domácí první branky nebyla. V momentě, jak naskočila na světelné tabuli 90.minuta přišla poslední možnost pro hosty. Dlouhý nákop míče brankářem doletěl až do spleti snad deseti hráčů, kde se míč motal mezi nohami fotbalistů po různých odrazech, aby naštěstí pro domácí tým skončil v náručí Tesarčíka. To byl poslední dotek hráče s míčem a po něm rozhodčí ukončil velice zajímavé a v dobrém tempu odehrané utkání. Vydřené vítězství zůstalo doma a děkovačka věrných fandů patřila dobratickým hráčům v modrých dresech.

A ještě malá statistika nakonec: utkání řídila trojice rozhodčích Vojkovský, Potiorek a Šištík, žluté karty 1-2, za nepříliš příznivého počasí se přišlo na mistrovské utkání podívat necelých 150 diváků.  KaMoš

Fotky trošku méně kvalitní, počasí nepřálo, najdete je zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/234._DOBRATICE_-_STARE_MESTO_2_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč