Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté pokračují ve vítězné sérii

Teplé podzimní počasí, výborně připravený trávník dobratického hřiště a očekávané vítězství domácích nad dnešním soupeřem byly hlavními magnety, proč jít v Dobraticích na fotbal.

Trenér domácích Korabík se svým asistentem Musálkem ani tentokrát nezměnili vítěznou sestavu z minulých utkání a tak domácí nastoupili v sestavě: Bocek, Škapa, Lýsek, Dobiáš, Kantor, Stříž, Somr, Šimeček, Mitrenga, Causidis, Skotnica. Na střídání byli připraveni: Kohut, Pařenica, Koloničný, Matula,Lisník a Tesarčík. Dá se říci, že až na chybějící Školu a Bélu bylo mužstvo zcela kompletní. Utkání rozhodovali Dvořák, Juřička a Písečný.

Po úvodním desetiminutovém tlaku domácích upadla hra do podprůměru a zbytek prvního poločasu se odehrával především mezi šestnáctkami. Z kopaček domácích se vytratila lehkost a kombinace, která zdobila dobratické hráče v předešlých utkáních. Víceméně obě mužstva jen nakopávala míče na polovinu soupeře a tyto nakopávané míče hráči obou mužstev stěží zpracovávali. Mužstva si nevytvořila žádnou vyloženou 100% šanci a tak se v podstatě nebylo na co dívat. Domácí hráli „profesorský“, upracovaný fotbal, který nepřinášel žádné výsledky. A tak následoval trest. Hosté z nenápadné akce ve 41. minutě vstřelili branku „do šatny“. Tím skončil první poločas.

Říká se, že branka „do šatny“ pomůže týmu, který jí vstřelil. Dnes to byla ale živá voda pro domácí hráče, kteří gól „do šatny“ obdrželi. Do druhého poločasu nastoupili evidentně s chutí poprat se o výsledek utkání. Šestnáct minut, v rozmezí mezi 50. až 66. minutou, trvala branková smršť a soupeři nastříleli tři branky a zcela otočili stav utkání na svou stranu. Nejdříve se trefil Mitrenga, po něm Škapa a nakonec Skotnica  a najednou to bylo 3:1 pro domácí. V této pasáži utkání hrál domácí výběr opět fotbal, na který jsou naši fandové zvyklí. Po té brankové tempo polevilo a hosté se dvojitým střídáním snažili výsledek zkorigovat. Kontaktní branku vstřelili v 80. minutě a vyvinuli velký tlak na bránu domácích. Především ze standardních situací nebezpečně ohrožovali brankáře domácích a to díky své výškové převaze před domácí bránou. Je potřeba říci, že se na stranu domácích přiklonilo i fotbalové štěstí, neboť z tlaku po standardních situacích vytěžili hosté jen tyčku a břevno. Závěr patřil opět domácím, to když střídající kanonýr Pařenica potvrdil své kvality a vstřelil čtvrtou branku domácích a definitivně uzavřel výsledek utkání.

Závěrem. Tentokrát bylo 120 diváků spokojeno především s výsledkem a se třemi body, které zůstaly v Dobraticích. Po dnešním utkání poskočily Dobratice na třetí místo tabulky 1.A třídy. PV

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč