Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vysoká výhra fotbalistů

Teplé počasí „babího léta“ je zcela optimální pro fotbal nejen v našem regionu. Na hřišti posledního mužstva v tabulce, domácí Dolní Lutyně, se představil momentálně  třetí celek tabulky 1.A třídy, skupiny B. V očekávání dalších tří bodů přijela dobratické hráče podpořit na toto utkání asi třicítka fanoušků. Trenér hostů Korabík se svým asistentem Musálkem tentokrát jen málo pozměnili sestavu a do základní jedenáctky se vrátil tvůrce hry a zkušený útočník Pařenica, který takto posílil ofenzívu hostů.

Dobratice nastoupily takto: Bocek –  Lýsek, Škapa, Skotnica, Somr (75.Dobiáš), Šimeček (61.Matula), Kantor (80.Lisník),  Mitrenga (69.Kohut), Stříž, Causidis, Pařenica (85.Koloničný). Po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího Dudy se nad dolnolutyňském hřišti rozpoutala opravdová fotbalová vichřice. Lehkonozí dobratičtí útočníci podporovaní záložní řadou i obranou přišpendlili domácí hráče na dlouhé minuty k jejich pokutovému území a během patnácti minut jím nastříleli čtyři branky. Nutno dodat, že domácí vůbec nevěděli kam dřív skočit. Již ve druhé minutě otevřel skóre Skotnica, o tři minuty později přidal druhou branku Šimeček, tentýž hráč se trefil znovu v jedenácté minutě a úvodní čtvrthodinku fotbalové parády uzavřel kapitán Causidis čtvrtou brankou. V té době již svítil na světelné tabuli hrozivý stav pro domácí, 0:4. Nutno dodat, že ještě několik šancí zůstalo nevyužito. Tento stav na dlouhé minuty nedoznal změnu. Hosté snížili obrátky a z počáteční fotbalové vichřice se stal lehký vánek. I domácí se dostali do občasných protiútoků a z jednoho takového nenápadného, po zaváhání celé obrany, vstřelili svou jedinou branku. Výsledkem 1:4 skončil první poločas.

Ve druhém poločase dále pokračoval tlak hostů, přicházely šance, ale chybělo jejich přesné a hlavně úspěšné zakončení. Až v 55. minutě se trefil Stříž a Dobratice zvýšily vedení na 5:1. Poté řečeno slovy z úvodního poločasu nastalo bezvětří. Dobratičtí nepřesně kombinovali a krátkými přihrávkami se snažili probít zhuštěnou domácí obranou až do „kuchyně“. A pokud se pokusili o střelbu, tak jen stěží trefili bránu. Nastala fotbalová nuda, ze které se snažil trenér Korabík vyvést hráče opakovaným střídáním. A tak se na trávník postupně dostali všichni náhradníci. Představení hostů uzavřel kapitán Causidis, který v 88. minutě nádhernou střelou pošesté překonal domácího brankáře a upravil stav utkání na konečných 6:1 pro hosty. Rozhodčí: R.Duda, Poledník a  Bednář, ŽK: 2:2, 80 diváků.

Dobratice si odvezly očekávané povinné vítězství a půltuctem branek docílili svou nejvyšší výhru v podzimní části tohoto soutěžního ročníku. V tabulce to znamená udržení výborné pozice za vedoucím Petřvaldem. PV

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč