Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalistům skončila sezóna

DOBRATICE – VRATIMOV 0:2 (0:1)

V posledním podzimním utkání doma se čekalo, zda se domácím podaří dovršit skvělou bilanci, kdy v osmi po sobě jdoucích zápasech vždy bodovali. Do Dobratic přijel Vratimov, který hraje mnohem lépe na hřištích soupeřů a to chtěl potvrdit i dnes.

V chladném podzimním počasí vyběhli domácí v této sestavě: Bocek – Somr, Pařenica, Škapa, Lýsek, Stříž – Skotnica, Mitrenga, Causidis, Kantor – Šimeček, ve druhém poločase se na trávník postupně dostali Dobiáš, Kohut, Matula, Lisník a Koloničný. Z lavičky kluky dirigovali trenér Korabík a jeho asistent Musálek.

Ihned po hvizdu hlavního rozhodčího Jurygáčka se první domácí útok proměnil v gólovou příležitost, žel, Šimeček jen napálil míč do místa, kde stál brankář a byl z toho jen rohový kop. Ani hosté nezůstali pozadu s první střelou a volej vratimovského hráče skvěle zlikvidoval Bocek. V první čtvrthodině měli více ze hry Dobratice a neustále se tlačili k blízkosti šestnáctky. Dalšími střelami prověřili mladičkého gólmana hostů Czedroně Šimeček, Skotnica i Pařenica, ale bez gólové radosti. Když se neujala ani další kombinace po ose Kantor – Causidis a střele kapitána jen do připraveného brankáře, dostali se k protiútoku hosté. Z nevinné akce po levé straně a zmatku v malém vápně se podařilo hostujícímu Michalčákovi dostat rychleji k míči a špičkou kopačky procedil balón za záda Bocka, 0:1. P nečekaném vedení Vratimova ale domácí stále měli více ze hry, jenže s koncovkou to dnes bylo na štíru. Nejblíže ke gólu bylo ve 33.minutě po rohu Šimečka, kdy zcela volný Lýsek neumístil hlavou míč mezi tyče. To na druhé straně se chytal za hlavu M.Osvěčík, protože se sám řítil na Bocka, ale neuspěl. Stejný hráč ještě v poslední minutě první půle vybídl ke skórování svého bratra Vojtu, míč zamířil vysoko nad břevno Bockovy branky.

Ve druhém poločase se očekával nápor Dobratic. Přání fanoušků nebylo vyslyšeno i proto, jak se utkání dál vyvíjelo. Z ojedinělého útoku se ze stejného místa, jak tomu bylo v první části zápasu, ale na druhém konci hřiště, nejlépe orientoval ve skrumáži domácích hráčů jediný hostující Babič a poslal míč přesně k levé tyči z pohledu gólmana, 0:2. To už byl těžký okamžik pro dobratické fotbalisty, byť do konce chybělo ještě více jak půlhodinky času. Jen minutu po vstřelení gólu se ocitl sám v šestnáctce  M.Osvěčík, naštěstí kopl míč nad branku. Pak si na nervy fandů i brankáře Bocka zahrál Stříž prudkou malou domů, která mířila mezi tyče a jen obětavý skluz gólmana zabránil třetímu zářezu ve skóre. To už byly momentky, kdy se ta dobrá herní pohoda z minulých utkání vytratila. Najednou jsme byli nepřesní, méně důrazní v osobních soubojích. Přispěl k tomu tak trochu i rozhodčí, který dva zákroky ohodnotil žlutou kartou pro domácí hráče a přitom souboje ve vzduchu patří k fotbalu. O faulech by se dalo polemizovat. Nutno říci, že hosté svým presingem velmi znepříjemňovali chvíle s míčem dobratickým a ti někdy z obavy o ztrátu míče, kopali kulatou merunu do míst, kde čekala obrana Vratimova. Hotovo mohlo být v 72.minutě po ztrátě míče na půli hřiště. Kapitán hostů V.Osvěčík si to mířil zprava sám na Bocka, před brankou našel úplně volného Michalčáka a jen on ví, proč překopl prázdnou branku. Pěknou střelou stejný hráč o několik minut později vyprášil rukavice dobratického strážce. Domácím nelze upřít snahu aspoň na zkorigování výsledku, jenže dnes by nestačilo ani sto minut k překonání brankáře. Nepovedený zápas si domácí vybrali až na závěr podzimní části. Získali solidních 25 bodů a v tabulce jsou tzv. na bedně, třetí. Nyní nastává klid od fotbalu a po nějakém odpočinku a vyléčení šrámů jim začne opět fotbalový koloběh. Věříme, že v jarní části se budou snažit vrátit porážky klubům, proti kterým neuspěli a ty, co porazili, porazit znovu.

Poslední zápas sledovalo 140 prokřehlých diváků, rozhodčími byli Jurygáček, Klimek a Farnik. Na zápase byl přítomen i delegát fotbalové asociace pan Kubánek. KM

Foto ze zápasu mužů zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/237._DOBRATICE_-_VRATIMOV_0_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč