Domů » O obci » Informace » Nabídka pomoci občanům v krizové situaci a informace k omezení provozu Obecního úřadu Dobratice

Úřední hodiny Obecního úřadu Dobratice od 20. dubna 2020

Úřední hodiny pro styk s veřejností jsou stanoveny na tyto dny:

 pondělí a středa od 08:00 – 11:30 hodin, a od 12:30 do 17:00 hodin.

Na základě vyhlášeného nouzového stavu s ohledem na minimalizaci možnosti šíření nákazy upřednostňujeme písemný, elektronický ( obec@dobratice.cz) či telefonní kontakt ( 558 651 254, 558 651 387),  před osobním kontaktem, ve všech případech, kdy je to možné.

V případě osobní návštěvy obecního úřadu:

  • vstupujte jednotlivě
  • použijte ochranné prostředky dýchacích cest ( nos, ústa), které brání šíření kapének
  • vždy použije desinfekci na ruce umístěné za vchodovými dveřmi do budovy úřadu
  • dodržujte odstupy mezi osobami alespoň 2 metry
  • neshlukujte se na chodbě před kanceláří obecního úřaduDěkujeme za respektování uvedených opatření.

 

 

 

Nabídka zásobování občanů v souvislosti s případnou karanténou a omezením pohybu občanů ČR dle nařízení vlády

Obec Dobratice ve spolupráci s našimi dobrovolnými hasiči nabízí dovoz základních potravin a léků občanům obce postiženým koronavirovou krizí žijícím osaměle – zejména seniorům a osobám se zdravotním omezením, kteří se ocitnou v karanténě nebo je v karanténě rodina, která jinak nakupování těmto lidem zajišťuje.

Objednávky budou přijímány od pondělí 16. března 2020 v pracovních dnech od 8:00 do 10:00 hodin telefonicky na čísle 558 651 254. Pokud se na číslo rovnou nedovoláte, zanechte prosím SMS na mobilním čísle 734 159 585 pro zpětný telefonát.

Limit pro jeden nákup je 400 Kč, prosím počítejte jen se základními potravinami a hygienickými potřebami.

Rozvoz potravin bude následně realizován nejpozději do 36 hodin podle možností a dostupnosti – tzn. nejpozději následující den po objednání zboží. Prosíme o shovívavost, budeme se snažit zajistit nákup co nejdříve je to možné.

Předání proběhne bezkontaktně, nákup bude ponechán u vstupních dveří do domu. Vyúčtování a úhrada proběhne až po skončení nouzového stavu, a to na Obecním úřadu Dobratice.

Prosíme o pomoc při rozšíření této informace mezi naše občany. Předejte ji (například bezkontaktní formou SMS) všem potřebným, kterých by se nabídka mohla aktuálně či v budoucnu týkat.

 

Školní jídelna Dobratice nabízí všem, kteří  jsou doma, možnost odběru obědů  a to od 17.3.2020

Cena za jeden oběd činí 63 Kč.  V tom případě je potřeba mít 2 jídlo nosiče (na výměnu).  Rozvoz obědů zajišťuje obecní úřad zdarma vzhledem ke krizové situaci, obědy si můžete vyzvednout i individuálně v budově MŠ Dobratice – ve školní jídelně, v době od 11:00 hodin.

Kapacita kuchyně je cca 100 obědů.

V případě zájmu pište na email: jídelna.dobratice@seznam.cz, nebo volejte na obecní úřad 558 651 254, 558 651 387.

 

 

Prosba spoluobčanům

V souladu s nařízením vlády o omezení pohybu občanů ČR Obec Dobratice uzavřela veškeré venkovní i vnitřní sportoviště a jiné prostory určené k shromažďování občanů.

Apelujeme na všechny občany Dobratic – omezení pohybu občanů ČR je pro všechny z nás zcela nová situace a klade na mnohé z nás vysoké nároky při starosti o své blízké. Mějme však na paměti důvod tohoto opatření, a to je snaha minimalizovat možná rizika nákazy při společenském kontaktu.

Selským rozumem, čím méně se budou lidé potkávat, tím menší je pravděpodobnost, že se vzájemně nakazí nebo virus přenesou.

Děkujeme všem za pochopení a vstřícnost.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč