Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězství na turnaji ve Vojkovicích

V teplém letním počasí uspořádal sousední fotbalová klub TJ Sokol Vojkovice 1. ročník turnaje v kopané, na který pozval fotbalisty z okolních vesnic: Dobratic, Lučiny a Nošovic. Hrálo se tabulkovým systémem každý s každým na čas 2×20 minut.

Asistent trenéra Musálek měl po včerejším náročném domácím utkání proti třineckým dorostencům U19 k dispozici pouze 14 hráčů. Ostatní hráči dostali volno k potřebné pozápasové regeneraci.

V řízení jednotlivých utkání se střídala trojíce rozhodčích: Kolarský, Mudra a Švec.

V zahajovacím utkání turnaje nastoupili proti sobě hráči domácích Vojkovic a naši dobratičtí hráči. I když Dobratice dvěma vstřelenými brankami vedly, vojkovickým se podařilo vyrovnat. Nakonec Dobratice v posledních sekundách zápasu vstřelily branku a tou v utkání zvítězily 3:2.

Ve svém druhém utkání nastoupily Dobratice proti sousedním Nošovicím. Po stálém tlaku dokázali nastřílet soupeři šest branek a v utkání zvítězit 6:0.

V posledním zápase byla dobratickým hráčům soupeřem Lučina. Dobratickým sice k vítězství v turnaji stačila remíza, ale nikdy nevíte dopředu, co se stane a hrát na remízu se mnohdy nevyplácí. Dobratičtí hráči nenechali nic náhodě a Lučinu porazili jednoznačně 5:1 a tím celý turnaj s 9 body a skórem 14:3 premiérově vyhráli. Na druhém místě skončila právě Lučina se 6 body a podium patřilo i domácím Vojkovicím se 3 body, které právě zvítězily v utkání o „černého Petra“ nad Nošovicemi.

Závěrem: Za krásného téměř tropického dne si všichni aktéři i diváci užili den plný fotbalu. Dobratičtí hráči,ale již od této chvíle mají ve svých hlavách sobotní domácí utkání proti třetiligovému FC Dolní Benešov. Je to poprvé v novodobé historii klubu, kdy do Dobratic zavítá fotbalový klub, ve kterém působil jako hráč i trenér legendární trenér Baníku Ostrava pan Evžen Hadamczik.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč