Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězství nad Č.Těšínem potěšilo

TJ Dobratice – FK Český Těšín 3:2 (2:2)

Začala příprava na novou sezónu.

Ideální fotbalové počasí, neméně výborně připravený trávník hrací plochy dobratického hřiště přivítal fotbalisty z Dobratic a Českého Těšína. Tímto přátelským duelem začalo pro dobratické fotbalisty  přípravné období na nový ročník krajských fotbalových soutěží 2020/2021.

Domácí trenér Korabík poslal na trávník tuto sestavu: Tesarčík, Dobiáš, Lýsek, Somr, Slavík, Mitrenga, Skotnica, Kohut, Lisník, Causidis a Hlaváč. Na střídání byli připraveni Pařenica a Březina. Ač trenér postrádal několik hráčů, přesto měl k dispozici kvalitní sestavu, která se postavila soupeři hrajícímu krajský přebor.

První poločas začal velmi svižně. Oba soupeři předváděli dobrý fotbal. Přesto si domácí vytvářeli více šancí dobrou kombinací. Dvacet minut se valil jeden útok za druhým na bránu soupeře, ale brankový efekt z tlaku se nedostavil. Byl to soupeř z Českého Těšína, který ve 21. minutě z ojedinělého útoku otevřel gólový účet. K odraženému míči na rohu šestnáctky se dostal Bičanik a nádhernou střelou (tzv. padající list) poslal míč přes dobratického gólmana na zadní tyč jeho branky, 0 : 1. Branka hostů domácím mužstvem lehce otřásla. A to ještě pro zranění musel odstoupit Hlaváč, kterého nahradil Pařenica. Po půlhodině mohl jít soupeř do dvoubrankového vedení, to se za obranu Dobratic dostal těšínský fotbalista, ale ze dvou kroků poslal míč těsně mimo levou tyč. Jako by tento okamžik doslova probral domácí fotbalisty, ti znovu zformovali své síly a hru převzali do své moci. Pak přišla skvostná pětiminutovka, která přinesla dva góly a také další gólovky. Domácí fanoušci si mohli zakřičet gól až ve 31.minutě, kdy po úniku po pravé straně přišel exkluzivní centr a Marián Causidis hlavou srovnal na 1:1. O pár sekund šel autor branky úplně sám na brankáře, jenže se nepovedla klička a bylo po šanci. Nemuselo jej to mrzet, protože nepovedená akce přinesla přenesení hry opět na pravou stranu a centr jako přes kopírák u první branky přinesl vedení pro Dobratice 2:1. Hra hlavou Dominika Dobiáše je jeho silnou stránkou a brankář Č.Těšína se jen smutně ohlédl, jak míč zapadá k jeho levé tyči. Rázem se vývoj utkání otočil a domácí měli stále navrch a zejména Causidis si po povedených přihrávkách od spoluhráčů  vytvořil další dobré možnosti na navýšení skóre. V době, kdy se zdálo, že příznivý stav prvního poločasu domácí udrží, přišel ve 44. minutě rychlý protiútok hostů a nedůsledný odkop míče z velké vápna potrestal utěšenou střelou z voleje Folwarczny. Do šaten se tak šlo za smírného stavu 2:2.

Do druhého poločasu provedli trenéři pár změn v sestavách, a tak chvíli oběma týmům trvalo, než si hra opět sedla. Dlouhé minuty se hrálo spíše uprostřed hřiště, hráči si velice dobře pokrývali své protivníky v soubojích a jen těžko se dostávali na dostřel k brankářům. Zlom nastal po hodině hry, kdy již opět měli domácí více ze hry a vytvářeli si příležitosti k otočení výsledku, tu největší měl Somr, trefil však jen chumel bránících hráčů na malém vápně. V 70.minutě si s nervy diváků pohrál Tesarčík, kdy v rozehrávce ztratil míč a hosté si připravili slibnou možnost, naštěstí svou chybu gólman vyřešil skvělým zákrokem po střele těšínského útočníka. Po dalším uvolnění Causidise to jen zašumělo z obecenstvu, skóre se však neměnilo, Marián zkrátka více gólovek nevyužil. Až v 78. minutě se uvnitř šestnáctky dostal ke střele Somr a strhnul vedení na stranu domácích 3 : 2. Poslední skvělý zákrok si připsal do své statistiky v 82.minutě Tesarčík, snad po největší šanci hostů ve druhém poločasu, míč jej po střele zblízka trefil do nohou. Do konce utkání již branka nepadla a domácí si připsali cenný skalp Českého Těšína, byť se jednalo jen o přípravný zápas.

A co říci závěrem? Hrál se pohledný fotbal a nebýt pandemické krize určitě by přišla na zajímavého soupeře i početnější divácká návštěva. Přesto ti, co přišli, odměnili potleskem snaživý výkon obou celků. Postřehy ze zápasu zaznamenali PV a KM

Pozvánka na další přípravné utkání:

SOBOTA 25.7.2020 V 17,00 HODIN hřiště v Dobraticích

TJ Dobratice – TJ Pražmo – Raškovice

 

 

 

Fotogalerie zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/240._Dobratice_-_Cesky_Tesin_3_2/

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč