Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Hnojníku vezeme přesvědčivé vítězství

K dalšímu mistrovskému utkání za ideálního podzimního fotbalového počasí zajížděli naši fotbalisté do nedalekého Hnojníku, překvapení prvních čtyř kol soutěže 1. A třídy. Mužstvo domácích, které doposud nepoznalo porážku, bylo v tabulce na třetím místě za silnými celky a vážnými uchazeči na postup do krajského přeboru, mužstvy Stonavy a Slávie Orlová. Nicméně s Hnojníkem jsme změřili své fotbalové síly naposledy před pár léty, ještě v soutěži 1. B třídy. Navíc je pro domácí hráče určitou devízou nerovný terén hřiště, na který jsou zvyklí. A taktéž není tajemstvím, že dres domácího mužstva dnes oblékají hráči, kteří v minulosti úspěšně působili v Dobraticích (Zábelka momentálně čeká na trest za vyloučení v minulém zápase a Škola).

Trenérská dvojice Korabík s asistentem Musálkem dala důvěru do utkání těmto hráčům základní sestavy: Bocek – Kantor, Dobiáš, Lýsek, Skotnica, Mitrenga, Pařenica, Stříž, Somr, Šimeček, Causidis. Do utkání postupně ve druhém poločase nastoupili: Kohut, Lisník, Březina, Slavík a Škapa, na lavičce zůstali jen náhradní brankář Tesarčík a doléčující se Hlaváč.

Utkání řídila trojice rozhodčích, jako hlavní Boček, na čarách mu asistovali Jantoš  a Dytko.

Po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího Bočka začali hostující fotbalisté předvádět svou kvalitní kombinační hru po stranách hřiště a vyvíjeli soustavný tlak na bránu domácích. Touto aktivitou dostali domácí hráče bránící i v 10 hráčích pod velký a hlavně souvislý tlak, ze kterého se od prvopočátku rodily brankové příležitosti. Odměnou jim byla branka vstřelená kapitánem týmu Causidisem už ve 4. minutě utkání – 0:1. Tlak hostů sílil a domácí často nevěděli, kde dřív skočit. Tak trochu to připomínalo verdunskou kanonádu z minulého domácího utkání. Nicméně dokud domácím hráčům stačily síly, které je pomalu opouštěly, dokázali udržet přijatelné skóre i díky skvělému brankáři Klusovi. Ale s blížícím se koncem prvního poločasu přece jenom přišly další góly do domácí sítě. Nejprve ji rozvlnil v 38.minutě Skotnica a po něm minutu před koncem půle přidal další gól opět Causidis. Poločas tak skončil jasným výsledkem 0:3.

Po zahájení druhého poločasu se vývoj utkání ubíral stejnou fotbalovou cestou. Odstřelováním domácí svatyně pokračovalo a domácí hráči evidentně ztráceli půdu pod nohama. Dobře kombinující dobratičtí hráči nedávali domácím žádnou šanci a prakticky je přišpendlili k vlastní šestnáctce a znova nechali častokrát vyniknout domácího gólmana. Na všechno při slabě hrající zadní řadě Hnojníku nestačil a výsledkem byly další dvě vstřelené branky, o které se podělili v rozmezí tří minut v 52. a 55. minutě Šimeček a svůj hattrick dovršil i kapitán Causidis, 0:5. Poté přišlo na řadu střídání a trenér poslal do hry většinu náhradníků, aby šetřil síly pro středeční odložené utkání v Albrechticích proti místnímu Baníku. Nutno dodat, že prostřídaná sestava splnila na 100% úkol a dovedla utkání do vítězného konce.

Závěrem. Rozhodčí udělil čtyři žluté karty a to tři domácím hráčům a jednu hostujícímu Lisníkovi. Vývoj utkání ukázal dominantní převahu hostů a nikoho nepřekvapilo, že domácí vystřelili na hostující branku až v posledních třech minutách utkání. Tak značná byla převaha hostů. Na hnojnické poměry přišla i slušná návštěva, pochopitelně z větší části ji tvořili fanoušci hostujícího celku. V dalším utkání jedeme ve středu na půdu velice kvalitního soupeře, Baníku Albrechtice. Odložené utkání začíná v 17 hodin a tímto fanoušky Dobratic zveme, aby tak, jako v Hnojníku mohli dobratičtí hráči cítit na hřišti podporu svého publika.

Foto zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/243._HNOJNIK_-_DOBRATICE_0_5/

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč