Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vydřené vítězství s Jistebníkem

Dobratické vítězství.

Po porážce v dohrávce v Albrechticích a následné domácí porážce s Orlovou přišlo po čtrnácti denní pauze způsobené nezpůsobilým terénem ve Starém Městě konečně vítězství nad Jistebníkem. Kdo čekal jednoduché vítězství nad týmem z konce tabulky, ten se přepočítal. Až drtivý tlak v posledních patnácti minutách zajistil domácím, že body zůstaly v Dobraticích. Očekávané vítězství domácích nad dnešním soupeřem se rodilo těžce. Hlavně díky fantastickým zákrokům hostujícího brankáře  Ognjanova,  který držel dobratické  střelce až do 75. minuty na uzdě a všechny jejich střelecké pokusy i samostatné nájezdy s noblesou vychytal.

Trenér domácích Korabik s asistentem Musálkem ani tentokrát výrazně nezměnili sestavu z minulých utkání a tak domácí nastoupili v sestavě:  Bocek, Lysek, Dobiáš, Kantor, Stříž, Somr, Šimeček,  Mitrenga,  Causidis,  Skotnica a Pařenica. Na střídání byli připraven:  Kohut, Lisník,  Škapa,  Hlaváč,   Březina a brankář Tesarčík.  Chyběl jen Slavík.

Utkání řídila trojíce rozhodčích, hlavní Švec, na pomezí mu asistovali Šištík s Dimunem.

Dá se říci, že se sobotní utkání svým vývojem podobalo tomu utkání s týmž soupeřem hraným před rokem v Dobraticích. A to až na jeden detail. Do hry domácím vstoupil ještě jeden soupeř. Silný vítr, místy se měnící ve vichřici, která byla tím nejnebezpečnějším protihráčem. Místo tradiční kombinace „po zemi“ létal balon vzduchem nekontrolovaně sem a tam. Tak přišla 27. minuta a po nedorozumění obránců reklamujících ofsajdové postavení hostů, proniknul do šestnáctky hostující hráč Coufal a lobem přehodil domácího brankáře Bocka 0:1. A protože hra s větrem nebyla výhoda pro domácí hráče, skončil tímto výsledkem i první poločas utkání.

S výhodou silného větru tentokrát pro tým hostů začal druhý poločas. Byla otázka, jak si s tím poradí. Naštěstí ani hosté si nedokázali poradit se silnými poryvy větru a místo toho se začali soustředit na nefotbalovou taktiku, polehávání a dlouhých ošetřování. Takovým to zdržováním chtěli utkání dohrát. Trenér domácích vycítil, že je potřeba mužstvu dodat nový impuls a proto začal v 53. minutě posílat na hřiště čerstvé síly. Tím začal sílit tlak na branku soupeře a přibývalo „mega“ šancí. Ty však s bravurou likvidoval hostující brankář. Bylo však všem přítomným jasné, že hosté nedokáží dlouho té síle útoků valících se na jejich bránu vzdorovat ani se svým kvalitním brankářem. Neustálé polehávání bylo jasným důkazem, že již jsou u konce svých sil. A tak přišla 75. minuta a vyrovnání kapitána Causidisem 1:1. Možná, že si hosté uvědomili, že jsou pod obrovským tlakem, ale bylo již pozdě. V 83. minutě trenérův střídající „žolík“ Škapa vstřelil vítězný gól na 2:1. Tímto výsledkem utkání skončilo.

Závěrem. Tentokrát to byly vydřené, ale naprosto spravedlivé body. Tým získal zpět ztracenou sebedůvěru. A tak radost z vítězství a body zůstaly v Dobraticích. PV



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč