Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Jablunkova vezeme 3 body

Další body z Jablunkova

Za ideálního podzimního fotbalové počasí nastoupili dobratičtí fotbalisté k poslednímu utkání před čtrnáctidenním fotbalovým půstem způsobeným pandemií Covid-19. Brány jablunkovského stadionu zůstaly uzamčené pro diváky a tak hrstka domácích fanoušků, sledovala utkání z nedalekých vyvýšenin kolem stadionu a z přilehlého parkoviště za plotem ze svých osobních automobilů. Tentokrát dobratické fotbalisty nepřijela podpořit tradiční početná fanouškovská obec. Byl to smutný pohled na prázdnou tribunu, na které postávalo jen několik pořadatelů. Zdraví nás všech je ale přednější. Doufejme, že bude líp.

Trenér Korabík a asistentem Musálkem museli udělat několik vynucených změn v sestavě. Dobratice nastoupily do zápasu s těmito hráči: Bocek, Kohut, Lýsek, Dobiáš, Stříž, Somr, Lisník, Causidis, Skotnica, Pařenica, Hlaváč. Na střídání byli připraveni: Tesarčík, Mitrenga, Škapa a Březina.

Utkání řídila trojice rozhodčích: Petroš R., Adamec J. a Boráň T.

Zápas začal z obou stran velmi opatrně. Hráči obou týmu se chvíli hledali. Byli to však hosté z Dobratic, kteří prvně udeřili. Ve 13. minutě vstřelili regulérní branku, kdy po míči odraženém od břevna následnou střelou dopravili míč do domácí sítě. Tu však na pokyn pomezního, hlavní rozhodčí pro údajné postavení mimo hru neuznal. Vývoj zápasu dále pokračoval mírným tlakem hostujících hráčů, kteří se častěji dostávali před pokutové území hostů. Rodily se náznaky šancí, ale po celý první poločas z nich neudeřilo. Ani domácím hráčům se během prvního poločasu nepodařilo vážněji ohrozit hostující branku. Hlavně proto skončil první poločas bez branek.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Obě mužstva čekala na chybu soupeře. Proto trenér hostujícího mužstva jako první sáhl ke změnám v sestavě. Posílením středové řady se začaly dít fotbalové věci. Hosté začali dobře kombinovat a středoví hráči začali dávat míče do stran, kde „anglickou“ křídelní hrou hosté pronikali po stranách až do pokutového území domácích a servírovali brankové přihrávky koncovým hráčům jako na „zlatém talíři“. Opět přišla tradiční dobratická patnáctiminutová fotbalová smršť, kdy dobratičtí hráči mezi 53. a 68. minutou nastříleli domácím tři branky. Nejdříve se dvakrát trefil v pohodě hrající Radim Pařenica a třetí branku přidal dnes neudržitelný Lukáš Somr na 3 : 0. Po této strhující čtvrthodince hosté zvolnili. Domácí přitlačili „na pilu“ a ze standardní situace z rohu snížili stav utkání na 1 : 3. Na to trenér Korabík reagoval dalším střídáním. Toto oživení hry čerstvým hráčem přineslo opět ovoce. V 76. minutě se opět trefil trenérův „žolík“ Radek Škapa a zvýšil vedení hostů na 1 : 4. Ale po této brance hosté opět zvolnili s vidinou klidného dohrávání zápasu. Hosté domácím tak umožnili po sérií vlastních chyb a zmatků v obranné činnosti si vytvořit další standardní situaci. Po rohovém kopu v 85. minutě upravili domácí stav utkání na konečných 2: 4.

Závěrem: Nutno dodat, že jestli dobratičtí hráči v něčem , v tomto utkání propadli, tak to bylo bránění standardních situací. Dva neubráněné rohové kopy ve druhém poločase, po kterých jsme obdrželi dvě branky, nebyly dobrou vizitkou. Pokud by se tyto fotbalové dovednosti známkovaly jako ve škole, byla by to čistá nedostatečná. PV



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč