Domů » Sdružení a spolky » Sport » Oslavy 70.let TJ Dobratice se vydařily

Konečně bylo na fotbalovém hřišti v Dobraticích opět živo. Důvod byl prozaický, sobotní, sportovní odpoledne 26.června bylo ve znamení pěkného jubilea. Tělovýchovná jednota, dříve Sokol už na počátku roku 2021 dosáhla sedmdesát let od svého vzniku! Oslavy se mohly uskutečnit až nyní po částečném uvolnění pandemických opatření. Na pěkně upravený dobratický pažit vyběhli nejprve žáci, pak se konala slavnost předání pamětních plaket 21 bývalým hráčům a funkcionářům klubu, po nich se odehrál přátelský zápas mužů. Funkcionáři TJ se na tuto slavnost náležitě připravili a odpolední program měl spád. Hlavním bodem bylo již zmíněné slavnostní předání pamětních plaket osobám, kteří se svým aktivním podílem zasloužili v minulosti o dobré jméno TJ. Předávání se neslo v podobném duchu jako při předávání vyznamenání na Pražském hradě a protokolant Petr Vlček vždy při vyslovení jména a příjmení oceněné osoby řekl krátkou charakteristiku oceněné nebo oceněného. Pak se již plaketa dostávala do rukou vyhlášených. Za vedení TJ se slavnostního aktu zúčastnili předseda Břetislav Bortlíček, obecní úřad zastupoval místostarosta Radovan Otipka a třetím do party byl bývalý starosta obec Antonín Šigut. Ocenění převzali:

Ing.Blahut Břetislav – fotbalista

Blahut Zdeněk – fotbalista

Budinský Miroslav – fotbalista

Causidis Alexandr – fotbalista, trenér, dlouholetý předseda, správce

Causidis Jiří – fotbalista

Čubok Milan – fotbalista, šachista

Čubok Miroslav – šachista, funkcionář

Dvořák Vlastimil – funkcionář

Hromada Petr – in memoriam – fotbalista

Klesniaková Karin – funkcionářka

Kohut Václav – fotbalista, věrný fanoušek

Kratochvílová Marie – funkcionářka, trenérka, fotbalistka

Maršálková Alena – fotbalistka

Martínek Antonín – in memoriam – fotbalista, trenér, funkcionář

Moškoř Karel – dokumentarista, trenér

Nogol Tomáš – fotbalista

Petr Jiří – fotbalista (90 let)

Skokan Miroslav – fotbalista, trenér mládeže, funkcionář

Štvrtňa Emil – fotbalista, předseda

Štvrtňa Oldřich – in memoriam – fotbalista, trenér mládeže

Válek Miroslav – fotbalista a hokejista

Po skončení této krásné slavnosti jsem požádal předsedu TJ Dobratice, z.s, Břetislava Bortlíčka, aby sám zhodnotil tuto významnou událost v obci: Původně jsme chtěli oslavit toto výročí v lednu, neboť Tělovýchovná jednota Sokol Dobratice byla založena před 70 léty právě v tomto měsíci. Epidemická situace nám to však nedovolila, proto jsme rozhodli si důstojně připomenout výročí ihned, jak to bude možné někdy v létě. Vzhledem k tomu, že situace s pandemií Covid -19 stále není ideální, rozhodli jsme uspořádat sportovní odpoledne ve skromnějším měřítku. Kromě již zmíněných fotbalových zápasů probíhalo také simultánní utkání šachistů nazvané „Pět proti jednomu“. Dnes nebylo důležité, kdo zvítězil, ale fakt, že naši sportovci mohli po delší pauze vyběhnout opět na své sportoviště a aktivně se zapojit do sportovního dění v Dobraticích. V rámci sportovního odpoledne byli vyznamenáni čestnou plaketou zasloužilí hráči a členové naší TJ. Já osobně hodnotím toto připomenutí výročí kladně, přálo nám počasí, po více jak půl roce jsme mohli vidět naše hráče opět v akci jak na hřišti, také i u šachovnic a že se zde mohly setkat všechny generace a po delší době si osobně pohovořit. Chtěl bych zde srdečně poděkovat všem současným funkcionářům TJ za osobní nezištnou práci, jak při přípravách, tak i samotném průběhu sportovního oslav. Jsem si vědomý, že jsme mohli při organizování této akce něco opomenout, ale věřte mi, že jsme se snažili vše připravit a uspořádat s nejlepšími úmysly. V rámci připomenutí tohoto výročí proběhne ještě v sobotu 3.7.2021 od 14 hodin utkání našich bývalých dorostenců proti družstvu starých pánů, na které opět zveme naše členy a příznivce. Přeji všem hlavně zdraví s přáním se zase setkávat v našem sportovním areálu na hřišti.“

Jak uvedl předseda TJ ve svém ohlédnutí za sportovním svátkem, výsledky nebyly důležité, ale přesto uvedeme alespoň stručně, jak to vše nakonec dopadlo.

V utkání našich žáků proti Dobré měli navrch hosté a i když se naši benjamínci snažili, prohráli 0:5.

V průběhu čekání na fotbalové utkání mužů odehrál simultánní zápasy proti šesti soupeřům náš vynikající šachista Milan Čubok. Na jeho šachovou bystrost a zkušenost nikdo neměl a všechny partie skončily jeho výhrou.

Od 17 hodin se na trávníku utkaly výběry Dobratic a Českého Těšína. Hrál se výborný a rychlý fotbal okořeněný šesti brankami. Zápas nakonec skončil smírně 3:3, kdy naši stačili srovnat nepříznivý stav 1:3. V prvním poločase dostal Dobratice do vedení Somr, ve druhé půli se trefili Mitrenga a Šimeček.  Momentky z oslav zpracoval a připravil: KaMoš

Fotky spojené s oceněním jednotlivců najdete na webu obce:

https://obecdobratice.rajce.idnes.cz/Oslavy_70.let_od_zalozeni_TJ_Dobratice/

Sportovní fotky ze zápasů žáků a mužů jsou zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/FOTBAL_PRI_OSLAVACH_TJ_-_ZACI/

https://dobratice.rajce.idnes.cz/FOTBAL_PRI_OSLAVACH_TJ_-_MUZI/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie