Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté začali sezónu remízou

Když v říjnu 2020 vybojovali fotbalisté Dobratic cenné tři body na jablunkovském trávníku, tak nikdo ze sportovních fanoušků, a to nejen těch dobratických, nemohl tušit, že se brány všech stadiónů a hřišť nadobro zavřou na více než deset měsíců.

Sobota 14.srpna 2021 proto byla mimořádným svátkem pro milovníky fotbalu a fotbalisty nejen v 1.A třídě. Právě v té hrají Dobratice už nějaký ten pátek a do té letošní vstupují jako každý jiný tým s otázkou, jestli se podaří ročník 2021 – 20222 odehrát celý.

Na první zápas si museli fanoušci zajet až do Albrechtic. Ty nebyly soupeřem, ale tamější hřiště poskytuje dočasný azyl dobratickým mužům. Důvod je jediný – v Dobraticích začíná druhá etapa výstavby volnočasového centra a to vylučuje, aby se v blízkosti staveniště hrál fotbal.

Za mimořádného dusna, kdy ještě v 17 hodin ukazovala ručička teploměru 30 stupňů se na albrechtickém hřišti představila tato jedenáctka Dobratic: O.Bocek – Somr, Dobiáš, Lýsek, Skotnica (65.Hlaváč) – Kohut, Pařenica (90.Šigut), Stříž, Mandičák – Causidis a Bařina (84.Březina). Trenérem je nadále Korabík, vedoucím mužstva P.Musálek.

Po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího Jantoše byla znát opatrnost na obou stranách hřiště. Zejména Lučina začala rozvážným rozehráváním do celé šířky hřiště a domácí Dobratice jen vyčkávaly v bloku na své polovině. Prvním momentem k zaznamenání byla žlutá karta Skotnicy za příliš hlasité projevy nespokojenosti, kdy si lučinský hráč evidentně přihrál míč rukou do běhu a dostal tým do dobrého přečíslení, sudí měl v tomto momentu oči někde jinde. Po jeho přerušení se po přímém kopu dostal míč do velkého vápna Dobratic a v nepřehledné situaci bylo několik zblokovaných střel hostů až se nakonec kopalo od branky. Dobratické protiútoky měly více nebezpečných akcí po pravé straně díky rychlonohému Bařinovi, který sváděl časté běžecké souboje se zkušeným J.Myšinským. První možnost pro domácí přinesl až přímý kop zahrávaný Pařenicou ve 22.minutě, ale jemně přetažený centr nedokázali Dobiáš ani Lýsek dostat do správného místa. Průnik hostů zaváněl gólem v dobratické síti ve 26.minutě, jenže skvělý reflex Ondry Bocka udržel stav utkání na nule. Ani o minutu na to se skóre nezměnilo, zcela volný Garcia měl na hlavě výbornou příležitost. Od tohoto okamžiku jakoby došly Lučině síly i schopnosti, protože až do konce první půle měly navrch Dobratice. Nejprve se povedl rychlý kontra útok po pravé straně Bařinovi a jeho dobrý centr napálil z voleje Stříž jen do boční sítě. Další útočná akce již přinesla první radost pro dobratické fandy, kteří vážili cestu, aby povzbudili svůj tým. Běžela 38.minuta a do přečíslení se vydala pořádná smečka vlčáků v modrých dresech. Přesunem po levé straně se míč přes kopačky několika hráčů dostal v šestnáctce ke Skotnicovi a ten přihrávku prodloužil za záda lučinského brankáře, 1:0. Od té chvíle jakoby narostly hráčům z Dobratic křídla a útoky se valily dál na soupeřovu branku. Nejprve z dobrých 35 metrů vystrašil gólmana Kohut a Filipec v brance až nadvakrát zkrotil jedovatou střelu. O minutu na to se opět zaskvěl brankář po střele Pařenicy a největší tutovku Bařiny v akci sám na gólmana vyřešil ve svůj prospěch opět brankář v dresu Lučiny. Tolik z událostí v prvním poločase. Na ten druhý jsem již nezůstal, tek jen krátké sdělení, že se do vývoje utkání viditelně zapsal hlavní rozhodčí. Jeho pohled na nedovolené zákroky uvnitř šestnáctky posuzoval odlišně, penaltu proti Dobraticím zneškodnil Bocek, na podobné gesto na druhé straně čekali od sudího dobratičtí marně. Vyrovnání přišlo v 75.minutě a do listiny střelců se zapsal M.Kohut z Lučiny. V příštím týdnu se opět hraje v Albrechticích, soupeřem Dobratic bude Staré Město. KaMoš

Fotky z poloviny utkání najdete ve fotogalerii:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/247.DOBRATICE_-_LUCINA_1_0/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie