Domů » Sdružení a spolky » Sport » Prohra s Vratimovem mrzí

V dalším kole fotbalové soutěže 1.A třídy se v Albrechticích utkaly třetí Dobratice se čtvrtým Vratimovem B. Podle umístění obou celků se tak diváci mohli těšit na dobrý fotbal. Už podle složení domácí jedenáctky věděli fanoušci domácího celku, že proti zkušenému soupeři, v jehož řadách hrají i fotbalisté vratimovského Áčka, to nebude vůbec snadné. Taky bylo už od počátku znát ve hře Dobratic respekt z kvality Vratimova na hřišti. Opatrnosti bylo až moc a fanoušci prvních dvacet minut příliš fotbalového umu neviděli. Soupeř byl lepší s míčem, ale kombinoval spíše uprostřed hřiště a domácí pozorně bránili svoje území. Ve 26.minutě však přišel fotbalový moment jako blesk z čistého nebe. Vcelku nenápadný centr z levé strany do šestnáctky Dobratic neodvrátili zadáci domácího týmu do bezpečí a Petr Michalčák ťukl míč hlavou tak, že letěl poměrně dlouho obloučkem až pod břevno překvapeného Bocka, 0:1. Do té doby se spíše odehrávaly vzájemné souboje hráčů a po obdržené brance se dokonce ještě přitvrdilo a dobře pískající rozhodčí Beran začal tahat žluté karty výhradně pro vratimovské hráče. Po jednom takovém zákroku musel střídat Mandičak, kterého nahradil Lisník. Co říci k prvnímu poločasu? Když nevystřelíte ani jednou na branku protivníka, nelze se divit nule na svém kontu. A to ještě byli rádi za promarněnou šanci minutu pře koncem poločase rychlým Avetysianem.

Začátek druhé půle domácí doslova promrhali a po hrubé chybě na pravé straně, skoro na polovině hřiště, se přes dva dobratické hráče dostal před samotného gólmana Hruška a s přehledem poslal míč vedle jeho levé nohy přesně k tyči, 0:2. To už vypadalo velmi zle z pohledu Dobratic, ale třeba vyzvednout, jak se jejich herní projev i za nepříznivého stavu zlepšil. Najednou se dostávali do slibných příležitostí a především střídající Lisník na pravém křídle dělal pořádné problémy svými průniky. Přesto se gólový úspěch dostavil z druhé strany, kdy přetažený centr vrátil do vápna Lisník, Causidis udělal prostor Šimečkovi a jeho trefa byla přesná, 1:2. Do konce utkání stále zbývala půl hodina a po zlepšené hře se čekalo vyrovnání. Po chvilce vyslal jedovatou střelu Šimeček a brankáře Vratimova musely chvilku pálit rukavice. Hosté reagovali na tlak Dobratic několika změnami v sestavě a čerství hráči měli nápor otupit. To se na nějakých deset minut dařilo, nicméně posledních deset minut se hrálo především na vratimovské polovině hřiště. Velké možnosti ke skórování byly zejména při dvou přímých kopech těsně za šestnáctkou, žel obě provedení z kopaček Šimečka a posléze Lýska měly daleko na trefení mezi tři tyče. Zmarem všeho pak byla i realizace rohového kopu v největším náporu a nedorozumění aktérů kopu. Místo očekávaného centru před branku, kde čekali všichni vysocí dobratičtí fotbalisté, skončil míč po přihrávce nakrátko dokonce v autu. Právem se na nepochopitelný způsob zahrávání hněval nejzkušenější borec v dobratickém dresu Lýsek. Ve zbytku času si už Vratimov zkušeně podržel míč a čekal na závěrečný hvizd sudího. Ten mimochodem i s oběma asistenty podal kvalitní výkon a určitě si takový zápas o nejpřednější příčky toto zasloužil. Dobratice tak poprvé padly ve svém azylu a klesly za vítězný tým. Mnohem těžší soupeř je čeká za týden, jedou do Řepišť, momentálně vedoucího celku 1.A třídy, skupiny B.

V jaké sestavě naši hráli? Bocek – Skotnica, Dobiáš, Lýsek, Kohut, Pařenica, Mitrenga, Mandičak (35.Lisník), Stříž, Causidis (69.Moják) a Šimeček, trenér Korabík. KM

Foto zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/249.Dobratice-_Vratimov_B_1_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč