Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté vítězně

První domácí jarní výhra Dobratic

Až do minulé soboty nepoznali dobratičtí fotbalisté radost ze získaných bodů v jarní části této fotbalové sezóny 2021 – 2022. Podařilo se to až ve středu v odloženém utkání na hřišti Lučiny, kde po dobrém výkonu, zejména v prvním poločase, dovedli svoje snažení k zisku tří bodů. Střelecky se na výhře 4:1 podílel dvěma brankami Šimeček, po jednom zásahu přidali Lisník a Somr.

K dalšímu zápasu nastoupili v sobotu proti silnému týmu z Bystřice. Fotbalový azyl stále mají Dobratice v Českém Těšíně a hraje se na umělém povrchu, což není to pravé ořechové, jak bychom řekli. Když jsem před utkáním fotil v Dobraticích probíhající stavbu nového zázemí u hřiště, neunikl mi pohled na krásně upravený trávník, žel na mistrovský zápas si na něm ještě počkáme. V Českém Těšíně vyslal na umělku trenér Korabík se svým asistentem Musálkem tyto hráče:

Bocek – Moják, Lýsek, Kohut, Somr, Skotnica, Mitrenga, Mandičák, Causidis, Lisník a Šimeček.

Poprvé takové utkání našim hráčům v 1.A třídě pískala žena Lenka Jurajdová, asistenty na lajnách byli Godfryd a Boček. Nad regulemi taháku tohoto kola dohlížel rovněž delegát utkání Radim Petroš.

Ihned po úvodním hvizdu paní rozhodčí sledovali diváci za pěkného jarního počasí hru na jednu branku. Bystřice se pustila do ataku docela výrazně a Dobratice se velice těžko dostávaly z defenzívy. Spoluhráči mohou jen děkovat brankáři Bockovi, který předvedl jen v prvních deseti minutách tři skvělé zákroky, z nichž dvě byly tzv.tutovky. Trvalo téměř čtvrt hodiny než se podařil první dobratický protiútok a ten mohl být gólový, kdyby Mandičák proměnil svoje sólo. I tady se vyznamenal pro změnu hostující brankář. Vývoj v prvním poločase byl jako na přesýpacích hodinách, protože Bystřice tlačila a naopak domácí hrozili z brejků, žel bez efektu. Po třiceti minutách hry se přece jen měnilo skóre. Předcházelo tomu zbytečné otálení s odkopem před brankou Dobratic a nedůraz potrestal nekompromisní střelou zblízka Filip Buryan, 0:1. Až po obdržené brance začali dobratičtí fotbalisté hrát také jiný fotbal a už brzy měli vyrovnání na dosah. Rychlý brejk ve třech proti jednomu obránci však překombinovali a střelu Lisníka brankář Galusík vyrazil. Zbytek času do konce první půle se již nic zvláštního na hřišti nestalo a hosté šli do šaten spokojenější.

Do druhého poločasu nastoupil na hřiště úplně jiný domácí tým. Nebylo to vystřídáním hráčů, ale nasazením s jakým domácí vlétli na soupeře. Najednou jich bylo plné hřiště, zlepšila se kombinace a Bystřice se ocitla v tísni. V 50.minutě vysunul Lýsek Šimečka a opět mu radost zmařil brankář. Smutnět ale nemusel dlouho, to si na levé straně udělal z obránců Bystřice kuželky Skotnica a po nádherném průniku z levé strany naservíroval míč na volného Lisníka a jemu stačilo natáhnout nohu a placírkou poslat míč, kam si všichni přáli, 1:1. To byla doslova voda na dobratický mlýn a hosté se drželi na remíze jen svému gólmanovi, který řešil jednu ošemetnou šanci za druhou. Když se podíváme na celý druhý poločas, hosté zaznamenali jen jednu nepovedenou střelu Jalovičora, ale jinak nic. Domácí svůj tlak korunovali zaslouženou brankou. Sice přišla až 86. minutě, protože o jeden gólový zásah je připravil pomezní rozhodčí, když jen on viděl ofsajd. Férově přiznali i hráči na bystřické lavičce, že to byla regulérní branka. A co rozhodlo o výhře? Hrubá chyba bystřického zadáka, jemuž odebral míč Šimeček na půlce hřiště a rychlým únikem po levé straně připravil gólovku kapitánu Dobratic Mariánu Causidisovi. Takový zkušený hráč nabídkou nepohrdl, 2:1. Dlouho to tedy vypadalo na remízu, ale výborný výkon Dobratic ve druhém poločase převážil skóre na tu lepší, domácí stranu. Pro věrné dobratické diváky, kteří přijeli povzbudit svůj tým, to byla ta nejlepší odměna za cestu do Českého Těšína. KaMoš

fotky ze zápasu najdete tady:https://dobratice.rajce.idnes.cz/250.Dobratice-_Bystrice_2_1_prvni_vyhra_doma/

https://dobratice.rajce.idnes.cz/250._Dobratice_-_Bystrice_2_1_prvni_vyhra_doma/


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč