Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vydřená výhra se Starým Městem

Dobratice – Staré Město 3:2 (3:0)

K dalšímu mistrovskému zápasu 1.A třídy skupiny B přijelo do Dobratic Staré Město. Tomu se v tomto ročníku docela daří a před dnešním duelem drželi hosté 3.místo. Domácí povzbuzeni venkovní výhrou na Lučině 2:0 určitě pomýšleli na další body, ale respekt před soupeřem byl. Na pěkně upravený trávník nastoupily tyto jedenáctky:

DOBRATICE: Bocek – Šimeček, Lýsek, Dobiáš, Skotnica – Kohut, Mitrenga, Marek Causidis, Marián Causidis – Bařina a Stříž, střídali pak Pařenica, Mandičák a Lisník, trenér Korabík, asistent Musálek.

STARÉ MĚSTO: Hejda – Vyvial, Baran, Forch, Kaňok, O.Vojkovský, Fojtík, Pavela, Šimek a Kaulinec. V průběhu utkání ještě nastoupili Supík, Střalka, Hodula a Tomančák, trenér Martin Vojkovský.

Rozhodčí: Marek Chmiel, Jakub Revaj a Jakub Lojek.

Už tradičně při tomto utkání probíhají boje nejen na hřišti, ale také v podobě bubeníků. Staráček to měl hodně složité, ač mezi diváky byla jeho početná skupina fandů. Domácí se nenechali zahanbit a byli slyšet mnohem výrazněji. Dokonce ve druhé půli se paliček u bubnu ujal absentující Lukáš Somr. Jak nám běžely minuty?

Už v té první se proběhl šestnáctkou Marek Causisdis a postrašil střelou vedle benjamínka v brance, patnáctiletého Jakuba Hejdu. Tento chlapec si ještě nesáhl na balón a už jej vytahoval ze sítě jako rybáři ryby při dopoledním výlovu dobratického rybníku. Běžela totiž 3.minuta a po rohovém kopu se míč odrazil za šestnáctku k Marcelu Střížovi a jeho utěšená střela po zemi prošla, možná s nějakou tečí, přesně k levé tyči, 1:0. V 11.minutě se povedla solidní akce hostům a po přihrávce Šimka na Kaulince chybělo jen lepší zpracování míče hostujícího kanonýra. To mnohem více příležitostí měli v dalších minutách dobratičtí fotbalisté a jen břevno bylo proti vstřelení druhé branky. Po čtvrt hodině hry si další slibné možnosti vypracovali Marek Causidis a po něm také Mitrenga, skóre se však neměnilo. Domácího Bocka propagační střelou zdálky vyzkoušel ve 27.minutě jen Kaňok. Ihned z protiútoku se zleva podíval k šestnáctce Šimeček a centrem od poloviny hřiště našel ideálně nohu Stříže a ten z první nádherným obloučkem na zadní tyč překonal brankáře Hejdu, 2:0. Střížovi utkání vyšlo a už po chvilce útočil na pomyslný hattrick a jen těsně nad skončil jeho pokus. To za hlavu se musel chytat domácí kapitán Marián Causidis, kterému předložil loženku jeho brácha, ale sám před gólmanem zakončil jen do něj. Jak se dává branky předvedl o minutu na to právě Marek Causidis a ve 32.minutě se nádherně trefil levačkou z 18 metrů a zvýšil na 3:0. Hostující trenér Vojkovský na průběh zápau reagoval dokonce trojnásobným střídáním a poslal na trávník tři hráče s jasným cílem, změnit stav na ukazateli skóre. Už po chvilce se o to pokusil hlavičkou Šimek a jen těsně přeloboval míč z jeho hlavy břevno. S chutí hrající Stříž si v poslední minutě první půle udělal doslova figuríny z pěti hráčů v obranné zóně Starého Města, ale zlatou tečku v podobě gólu zmařil nepřesnou koncovkou. Hvizd rozhodčího ukončil 45 minut, zatím nejlepšího poločasu ze strany Dobratic na domácím hřišti.

Druhá část zápasu začala gólem hostů, ale byla dosažena nedovoleným způsobem po zahrání rukou a skóre se neměnilo. Ve 47.minutě pronikl po pravém křídle Stříž, nádherně našel na malém vápně Mariána Causidise a ten v plném běhu napálil míč do prostoru, kde stál ke smůle domácích jen brankář Hejda! Hned po zahraném rohovém kopu se míč z hlavy Lýska snášel do branky, ale hostující hráč vypomohl brankáři a vyhlavičkoval z brankové čáry kulatou merunu do bezpečí od branky. Ve druhém poločase vytrvale pršelo a mokrý terén se stával složitějším pro zpracování míče a taky docházelo k častějším faulům. Po jednom z nich kopal z dobrých 25 metrů přímý kop Kohut a brankář byl rád, že míč šel přímo do jeho náruče. V 63.minutě se ke snížení dostali hosté, kdy se pěkně trefil Baran a upravil na 3:1. To byl popud pro hosty a začali nepříjemně tlačit a to i proto, že začali více využívat šířky hřiště a riskli hru v obraně jen na tři hráče. To se jim mohlo vymstít a rychlý protiútok zastavili v 65.minutě jen faulem na levé straně. Tentokráte si exekuci vzal na své kopačky Pařenica a pěknou střelou natáhl mladíčka Hejdu. V 68.minutě se pořádně blýsklo na domácí straně. Na výborně rozehraný míč z přímáku si nejvýše vyskočil Střalka a snížil už na 3:2. To byl nečekaný zvrat po bezproblémovém poločase a najednou měli navrch hráči Starého Města. Klid mohl přinést další gól v síti protivníka, ale třetí zářez Stříže nebyl uznán pro domnělý ofsajd. Všichni domácí fandové se divili proč, když míč byl po střele vyražen před dobíhajícího Stříže právě gólmanem. Nic se nedalo dělat a hrálo se dál, což byla určitě spíše povzbuzující vzpruha pro hosty a naděje na vyrovnání. K tomuto stavu nechybělo moc po střele Šimka v 77.minutě, kdy se Bocek jen díval, jak míč míří asi dvacet cenťáků mimo branku. Jak jsem už zmínil, hosté měli docela otevřenou obranu a přišly dva rychlé kontry dobratických, žel vždy se špatně vyřešenou koncovkou. Ještě v 88.minutě si opět zakličkoval Stříž a zakončil střelou z hranice velkého vápna těsně nad břevno. V nastaveném čase přišla poslední možnost hostů, kdy zahrávali rohový kop a v šestnáctce byli všichni hráči až na brankáře. Dobře zahraný míč stačil vyboxovat Bocek jen stěží mimo svůj dosah a pak přišly jeho skvělé okamžiky. Míč stačili hosté zachytit v blízkosti puntíku penalty a dvě dobře mířené střely Bocek reflexivně vyrazil. Až po nějaké chvilce se podařilo domácím dostat míč z chumlu možná dvaceti hráčů ven z vápna a Dobratice po hvizdu sudího Chmiela mohly slavit cenné vítězství. Bylo to doslova vydřená výhra a po výkonu v první části duelu se zdál výsledek jasný. Nehraje se na kdyby, ale přesto to je letitý problém na všech hřištích. Neproměněné gólovky pak vždy dávají příležitost soupeři a povede-li se návrat do zápasu vstřelením kontaktních gólů, pak je vše otevřené až do konce. Domácí zaslouží pochvalu za svůj výkon, obětavost a snahu jít za třemi body. A ty jim doma zůstaly, co si více přát. KaMoš

Fotky z utkání postrádají kvalitu, pršelo a docela bylo na focení šero, tak se omlouvám.

https://dobratice.rajce.idnes.cz/255.DOBRATICE-_STARE_MESTO_3_2/

https://dobratice.rajce.idnes.cz/255._DOBRATICE_-_STARE_MESTO_3_2/


  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč