Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté zakončili podzim výhrou

DOBRATICE – HORNÍ SUCHÁ 3:0 (0:0)

K poslednímu zápasu podzimní části fotbalového ročníku 2022 – 2023 přijel do Dobratic celek z Horní Suché. Ač už bylo typicky nevlídné podzimní počasí, cestu do dobratického sportovního areálu si našlo docela hodně diváků. Samotný začátek utkání předcházela jedna slavnostní událost. Tělovýchovná jednota Dobratice ve spolupráci s Krajským fotbalovým svazem připravila malé překvapení předsedovi TJ Ing.Břetislavu Bortlíčkovi. Tento zapálený fotbalový funkcionář oslavuje právě v listopadu životní jubileum. Za fotbalový svaz mu přišel popřát předseda Výkonného výboru Karel Kula, který kromě vysloveného přání předal jubilantovi pamětní plaketu Za zásluhy o rozvoj kopané v Moravskoslezském kraji. Po té také předseda dostal z rukou tajemníka TJ Jiřího Kohuta mladšího na památku fotbalový dres v barvách klubu s magickou sedmdesátkou.

Po slavnostním úvodu se již svoje role ujali rozhodčí a samotní fotbalisté na trávníku.

Sestava Dobratic: Bocek – Skotnica, Dobiáš, Lýsek, Šimeček, Kohut ( 75.Lisník), Mandičák (87.Březina), Marián a Marek Causidisové, Mitrenga (65.Pařenica) a Stříž, trenér Korabík

Horní Suchá: Herdzina – Kulich (71.Miškovič), Kubjat, Urbaník, Ševčík, Pastušek, Janovský, Stuchlík, Štromp, Kotula (83.Rychtařík) a Kux, trenér Čermák.

Rozhodčí: Klečacký – Nguen Huu a Laba

Stručný popis k utkání: V 1.poločase se na mokrém terénu hrál opatrný fotbal. Míč dostával nezvyklou rychlost a tak bylo docela na místě hrát s míčem na kratší vzdálenosti a snažit se kombinovat takto. Kdybychom měli spočítat možné příležitosti ke vstřelení branek, tak nutno uznat, že jich bylo více na straně soupeře. Že byl stav i v poločase bezbrankový, tak to mohou spoluhráči jen děkovat brankáři Bockovi. Tomu se povedl asi nejlepší podzimní zápas a přiváděl svými zákroky hornosušské hráče k zoufalství.

I druhý poločas patřil zpočátku hostům, ale jak se ví, fotbal rozhodují branky a ty na jejich straně chyběly. Nevyužili opět několik slibných možností a tak přišla skvostná poslední čtvrthodinka Dobratic. Nulu na ukazateli skóre jako první změnil v 78.minutě Marek Causidis, po něm nezůstal dlouho pozadu ani jeho bratr Marián (84.minuta) a rázem to měly k pohodlné výhře nasměrovány Dobratice. Vše ale mohli hosté ještě zdramatizovat, kdyby proměnili pokutový kop. Na kdyby se v žádném sportu nehraje a když skvělý Bocek penaltu zlikvidoval, tak pomyslný vítr do plachet nabrali do závěrečných minut domácí. Konečnou tečkou pak byl třetí gól v síti Horní Suché od Radima Pařenici. Výhra 3:0 má proti těžkému soupeři svou kvalitu a dobratičtí fotbalisté takto dali pěkný dárek svému předsedovi ke kulatinám. V konečné tabulce podzimu obsadily Dobratice páté místo. Postřehy od přímých účastníků na zápase posbíral KaMoš.

Fotky: https://dobratice.rajce.idnes.cz/256._DOBRATICE_-_HORNI_SUCHA/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie