Domů » Sdružení a spolky » Sport » Jen remíza s Petrovicemi

Dobratice – Lokomotiva Petrovice 2:2 (1:0)

K dalšímu utkání nastoupily Dobratice doma proti poslednímu celku tabulky, Lokomotivě Petrovice. Toto mužstvo jako jediné v soutěži doposud ani jednou nebodovalo na hřišti soupeře. Možná i s tímto vědomím přistoupili k zápasu domácí fotbalisté, že to bude snadná záležitost a otázkou bude jen, kolik branek nasázejí do sítě Lokomotivy.

K utkání připravil trenér Korabík tuto základní jedenáctku:

Boce – Skotnica, Lýsek, Dobiáš, Šimeček – Somr, Kohut, Causidis, Kantor, Bařina a Mitrenga. V průběhu zápasu ještě nastoupili za zraněného Dobiáše Menšík (44.minuta) a ve druhé části pak Mandičák a Pařenica.

Na pěkném trávníku je radost hrát fotbal a když se do hry dá potřebná dávka kvality, je se na co dívat. To ale v samotném průběhu dnešního zápasu chybělo a možná si dobratičtí hráči mysleli, jak snadno budou procházet obranným valem hostů. Soupeř ale vůbec nehrál tzv.zaďoura a nebezpečně vyrážel do protiútoků a snažil se znepříjemňovat zadáky Dobratic, které s přehledem dirigoval nestárnoucí Patrik Lýsek. Po minulých střeleckých hodech tentokráte střelcům nějak zvlhl střelecký prach a tak to na sebe vzal borec ze zadních řad a po půl hodině otevřel účet zápasu Ondra Skotnica. Tím se účet branek prvního poločasu uzavřel. Ve druhé části se spustil na trávník mírný deštík a v tom momentě jakoby domácím nazuli špatné kopačky. Pohyb na mokrém trávníku více seděl hostům a nastřelená tyč a po té dorážka těsně vedle levé tyče Bocka měla být malým varováním. Přesto přišla radost na domácí straně a po pěkné individuální akci Mitrengy vedly Dobratice v 53.minutě 2:0. Takový stav všichni očekávali a těšili se na další zásahy do petrovické branky. Jenže z nadějného stavu se nakonec řešila obava o konečný výsledek. Hosté nejprve po zaváhání dobratické obrany nechali zcela samotného Urbana a po hodině hry svítil na ukazateli stav 2:1. Jak jsem psal o špatném obutí, tak to se naplnilo o necelých pět minut po snížení stavu. V šestnáctce Dobratic si s mokrým terénem neporadili dva dobratičtí hráči a uklouznutí znamenalo lehkou kořist pro Volného, který zapomenutý míč poslal kolem Bocka a vyrovnal stav na 2:2. Do konce utkání zbývalo spousty času ke změně skóre, ale spíše Petrovice měly snahu přidat něco navíc, protože dobratické přihrávky a snaha o proniknutí do šestnáctky narážely na pevně zformovanou linii Petrovic. Výměny v sestavě přinesly oživení především od Mandičáka a ani jeho úniky po pravé křídle a centry do velkého vápna nenacházely hlavy či nohy spoluhráčů. Závěrečný nápor přinesl jen několik rohových kopů a Petrovice se bojovným výkonem dočkaly prvního bodu z venkovního utkání. Kdybych to humorně shrnul, jedinou skutečně zajímavou událostí z dnešního fotbalu je otevření tzv.Petrusovy budky. Kdo přišel na fotbal, nemohl minout novém zázemí pro dlouholetého dobratického funkcionáře Petra Vlčka při vybírání vstupného. První zkouškou provedl deštík a když jsem šel po zápase domů, Petr spokojeně seděl v suché „kukani”. K úplné spokojenosti mu snad chyběla jen výhra dobratického celku. KaMoš

Foto: https://dobratice.rajce.idnes.cz



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč