Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězná dohrávka mužů s Lučinou

TJ Dobratice – Finstal Lučina 4:3 (1:1), branky Skotnica, F.Zeman, Marián a Jakub Causidisové – Krzyžánek 2,Hruška. Veledůležitá dohrávka, která přinesla těsné vítězství domácím. Pro další vývoj to znamená, že se Dobratice opět vyhouply do čela Okresního přeboru s 55 body o bod před Palkovice.

Komentář k utkání níže, ale fotky mluví za všechno.

TJ Dobratice – Finstal Lučina 4:3 (1:1)

V dohrávce se hrálo o veledůležité body mezi celky z užší špičky okresního přeboru. Jako by právě toto na začátku utkání viditelně svazovalo nohy domácím hráčům. Hosté vyrukovali svižně a už ve 4.minutě šel Hruška sám na domácího brankáře, který nohou reflexivně vyrazil střelecký pokus na roh. Poprvé dali domácí o sobě vědět až v 8.minutě po obdržení žluté karty.  V 10.minutě naservíroval míč Boris Causidis Markovi Causidisovi, ale i toho vychytal gólman. Hrál se opravdu pohledný fotbal, nahoru a dolů a to se divákům, kterých přišlo na fotbal přes tři stovky, muselo líbit. Střelecky aktivní byl zejména hostující Krzyžánek a brankář Bouz musel dvakrát vyrážet jeho střely. O zápis do listiny střelců se pokoušel i domácí šutér B.Causidis, ale mířil jen do středu branky, kde stál připravený Chlebek. O první změnu ve skóre se postaral nejmladší hráč na hřišti Skotnica, který zužitkoval výbornou přihrávku F.Zemana a skluzem do protipohybu brankáře dostal domácí do vedení.  Ve 26.minutě bylo zřejmé, proč postavil od počátku utkání dobratický trenér B.Causidise. Ten se opřel do míče z dobrých padesáti metrů a jeho lob zapadl jen těsně vedle levé tyče. Po půlhodině hry se pěknou kombinační hrou dostal k tutovce lučinský Polášek, netrefil  však branku.  Přesto po několika dobrých možnostech domácích patřila gólová tečka první půle hostům. K přímému kopu z 25 metrů se postavil Krzyžánek  a prostřelil děravou zeď Dobratic a vyrovnal ve 44.minutě na 1:1.

O pořádný rozruch se postarali lučinští už ve 53.minutě druhého dějství. Po rohovém kopu domácích a hlavičce Grygara, která šla mimo tyče, si nepochopitelně šáhnul na míč jeden z bránících hráčů a kopala se penalta. Tu proměnil F.Zeman a domácí opět vedli. O pět minut později zvyšoval Marián Causidis už na 3:1 a zdálo se být rozhodnuto. Když bylo na ukazateli skóre po hodině hry 4:1 zásluhou tvrdé střely Jakuba Causidise, málokdo věřil, že se dá zápas zdramatizovat. V 67.minutě se totiž křížnou střelou z levé strany prosadil Hruška a snížil na 4:2. Pojistku po pěkné akci dvojice Marián a Jakub Causidisové odmítl skvělým zákrokem lučinský Chlebek. Za to  v 73.minutě bylo opět radostněji na lavičce hostí, parádní střelou vymetl pravý horní roh Bouzovy branky Krzyžánek a upravil na 4:3. To byla pro domácí rána ze které se nemohli hezkých pár minut vzpamatovat. Mohlo být ještě hůře, jenže Hruška ze dvou kroků trefil jen břevno a v poslední minutě řádné hrací doby po přímém kopu  a nadzvednutí míče některým z hráčů zvonila pravá tyč domácí branky. Hned z protiútoku utekl hostující obraně Skotnica, ale neměl již tak přesnou mušku jako v prvním poločase. Čtyřminutové nastavení velmi pomalu utíkalo domácím, přesto se závěrečnému tlaku Lučiny ubránili. Podle přítomných diváků, mezi kterými nechyběli ani zástupci OFS a jiných klubů, to byl vynikající fotbal, který měl všechny parametry moderní kopané včetně herního nasazení a krásných gólů.

Sestavy: Dobratice: Bouz, Skokan, Grygar, L.Klesniak, Liberda, L.Zeman, Marek Causidis (73.Světlík), Marián Causidis, Boris Causidis (37.Jakub Causidis), F.Zeman (89.Slavický), trenér M.Korabík

Lučina: Chlebek, Krzyžánek, Goroš, Staufčík, Hruška, Mikulec, Polášek, O.Majer, Dobřický, Hánl, Čubok (63.A.Kielar), trenér Černý

Rozhodčí: Machala, Suszka a Konderla, ŽK 3:0, 300 diváků



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie