Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vysoká výhra mužů, remíza dorostu a prohra žáků

Konečně se dočkali fotbalových zápasů na dobratickém hřišti nejen fotbalisté, ale také diváci. Dnešní výsledky: žáci Dobratice – Kunčice 0:3 dorost Dobratice – Smilovice 1:1, gól vstřelil Schlesinger muži Dobratice – Doubrava 4:0 (1:0), branky M.Dobiáš 2, L.Klesniak a Světlík

 

Postřehy z utkání dorostu, Dobratice – Smilovice 1:1

Na to, že jsou Smilovičtí na třetím místě, čekalo se od nich víc. Domácí tým složený z hráčů Hnojníka a Dobratic přišel o tři body v závěru zápasu. Do té doby měli mnohem více příležitostí než jen jeden gól v síti hostů.  Bylo škoda, že po gólu Schlesingra nepřidali další branku a měli k tomu několik příležítostí. V nervózním závěru odpískal nevýrazný a chybující rozhodčí Pokluda penaltu za ruku v šestnáctce a hosté brali bod všemi deseti.

1.B.třída mužů: TJ Dobratice – Baník OKD Doubrava 4:0 (1:0)

Poprvé na jaře na domácím hřišti chtěli fotbalisté představit divákům to, co nastřádali v dlouhé zimní přípravě. Soupeř z Doubravy měl být podle tabulky snadným soustem, ale fotbal se hraje a ne kalkuluje. Už v první minutě pohrozili hosté střelou nad Pieleszovou branku. To domácím trvalo deset minut, než se mezi tři tyče trefil domácí kapitán Marián Causidis. O pět minut později znovu napřáhl Marián a jeho střelu k tyči vytěsnil s námahou doubravský gólman na roh. Podobně dobrý zákrok vytasil ve 20.minutě Vlado po tečované střele. Na první gól jara si počkali diváci do 25.minuty. Z pravé strany zahrával přímý kop Lýsek a dobře nasměrovaný míč trefil hlavou Lukáš Klesniak a bylo to 1:0. Navýšit mohli domácí po rohovém kopu L.Zemana ve 35.minutě, odražený míč obránci poslal Skotnica jen na břevno. Domácím v závěru půle dvakrát hrozilo vyrovnání. Nejprve se ocitl úplně sám na malém vápně hostující Olah, hlavičku poslal vedle levé tyče. Druhou možností byl přímý kop z hranice šestnácky po faulu Bély, hostující kapitán Kuznik zamířil míč do ochranné sítě.

Ve druhém poločase vystřídali nejprve hosté, těsně po nich také domácí. Za zraněného Skotnicu nastoupil ve 49.minutě Světlík. První zákrok si připsal domácí brankář, který bravurně vyrazil jedovatou střelu hostí. Pak šel sám na brankáře Doubravy Lýsek, ale sólo zakončil střelou do hrudi gólmana. Smutek dlouho domácím fanouškům nevydržel, neboť po skvěle kopnutém rohu Mariána si v chumlu hráčů našel míč nohu Michala Dobiáše a skóre se měnilo na 2:0. V 66.minutě přišla nejpěknější akce domácích, kdy po rychlém protiútoku našel z levé strany Lukáš Zeman naběhnuvšího Michala Dobiáše a ten upravil na tříbrankové vedení 3:0. Bylo vidět, že tento soupeř Michalovi svědčí, už na podzim dal Doubravákům rovněž dva góly. Od 70.minuty nastává spíše období klidu a několika střídání hráčů na obou stranách ( u domácích si zahráli D.Dobiáš a I.Klesniak). Hosté se snažili alespoň zkorigovat nepříznivý stav, obrana domácích jim svými obětavými zákroky změnu nedovolila. Když se k hráčům přidal vynikající, nestárnoucí gólman Pielesz, nebylo o výsledku pochyb. Ještě v poslední minutě zapomněli zadáci Doubravy na volného Světlíka a čtyři góly na kontě domácích byly příjemným bonusem nejen pro hráče, ale také pro věrné domácí fanoušky.

Sestava domácích: Pielesz – Béla, Kolář, Marek Causidis, L.Klesniak, Skotnica (49.Světlík), L.Zeman, F.Zeman (75.I.Klesniak), Marián Causidis, M.Dobiáš ( 69.D.Dobiáš) Lýsek. Trenér M.Korabík

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč