Domů » Sdružení a spolky » Sport » Prvomájové fotbalové dohrávky

dorost: DOBRATICE – NÁVSÍ 4:1 (2:0), branky Bezecný 2, Gongol a Wawrzyczek muži: STAŘÍČ – DOBRATICE 1:1 (1:1), branku dal Skotnica

 Už první májový den byl ve znamení dohrávek odložených fotbalových zápasů. Týkalo se to také dvou mužstev z Dobratic. V domácí dohrávce si snadno poradili dorostenci se soupeřem z Návsí a bez problémů jim nadělili čtyři góly.

K těžšímu utkání zajížděli muži do Staříče. Po domácí výhře nad Doubravou chtěli potvrdit dobrou střeleckou formu a potrápit mírného domácího favorita. Hosté nastoupili v této sestavě: Do branky se postavil exStaříčan Holinka, před ním hráli Béla, Kolář, Lukáš Klesniak, Marek Causidis, Skotnica (56.Světlík), Filip Zeman, Marián Causidis, Lukáš Zeman, Lýsek a M.Dobiáš (72.I.Klesniak), trenér Marián Korabík.

Hosté začínali výkopem a hned po rozehrání si naběhl na přesný pas Lýska Skotnica a pořádně vyděsil domácí obranu, žel bez efektu. Vynahradil si to však už v sedmé minutě, kdy podobnou přihrávkou poslal míč kolem domácího brankáře a Dobratice vedly 1:0. Domácí úvod zcela zaspali a byli rádi, že byl stav stále jen o jediný gól. Poprvé musel zasahovat Holinka až po čtvrthodině a měl plné rukavice práce se střelou pod břevno. Ve 21.minutě opět unikal domácí obraně Skotnica a jeho zakončení zmařil v šestnáctce obránce Staříče nečistým zákrokem, ale k podivu všech rozhodčí Žáček nic neviděl. Pak si zapomněl doma brýle i asistent na pomezí a dvakrát si zamával jen tak pro radost domácím fandům a zmařil jisté šance Dobratickým, prý pro domnělý ofsajd. Když už byli hosté v šestnáctce, tradičně dopláceli na neproměňování šancí a především možnosti Dobiáše nebo Skotnicy doslova volaly na navýšení skóre. Domáci se prakticky v první poločase nedostali do kloudné fotbalové akce. Vysvobození z letargie nastalo ve 42.minutě, to se do šestnáctky natlačil domácí snajper, přepadl přes nohu Koláře a rozhodčí zapískal penaltu. Tu domácí hráč bezpečně proměnil a srovnal na 1:1. V poslední minutě ještě přišla možnost Dobratic, přímý kop F.Zemana gólman vyrazil na rohový kop.

Druhý poločas byl herně úplně jiný než první. Domácí začali aktivněji a mnohem lépe využívali prostor na hřišti. V 50.minutě se skvělým zákrokem prezentoval Holinka, který měl mnohem více práce než v prvních minutách zápasu. Pak se k brance domácích opět vydal výborně hrající Skotnica a jen obětavý skluz obránce zamezil míči cestu do branky. Střídání na obou stranách trochu rozhodilo hráče a hra probíhala od šestnáctky k šestnáctce. Oba týmy pozorněji bránily a dostat se za obranu už byl problém. Únik Mariána Causidise po levé straně byl výjimkou. Největší možnost druhé půle nedal Lýsek deset minut před koncem. Dostal míč nacentrovaný z pravé strany na malé vápno a jeho hlavička skončila na břevnem domácí branky. Podobně zúročil svou možnost i domácí útočník a tak se nakonec body dělily. A jednu poznámku na závěr. Vybojovaný bod byl aspoň  malým bonusem a odměnou pro desítky dobratických fandů v hledišti. Ti vytvořili skoro domácí kulisu a zcela obsadili dvě malé tribuny u hřiště.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč