Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Hrádku vezou fotbalisté další tři body

muži: Hrádek – Dobratice 1:3 (0:1), góly hostů Marián Causidis, Béla a Světlík. dorost: Bystřice – Dobratice 6:0 žáci: Dobratice – Václavovice 5:2

TJ SOKOL HRÁDEK – TJ DOBRATICE 1 : 3 (0 : 1)

Sestava: Pielesz, Béla, Kolář, Klesniak L., Liberda, Skotnica, Causidis Marián, Dobiáš, Zeman F., Lýsek a Světlík. Náhradníci: Causidis B., Klesniak I., Březina a Gongol, trenér Marián Korabík.

Obě mužstva zahájila opatrnou hrou, která se dlouhé minuty přelévala mezi oběma šestnáctkami. Náznaky šancí byly jen po střelách ze střední vzdálenosti, které často mířily vysoko nad obě brány. V 15. minutě z nenápadné akce vběhl do šestnáctky Skotnica, krásně zasekl míč, domácí obránce jej stáhl, ale křišťálově čistou penaltu neviděl jen hlavní rozhodčí. Ten se ještě v dalších minutách snažil eliminovat svými rozhodnutími narůstající tlak hostů. To byly hlavní momenty mezi 15. a 30 minutou. Jinak se ve fotbalově komorním zápase nic podstatného nedělo. Až Marián Causidis po půl hodině hry pronikl do šestnáctky, jeho střelu stačil zblokovat domácí zadák. Po chvilce tu byla první téměř gólová šance, ve které se ocitá po centru Lyska Světlík, ale dává nad. V závěru poločasu hrají domácí pod mírným, ale stálým tlakem hostů. Dobratice mají také první gólový zápis, kdy ve 43. minutě Marián Causidis zpracuje přihrávku, zatáhne míč do šestnáctky a nekompromisně posílá hosty „gólem do šatny“ do vedení. Ještě v posledních sekundách mají domácí šanci, ale nepřesně zakončují. Začátky druhých poločasů dobratickým v posledních utkáních jdou skvěle. Nebylo tomu ani jinak v Hrádku a už ve 46.minutě z první útočné akce našel Marián Causidis přesnou přihrávkou Bélu, a ten střelou po zemi na zadní tyč přináší klid na kopačky hostů, 0:2. V 58. minutě se míč po ose Dobiáš, Lýsek dostal ke Světlíkovi a jeho střela končí od tyče v síti domácího brankáře, 0:3. Domácí ani za tohoto stavu nešli do kolen a už za čtyři minuty zkorigovali stav na 1:3 po chybě celé dobratické obrany. Navýšit skóre mohl osamocený Lýsek před brankou, jeho hlavička skončila jen „polským gólem“ v boční síti. Následné minuty už nic podstatného nepřinesly. Trenér Korabík provedl jen změny v sestavě a na hřiště se dostal v 76. minutě I.Klesniak namísto Skotnici, který hrál po pauze způsobené zraněním. V 82.minutě přišel na plac Boris Causidis za Dobiáše. Kromě jediné možnosti kapitána týmu Mariána, kdy mu míč do dobré příležitosti posunul hlavou právě střídající Boris, se nic významného neudálo a hosté si v poklidu udrželi dvoubrankový rozdíl a po zásluze odvezli z Hrádku všechny body. Tímto vítězstvím se dostali na 6.místo tabulky se třiceti body a poprvé mají také aktivní skóre v sezóně 51:49.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč