Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vydřená výhra v Hnojníku

Hnojník – Dobratice 0:1 (0:0), jedinou branku utkání vstřelil v 55.minutě  Marián Causidis

Tímto vítězstvím si dobratičtí fotbalisté upevnili 1.místo v 1.B třídě sk.C

Sestava domácích: Lamoš – Komár, Kozel, Klus A., Hlávka, Škarka, Walica, Stryja, Kušnirák, Jantoš P. a Ganczarczyk, na

střídání byli připraveni Ďurfina, Psczolka, Brzuchanski, Jantoš T., Franek a Klus M., trenér Grygar

Sestava hostů: Reš – Platoš, Světlík, Béla, Oborný, Causidis Marek, Causidis Marián, Hlaváč, Kolář D., Kolář F. a Uherek, na střídání byli připraveni Dobiáš M., Causidis Boris, Skotnica, Bortlíček, Březina a Pohludka, trenér Korabík

Rozhodčí: Přeček, Vojkovský a Lánik

Téměř stovka dobratických fanoušků vyrazila na toto fotbalové utkání podpořit své hráče a kdo byl dnes v Hnojníku, nelitoval. Hrálo se derby jak má být. Mnohdy hru ovládala přemotivovanost hráčů a společný soupeř – nekvalitní terén. Utkání mělo i další pikantnosti. Hráči se dobře znají, vždyť například Martin Oborný ještě na jaře oblékal dres Hnojníku a domácí trenér David Grygar má ještě v živé paměti chvíle, kdy hájil barvy Dobratic. Vše nasvědčovalo, že „zvěd“, jak uvedl v předzápasovém rozhovoru Martin Oborný, informoval domácí přesně. Ti v kompletní sestavě chtěli odčinit své porážky z minulých kol. Tomu jim jedinečně nahrávala marodka hostů a k dovršení všeho i zranění Dominika Koláře ve 34. minutě utkání. Bylo to zápas, kdy hráči, kteří nedostávali tolik příležitostí v minulých utkáních museli dokázat, že důvěru trenéra Korabíka nezklamou. A tak na svůj velmi dobrý výkon z minulého kola navázal nejen Radek Platoš, ale i všichni ostatní hráči a to mnohdy na postech, kde zase tak často nehrají. Ale pěkně po pořádku.

Oba týmy začaly první poločas velmi obezřetně. Nikdo nechtěl udělat chybu a pustit soupeře do vedení. Hrálo se převážně kolem poloviny hřiště a tím utrpěla i fotbalová krása. První střelu směrem do míst, kde stojí brána vyslali ve 4. minutě domácí. A to bylo na dlouhé minuty z jejich strany vše. Otěže utkání začali přebírat hosté z Dobratic, kteří si vytvořili převahu a vyjádřili ji šancemi, které pochytal domácí brankář Lamoš. A tak stojí za zmínku jen vynucené střídání Dominika Koláře, kterého nahradil ve 34. minutě Skotnica a závěrečná šance domácího Ganczarczyka, která skončila po nepřesném zakončení nad bránou.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, jak skončil poločas první. Vyvarovat se chybám a nedostat branku, to byl jasný cíl obou týmů. V 54. minutě to byli domácí, kteří se dostali do šance, ale branku nedali. Rozuzlení fotbalové zápletky přinesla 55. minuta, kdy po tom, co domácí svou šanci zahodili, zafungovalo fotbalové „nedáš – dostaneš“. Nejdříve Marek Causidis trefil břevno domácí branky a následně odražený míč hlavou dopravil do sítě kapitán Marián Causidis. Stav utkání tak byl z pohledu domácích 0:1. V dalších dvaceti minutách utkání si hostující hráči vytvořili několik velmi dobrých možností k navýšení skóre. Ty však bohužel neproměnili. Domácí trenér Grygar poslal na hřiště dalšího dlouhána Ďurfinu a s ním se dostavil i závěrečný tlak domácích. Z posledních minut a převahy vytěžili domácí pouze nastřelenou tyčku Rešovy brány. Vyrovnat se domácím nepodařilo. A tak v nastaveném čase hostující trenér Korabík využil možnosti několika taktických střídání, ale ani to na výsledku utkání nic nezměnilo. Tři body, které si hosté z Hnojníku odvážejí, jim zajišťuji před posledním kolem 1. místo v I.B třídě, skupiny C. V případě jakéhokoliv zisku v posledním zápase doma proti Fryčovicím následující sobotu by znamenalo přezimování na velicé lichotivé první příčce tabulky. A to by byl další významný úspěch dobratické kopané.

Trenérovo hodnocení po utkání: „Hnojník se ukázal jako dobré mužstvo s několika dobrými individualitami, nicméně my jsme byli právě o tu jedinou využitou šanci lepší. Navíc špatný terén nám nedovoloval plně využívat naši kombinační hru“.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč