Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězná série pokračuje výhrou v Hrádku

 TJ Sokol Hrádek – TJ Dobratice 1:3 (1:1) Pět kol schází do konce tohoto fotbalového ročníku a Dobratice mají náskok už patnácti bodů v soutěži. Co to znamená, vědí všichni dobratičtí fanoušci.

Krásné nedělní letní počasí, dobře připravený fotbalový pažit hřiště v Hrádku, to byly pozitivní momenty nedělního utkání, ve kterém hostili domácí hráči, okupující poslední příčku tabulky jejího lídra z Dobratic. Kdyby měl fotbal logiku, tak by měl podle toho vypadat i vývoj utkání. A protože ji nemá, jak říkával legendární fotbalový hráč a trenér Tomáš Pospíchal, bylo vše jinak. Nicméně začátek utkání mu za pravdu nedal. Hned z první krásné fotbalové akce tažené po křídle Hlaváčem a jeho parádně naservírovaný centr proměnil, dnes bez kapitánské pásky hrající, Marián Causidis, 0:1. A tak si početná skupina hostujících fanoušků málem ani nevšimla, že dnes byl kapitánem družstva Ondra Skotnica, dobře ukrytý na pravém beku. Ač se Ondra snažil seč mohl, burcoval co by kapitán své spoluhráče, nebylo mu to nic platné. Záhy přišla další obrovská šance, která minula cíl a hra upadla do fotbalové šedi. Toho se snažili spíše využit domácí, kteří dirigování kapitánem Baumanem nechtěli dát lídrovi 1.B. třídy svou kůži zcela zadarmo. Po dvou varovných šancích, udeřili. Po průniku domácího útočníka, který hostující obrana hasila faulem přišel trestný kop pro domácí a ve 28. minutě bylo srovnáno na 1:1. Tímto výsledkem skončil nejen první poločas, ale i neuvěřitelná série brankáře Tesarčíka, která trvala plných 490 minut bez obdržené branky.

Do druhého poločasu vlétli hostující hráči bez bázně a ostychu. Přimáčkli domácí k jejich bráně a výsledkem byla branka, kdy po rohovém kopu dopravil odražený míč do sítě Jakub Uherek, 1:2. V těchto okamžicích se zdálo, že hosté přebírají otěže utkání pevně do svých rukou. Ale byly z toho jen fatálně zahozené nejvyloženější šance předních střelců hostujícího týmu. Právě v této fázi utkání domácí zmobilizovali poslední zbytek sil a pokusili se o změnu ve vývoji utkání. A tady opět vynikal hostující brankář Tesarčík, který šance domácích zneškodnil. To byla konečná tečka za snahou domácích o vyrovnání. Přišel nejkrásnější moment utkání, kdy čítankově zahraný centr Marka Causidise za obranu domácích trefuje záda nabíhajícího bráchy Mariána a míč končí v síti domácího týmu, 1:3. K další změně stavu už nedošlo a lídr si nakonec odvezl povinně tři body.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč