Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalová mizérie pokračuje

Dobratice – Staré Město 1:3 (0:3), góly: L.Klesniak – Papaj, Boráň a vlastní (Lýsek)
Před rekordní návštěvou podzimu vidělo 250 přihlížejících zaslouženou výhru hostů, kteří o zisku bodů rozhodli už v prvním poločase.
Fotky z utkání: http://dobratice.rajce.idnes.cz/145._DOBRATICE_-_STARE_MESTO_1_3/

 

 

Dobratice: Tesarčík – Gongol (46.Béla), Lýsek,  L.Klesniak , Dobiáš – Kolář (78.Světlík), Uherek , Skotnica – Somr, Hlaváč, Causidis    trenér: Martin Blahuta

Staré Město: Střalka A. – Žáček (83.Novák), Papaj, Glembek, Střalka K., Curylo (87.Birčák), Smilovski (73.Slota), Rudel, Štěrba, Němec a Boráň T., trenér Petr Němec

Rozhodčí: Fanc Josef – Kubáček Vojtěch, Jedlička Jan, ŽK:2 – 4, Diváci: 250!!!

 

Dobratický tým mužů má zvláštní měsíční periodu. Zatímco v září šli na vítězné vlně, v říjnu se ne a ne chytit a pocit výhry nezaznamenali. Poslední říjnovou sobotu to mohli změnit, jenže opět narazili. Do Dobratic přijel ambiciózní celek ze Starého Města s početnou skupinkou fandů na čele s bubeníkem. Je fajn, že máme věrné fandy ve svých klubech a dnes si to mohli rozdat i po té bubenické linii. Popravdě řečeno, radostné bubnování znělo více na straně „Staráčku“, protože vývoj utkání k tomu spěl.

Prvních deset minut zápasu byl skoro nudný. Bylo vidět, jak nikdo nechce udělat chybu a hrálo se spíše uprostřed hřiště a nějaká střela na branku ani nešla. Vzrůšo nastalo až po čtvrthodině hry, kdy se průnik Somra po pravé straně změnil v osobní dohrávku bez míče před zraky hostujícho kotle, a dobratický hráč mohl být rád za žluté ocenění. Když za minutu dostal další kartu za nevinný souboj uprostřed placu Causidis, ozvali se rovněž domácí diváci. Až v 18.minuě se dostal k první rozehrávce přímého kopu Hlaváč, ale špatně s ním naložil. Krásný fotbalový moment předvedl ve 21.minutě dobratický Kolář, jehož střela z voleje jen těsně minula břevno Střalkovy branky. Ve 26.minutě vyslali dobratičtí dlouhým nákopem do akce Hlaváče, kterému do hloubi pole zmařil včas možnost zpracování míče gólman Střalka a ihned z protiakce si domácí na levé straně nepohlídali zcela volného Curyla a z jeho nezištné přihrávky zakončoval Papaj a hosté šli do vedení, 0:1. To byl pro hosty dobrý počin, kdy se po první střele na branku ujali otěží utkání. Dá se tomu takto říci, protože domácím se kromě možností z přímých kopů z dosti vzdálených míst k brance nic kloudného vymyslet nedařilo. Smůlou vrchovatou se stala 33.minuta, z rohového kopu poslal míč hlavou pod víko Tesarčíkovi, spoluhráč Lýsek a bylo to 0:2. Tento stav skóre už vůbec nebyl dobrý pro Dobratice. Ve 41.minutě naštěstí další hrubku v obraně hosté nevyužili, ale v poslední minutě přišla akce podobná té  při prvním gólu. Opět po levé straně došlo k nepokrytí hráče a T.Boráň  s přehledem kolem Tesarčíka namířil míč do branky, 0:3.  V tomto momentě byl trenér Blahuta na ručník, jen se čekalo, kdy jej vhodí.

Do druhé části vyslal kouč na hřiště Bélu, aby vylepšil pověst pravé strany obrany.  Naši začali střeleckými pokusy z poměrně velké a uctivé vzdálenosti, ani Dobiáš či Hlaváč nemířili dobře. V 60.minutě měl další přímák na kopačce Hlaváč, střelu však umístil do středu branky. Hosté pohrozili o chvilku a po rohovém kopu si Boráň  srovnal míč dobře, trefil jen hradbu těl na malém vápně a z dorážky Žáček napnul jen síť za brankou. V 65.minutě namazal Lýsek přihrávkou míč přímo protihráči, který si nedovedl s příležitostí poradit a dal ještě domácím jakous takous šanci v utkání. Ta přišla po rohu v 69.minutě, kdy si na Hlaváčův centr naběhl Klesniak a vynikající hlavičkou korigoval na 1:3. Tentýž hráč o pár okamžiků na to, po stejné standardce, z podobného místa, volejem málem protrhl síť, ovšem jen tu za brankou hostí. Vůbec Klesniak po vysunutí se na hrot byl mnohem nebezpečnější pro obranu než vyhlášení dobratičtí střelci, a jen obětavý pád obránce do jeho další střely v 72.minutě skoro jistě zabránilo gólové radosti. Žel, chvilky územní převahy, kdy se Staré Město uchýlilo k defenzivní činnosti, už před snížením, domácí dalším gólem nevylepšili. Naopak do pootevřené dobratické obrany mohli s větší jistotou pronikat hostující hráči a definitivně potvrdit výhru. Nejblíže k tomu byl Glembek v 86.minutě, kterého zblízka vychytal Tesarčík a pak při chuti hrající Boráň. Tomu po faulu na hranici šestnáctky  v 88.minutě a perfektně zahraném kopu stála proti úspěchu jen pravá tyč dobratické branky. Utkání tak skončilo výhrou Starého Města, které se po překvapivých výsledcích týmů  z popředí dostalo na 1.místo tabulky!           

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč