Domů » Sdružení a spolky » Sport » Střelecká smůla protržena

TJ Dobratice – TJ Bystřice 3:2 (2:1),
branky Marián Causidis 2, Dominik Dobiáš – Szmek, Čmiel
Až ve čtvrtém utkání proti Bystřici se podařilo dát domácím branku a to dokonce tři. Stačilo to k těsné výhře nad kvalitním soupeřem.
Fotky zde:http://dobratice.rajce.idnes.cz/154._DOBRATICE_-_BYSTRICE_3_2/

Fotbalové jaro začalo pro fotbalisty 1.A třídy v čase velikonočních svátků. V sobotu se v Dobraticích představil třetí tým tabulky, TJ Bystřice. Pro dobratické to je jeden z nejméně oblíbených soupeřů, protože v dosavadním působení Dobratic v této krajské soutěži se nepodařilo dát Bystřici ani gól a nezískali jsme ani bodík.

Na kvalitním trávníku se v domácí sestavě představili noví hráči. V brance naskočil Dominik Hill (MFK F-M), do hry byli připraveni také Radim Číž (Baška), Lukáš Zeman (H.Suchá) a Martin Šimik (MFK F-M). Na trenérský post se vrátil Marián Korabík, který postavil tuto sestavu:

Hill, Zeman, L.Klesniak, Lýsek, Béla, Číž (6.Šimik), Uherek, Škola, D.Dobiáš (89.Kohut), Causidis a M.Dobiáš (90.J.Gongol).

 

Do utkání vstoupili naši od počátku aktivně a první minuty byli častěji na půlce soupeře. Hned v úvodu však došlo k nešťastnému zranění nováčka v týmu, Radima Číže. Věříme, že bude brzy opět na hřišti, přejeme co nejrychlejší rehabilitaci. Po tomto šoku v domácích řadách se iniciativa dostala na kopačky bystřických fotbalistů a první hrozba přišla v 8.minutě od Szmeka a po chvilce se z dobré pozice neprosadil Noga. Trvalo dobrých patnáct minut než se dobratičtí  vymanili z defenzívy a snažili se aspoň ve středu hřiště držet míč u svých nohou. Na mokrém terénu bylo ale vidět, že je začátek sezóny a příliš pohledné kopané nebylo vidět. Ze všech těch zmarů přišla velice pěkná kolmice na Dominika Dobiáše a tomu se v přímém souboji s obráncem podařilo po divném odskoku míče propasírovat jej až do míst, kde vidíme střely domácích nejraději, do sítě Bystřice. Střelecká mizérie byla po tři sta minutách půstu protržena, 1:0. Radost  z tohoto momentu však trvala jen šest minut. Dobratická obrana totálně zaspala a šikovně poslaný míč do velkého vápna našel zcela osamoceného Szmeka a bystřický hráč vyrovnal snadno na 1:1. V dalších minutách byla Bystřice o chloupek lepší v kombinacích a to jim mohlo přinést i vedení, zkušený snajper Noga však ve vyložené šanci trefil po pěkném lobu nad gólmana jen jeho levou tyč. Fotbalové nedáš – dostaneš se v Dobraticích potvrdilo hned o minutu později. Domácí podnikli rychlý protiútok  ze kterého se zdálo, že nic nebude, ale nakonec přišel návrat míče zpět do šestnáctky, kde si mezi dvěma obránci správně našel střelecké místo Marián Causidis a svou levačkou poslal míč technickou střelou pěkně k tyči, 2:1. To byl poslední a nádherný okamžik pro domácí fandy v první půli.

Během utkání několikrát jemně sprchlo a tak bylo vidět na hřišti spousty skluzů a obětavost na obou stranách. Nutno říci, že na první utkání jara měl zápas výborné tempo a také i ve druhém poločasu ty správné fotbalové okamžiky. Zde je několik momentek. V 51.minutě se dvakrát blýskl výbornými obrannými zákroky L.Klesniak. Zejména ten druhý, kdy zablokoval na pětce střelecký pokus Nogy, byl důležitý. Po necelé hodině hry, v době, kdy se soupeř snažil o srovnání skóre se po dlouhém nákopu dostal za obranu hostů Causidis a v pozici sám na brankáře Galusíka přehodil míč tak šikovně, že se dostal až za brankovou čáru, 3:1.  V 63.minutě dostal načechraný balón Noga, z úhlu trefil jen ochrannou síť. Nemusel však smutnit, gólově jej zastoupil v 68.minutě Čmiel nejpěknější brankou utkání. Z hranice šestnáctky se nádherně opřel do míče rovněž ze vzduchu a jeho padající projektil jen marně sledoval Hill, byť si na míč i sáhl, 3:2. V 71. minutě výborně zacentroval zprava Zeman a přetažený míč trefil z voleje Causidis jen pár centimetrů podél branky. A to bylo zase na delší dobu z dobratické strany vše. Bystřice převzala režii utkání na své kopačky a zle zatápěli domácí vyztužené obraně. Viditelně ubývalo sil a přetížená záloha již neměla ten prostor a čas jako v předcházejících minutách. Přesto se ještě dostal dvakrát do brejku Michal Dobiáš, ale jeho koncovka zatím ovoce nepřináší. Když rozhodčí neuznal hostům branku po nepřehledné situaci (buď faul na bránícího hráče či ofsajd), tak těch pár minut v závěru bylo hodně o vůli. I přes střídání na domácí straně přidal docela dost minut navíc hlavní arbitr Kret a Dobratice se nakonec bojovným výkonem prodrali k velice cennému vítězství. A za tři body byli vděčni i diváci, kterých se na prvním jarním utkání sešlo přes 120.

 

V tabulce i nadále patří našim hráčům osmé místo. V příštím kole je čekají venku Veřovice, hraje se v sobotu v 15,30 hodin na hřišti v Ženklavě.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč