Domů » Sdružení a spolky » Sport » Veřovice – Dobratice 3:0

Výjezd do Ženklavy, kde nyní hrají Veřovice nebyl podařený. Dobratičtí utrpěli porážku 0:3 po slabém výkonu, zejména v prvním poločase.

 Veřovice – Dobratice 3:0 (3:0), branky Hanko 2 a Hrivňák

Rozhodčí Jedlička, Havlík a Fanc, ŽK Gold, Satek – Uherek a Lýsek, cca 200 diváků

Sestava Dobratic: Hill – Zeman, Bortlíček (61.Špok), Béla, Lýsek – Uherek, Škola (85. Kohut), Causidis, Šimik – M.Dobiáš (46.Světlík) a D.Dobiáš (46.Březina), trenér Marián Korabík.

 

V krásné přírodní scenérii jara na hřišti v Ženklavě se odehrál první venkovský zápas dobratických fotbalistů. Veřovice mají v sousední vesnici fotbalový azyl a podle pohledu na hřiště i kvalitní zázemí. Trávník nádherně zelený s menšími nerovnostmi je pro fotbalisty jarním pohlazením. Předvedený výkon však byl pro hosty i jejich diváky, kterých přijela početná skupina, velkým zklamáním. Zejména v prvním poločase totálně propadli a domácím nebylo třeba ani moc fotbalového umění k tomu, aby získali nedostižný náskok.

Už v 1.minutě si připsal první zákrok Hill, kdy kryl podařenou střelu  z dvaceti metrů. Hosté podnikli první slibnou akci ve 4.minutě, ale přečíslení vyhodnotili nepřesnou finální přihrávkou do šestnáctky.To domácí potrestali nedůslednost Dobratic záhy. V 6.minutě po nepodařeném autovém vhazování měli dva veřovičtí útočníci úplně volný prostor k tomu, aby si lehce poradili se samotným Hillem a šli Hankem do vedení 1:0. To byla na první minuty pro Dobratice sprcha a ke srovnání měli nejblíž v 17.minutě,  po průniku Zemana se vyznamenal domácí gólman. Pěknou střelu vyslal také Škola z velké dálky, ani to nepřineslo úspěch. Ve 22.minutě zahrávaly Veřovice přímý kop skoro z poloviny hřiště a přetažený centr měl na hlavě domácí Košelík, Hill stačil vyrazit míč přede sebe a Hrivňák se mohl zeptat, kam to dobratický brankář chce, mířil však nad. Při dalším protiútoku Dobratic vyslal Uherek perfektní uličkou do možnosti Causidise, kterého ve výhodné pozici skvěle vytěsnil domácí zadák. Po necelé půlhodině už vedli domácí rozdílem dvou branek. Hrubku v dobratické rozehrávce opět využili hbití útočníci a středem obrany si kanonýr Hanko vyšperkoval cestu až k zakončení, 2:0. To už bylo z pohledu hostů zlé a nějaké výrazné zlepšení ve hře nebylo vidět ani náhodou. Světlou výjimkou byl pohotový volej Zemana vedle pravé tyče a lehoučká střela Šimika do náruče gólmana. Mizernou první polovinu utkání završil třetí gól opět průnikem středem obrany, střelcem byl Hrivňák.

Bylo zřejmé, že za takový výkon hráčů hrozí debakl a tak přišly nutné změny do druhé půle. Trenér Korabík poslal do sprch duo Dobiášů a na plac přišel poprvé na jaře Světlík a s ním Březina. Ani toto protřepání sestavou kýžený efekt nepřineslo. Jen kapitán Causidis se v 53.minutě dostal na dostřel branky, z těžkého úhlu téměř u brankové čáry byla šance na gól minimální. To domácí zahrozili výrazněji a jen levá tyč byla proti tomu, aby míč neskončil v síti. V 61.minutě se v dobratickém dresu představil další novic, osmnáctiletý Stanislav Špok. Po osmi minutách se ukázal odvážným průnikem do šestnáctky, kde jej docela nevybíravě odzbrojil domácí hráč. Kdyby sudí písknul penaltu nikdo by se nemohl divit, jenže rozhodčí jsou v těchto soutěžích svými pány. Myslím si, že výkon všech tří byl slabším odvarem a jejich chyby zapadaly do hry, jako byly i ty dobratické. Vraťme se ale ke hře. V 78.minutě měl vynikající příležitost po rohovém kopu Lýsek, míč zahraný hlavou však branku netrefil. Pak to již byly jen sólo akce domácích, kdy do otevřené dobratické obrany šli 3x zcela sami fotbalisté Veřovic. Zejména Hanko se musel chytat za hlavu, co vše lze nedat. Štěstí pro dobratické, protože to na pořádný výprask dnes bylo. V závěru se ještě zažlutilo na straně hostů a rozhodčí raději ukončil zápas minutu před vypršením řádné hrací doby. Nebyl to povedený zápas a třeba na něj co nejdříve zapomenout a připravit se na sobotní duel proti Stonavě. Nebude to snadný zápas, Stonava smetla D.Datyni 4:0 a před tím přivezla i bod z Vratimova. Tak v sobotu neváhejte a zajděte se na fotbal podívat.   KaMoš

Foto již tradičně na mých stránkách: http://dobratice.rajce.idnes.cz/155._VEROVICE_-_DOBRATICE_3_0



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč