Domů » Sdružení a spolky » Sport » Marek Causidis v Chorvatsku třetí!

Evropský závod 100 miles of Istria, který se konal minulý týden na istrijském poloostrově, je zahrnut v elitní skupině 18 prestižních mezinárodních závodů zařazených do Ultra Trail World Tour (UTWT).

V Chorvatsku se běžely čtyři závody v různých délkách: 100 mil, 110 km, 69 km a 42 km, organizátoři ohlásili rekordní účast 1200 běžců z více než 40 zemí.

Na nejdelších tratích běžela také skupinka českých běžců a mezi nimi také dobratický Marek Causidis. A vedli si opravdu výborně! Petr Žákovský dokonce na trati 110 km zvítězil v novém traťovém rekordu – 11:57:33. Marek Causidis časem 12:23:26 vybojoval skvělé 3. místo. Čeští běžci na této trati opravdu excelovali, ještě šestý skončil Martin Nytra (13:28:28). Rozdíl mezi třetím Causidisem a čtvrtým Chorvatem Horvatem byl více než 40 minut. To vše svědčí o vysoké úrovni českého ultratrailu.
Jen pár vět samotného aktéra po návratu domů: „Terén je tam jiný, většinou vápenec, měli jsme štěstí, že před závodem nepršelo. Místy byl velice těžký technický seběh a člověk musí pořád koukat pod nohy. Začátek závodu byl nejtěžší, na osmi kilometrech bylo převýšení 1300 metrů, pak už byly jen takové menší, spíše běhavé kopečky. Vyšlo mi to docela dobře podle plánu, šel jsem si svoje, od 30km přišla menší několikakilometrová krize, ale pak jsem se dobře posilnil a zase to běželo. Od 80km už to bylo jen mírně z kopce, na tenhle úsek jsem se před startem těšil a věřil si. Plánoval jsem, že bych tam mohl na soupeře i něco získat, ale doběhl jsem tam už hodně rozbitý a poslední tři desítky to už je boj jen sám se sebou“.
Rozhovor s Markem připravuje redaktorka Dobratického zpravodaje do příštího čísla.
Díky za poslání pár fotek patří bronzovému běžci z Dobratic.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie