Domů » Sdružení a spolky » Sport » B7 a zlato pro Causidise s Najvertem

Z pátku 2.9. na sobotu 3.9. se běžel další závod Adidas Continental – Beskydská sedmička 2016. Marek Causidis se Stanislavem Najvertem si časem 11:43 doběhli pro 1. místo.
Adidas – Continental Beskydská sedmička (dále B7) – je eXtrémní přechod Beskyd Javorový – Javorník a má statut Otevřeného Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic. B7 je nejznámější a nejtěžší ultra závod dlouhý 95 km s převýšením 5430 m.

Slova MISTRA ČESKÉ REPUBLIKY V HORSKÉM MARATONU DVOJIC 2016 Marka Causidise:
„Z vítězství mám velkou radost, protože, cíl a úkol který jsem si před čtyřmi lety, když jsem startoval poprvé, dal, jsem si konečně splnil. Letos jsem to fakt chtěl moc vyhrát, a povedlo se. Byl to náročný závod, ale už z Ropice jsme běželi jen dva týmy a tak nějak jsem tušil, že když se nic nestane, tak právě mezi námi se rozhodne o vítězství. Zlom nastal v seběhu ze Smrku, tam jsme si vytvořili menší náskok, který jsme dokázali udržet až do cíle. V podstatě jsem absolvoval celý závod bez krizí, cítil jsem se skvěle a odhodlaně závod vyhrát. Když nějké náznaky krizí v průběhu byly, dokázal jsem se z toho vždy rychle vzpamatovat, hlavně i díky tomu, že jsme měli skvělé fungující podpůrný tým, který kde mohl, tam na nás čekal. Za to jim patří obrovské díky, protože bez nich by to tak dobře nedopadlo.“

Veškeré další info na www.beskydskasedmicka.cz.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč