Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Fotbalová přestřelka pro Brušperk

Dobratice – Brušperk 3:4 (1:2)

Druhé utkání za sebou čekalo na dobratické fotbalisty na domácím hřišti. Přijel Brušperk, který byl před začátkem soutěže pasován na jednoho z favoritů na postup výše. Jenže teorie je jedna věc a výsledky pak to druhé. Při dosavadních výsledcích v této fotbalové skupině se však nečekané výsledky rodí po každém kole. Dobratice chtěly potvrdit dobrou střeleckou formu, kdy doma daly svým soupeřům po sedmi gólech, dnes ale narazily na mnohem lepší tým a určitě byl svou kvalitou někde jinde než Albrechtice a Staré Město.  K solidnímu výsledku je nakopla už 5.minuta, kdy domácí zadáci nechali zcela volného Coufala a po centru z pravé strany jen pěkně trefil míč hlavou a Klesniak marně natahoval ruku po pravé straně, 0:1. To byl nečekaný úvod a domácím se ani v dalších minutách nedařilo nějak vážněji ohrozit branku hostů. Dokonce sami vyrobili další hrubku a Laryš se mohl zeptat brankáře, kam to chce. Naštěstí přeloboval nejen Klesniaka, ale též břevno domácí branky. Přišel nenápadný protiútok Dobratic a nedůsledný odkop obrany Brušperku stačil Šigutovi k tomu, aby nádhernou střelou z dobrých 25 metrů rozvlnil síť za zády Smolíka, 24.minuta a 1:1. To mělo domácí určitě povzbudit k dalšímu tlaku, ale už o minutu později zase nechali otevřené vrátka a Boráň patičkou poslal míč jen centimetry vedle pravé tyče. Něco pro diváky připravil Klesniak po půlhodině hry a skvělou robinsonádou potěšil fotbalového diváka. Pak nastaly chvíle i pro brušperského gólmana a i jemu vděčili spoluhráči za udržení nerozhodného stavu. Byly to ale jediné světlé okamžiky domácích, protože posledních deset minut první části měli třikrát namále. Nejprve trefil Šimon břevno, po něm poslal Polášek prudkou střelu z přímého kopu jen těsně nad, a Coufal překopl branku po krásném centru z pravé strany. Nakonec přece jenom šli do šaten spokojenější hosté. Ukázkovou akci předvedli ve 44.minutě, kdy si snadno pohráli s obranou Dobratic a Boráň měl jen lehký úkol trefit úplně prázdnou branku, 1:2. Ještě měli i domácí jednu příležitost, přímý kop Hlaváče našel sice hlavu dobratického hráče, ale míč z brankové čáry stačili Brušperští odkopnout do bezpečné vzdálenosti.

Ve druhém fotbalovém dění chtěly Dobratice pochopitelně změnit stav na ukazateli. V 50.minutě se povedla pěkná akce přes Hlaváče na Popelku, jeho centr nenašel nikoho z domácích k dorážce do sítě. Jak se využívá možnosti ukázali o dvě minuty později znova hosté. Po vhozeném autu nezabránili odcentrovat Coufalovi a na pětce stál opět bez hlídání brušperský hráč Laryš a ten se nemýlil, 1:3.  Dvoubrankové vedení bylo už dost solidní pro hosty, v 59.minutě jim však unikl po pravé straně Skotnica a prostřelil Smolíka, 2:3 a zase svitla naděje pro Dobratice. Vzápětí mohlo být srovnáno, Zábelka z pár kroků po vhozeném autu přestřelil! Dnešní zápas byl na gólové akce jako kopie. Vždy, když měli domácí šanci nebo dali kontaktní branku, zanedlouho si hosté svoje vedení potvrdili. Nejinak tomu bylo po Zábelkově gólovce. Zprava se opět odkryla volná část hřiště a Šimon utěšenou střelou nad Klesniaka navýšil na 4:2 pro hosty. Do konce stále bylo dost času nepříznivý výsledek zvrátit.  Proti bylo například břevno po střele Šiguta, stejný hráč pak zmařil další šanci nepřesnou střelou. Až v 78.minutě si mohli domácí fanoušci zakřičet potřetí gól, z přímého kopu nachytal Smolíka Hlaváč a podél zdi snížil na 3:4. Téměř z podobné vzdálenosti měl přímý kop i zkušený Hančin, trefil jen do zdi. Závěr utkání byl hodně hektický a rozhodčí nestačil schovávat žluté karty do své kapsy. Když udělil tu poslední po faulu hostí, měli domácí poslední možnost v nastaveném čase aspoň srovnat. Výborně kopnutý přímý kop Hlaváče zaplachtil mezi chumel snad všech hráčů ve velkém vápně. Míč se po odrazu od několika z nich dostal směrem k brance, kde se zastavil zřejmě na ruce brušperské obrany, ale rozhodčí Podracký jen písknul do píšťalky a ukončil zápas. Těžko to pochopitelně nesli dobratičtí fotbalisté, ti mohou spílat sudímu kolik chtějí, srovnat mohli z mnoha možností, a to se nestalo. Ztráta bodů je vždy nepříjemná, do konce soutěže je však hodně zápasů a na nápravu mají domácí hráči už příští zápas, v neděli v Bystřici.

Sestava Dobratic:

Klesniak – Popelka, Škapa, Dobiáš (74.Bortlíček), Skotnica – Šigut, Hlaváč, Causidis, Somr – Pánek (85.Lýsek) a Zábelka, trenér Korabík.

Rozhodčí: Podracký – Kret a Tabášek, žluté karty 5-6! 200 diváků,  KaMoš

FOTO Z UTKÁNÍ: https://dobratice.rajce.idnes.cz/195._DOBRATICE_-_BRUSPERK_3_4_1_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč