Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté skončili druzí!

K poslednímu utkání zajížděli dobratičtí muži do Jistebníku.  K soupeři, který obral naše hráče o všechny body v domácím prostředí, takže v odvetě se hrálo nejen o vrácení porážky, ale také o celkové umístění v soutěži. Už před posledním kolem bylo jasné, že vítězem se stane Dolní Datyně. Při rovnosti bodů měly Dobratice nepříznivou bilanci vzájemných zápasů o jediný gól, i skóre měli Datynští lepší, kdyby se rozhodovalo při stejném poměru gólů mezi těmito týmy. V každém případě je letošní fotbalový ročník 2017-2018 nejúspěšnějším co se týče umístění i bodů v účinkování TJ Dobratice v 1.A třídě.  K utkání v Jistebníku jen krátce ze zápisu, který může každý fotbalový znalec najít na webu FAČRu.

Jistebník – Dobratice 2:4 (2:3)

Sestava Dobratic: Tesarčík – Béla, Škapa, Šigut, Skotnica – Somr (14.Matula 82. Bezecný), Matula, Stříž, Causidis – Hlaváč a Pařenica (86.Bortlíček), trenér Korabík.

Hosté šli brzy do vedení už v 5.minutě brankou Somra a to byl jeho jediný kladný počin v zápase, protože musel už ve 14.minutě indisponován odstoupit. Domácí stačili mezi tím srovnat Mohylou v 10.minutě na 1:1. Veliký problém v plánu jít za venkovní výhrou byla 26.minuta, kdy byl po druhé žluté vyloučen Šigut. „Přesilovku“ domácí zužitkovali docela záhy, kdy vedení zajistil ve 34.minutě Lebica.  Jak se dá otočit utkání jen s deseti hráči v poli ukázaly Dobratice ve zbytku zápasu. Konečně protrhl střeleckou smůlu mladíček Stříž a ve 38. minutě byl nerozhodný stav 2:2. Dalším premiérovým střelcem v dobratickém dresu se stal ještě v prvním poločase Matula a do kabin šly Dobratice s vedením o jednu branku. Poslední gól Dobratic v tomto fotbalovém ročníku dal kapitán celku z pod Prašivé Marián Causidis a stanovil tak konečný výsledek na 4:2 pro hosty. Odveta za zbabraný podzim vyšla dokonale a v konečné tabulce už nikdo Dobratice nedožene a před jediným, neodehraným utkáním, což je nedělní duel Jablunkova s D.Datyní,  potvrzuje druhou příčku s bodovým ziskem rovných padesát bodů a skóre 73:50. Našim fotbalistům za skvělé umístění gratulujeme!!

Zhodnocení úspěšné sezóny necháme na trenérovi, připravím s ním rozhovor do prázdninového čísla Dobratického zpravodaje. Věřím, že jste si mohli z mých komentářů v průběhu roku aspoň trošku přiblížit atmosféru z fotbalového prostředí. Přeji příjemnou dovolenou a našim fotbalistům stále výbornou formu i do další sezóny. K.Moškoř (KaMoš)



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč