Domů » Sdružení a spolky » Sport » Zbytečná prohra s Jablunkovem

DOBRATICE – JABLUNKOV 1:2 (1:1)

Po dvou venkovních zápasech se konečně dobratičtí fanoušci dočkali. Na domácím hřišti hostil druhý celek soutěže, šestý Jablunkov. Ani tentokráte neměl trenér Korabík k dispozici kompletní kádr a musel postavit zase jiné složení jedenáctky. Od první minuty nastoupily Dobratice v této sestavě: Tesarčík – Béla, Škapa, Lýsek (78.Dobiáš), Skotnica – Šigut, Hlaváč, Causidis, Pařenica – T.Boráň a Zábelka (68.Březina).

Už od počátku byla na hřišti znát opatrnost z obou stran. Hráči se těžko prosazovali do šestnáctek a hra většinou končila právě u tohoto území. Domácím vázla kombinační hra, spousty nepřesných přihrávek mařila připravení nějaké možnosti. A když se naskytla, tak končily vesměs mimo branku hostí. Dvě také dobré příležitosti měl Causidis, ale ani volej slabší pravou nohou a pak tečovaný míč po centru zprava správný směr nenašly. Jablunkov poprvé šel až k nebezpečné blízkosti Tesarčíka v 10.minutě zásluhou Martynka, ale jeho střelu domácí brankář lapil. Další dobrou šanci Causidise vychytal hostující Bruk  a když se nikomu nepodařilo trefit střílený centr hostujícího křídla, byl i po půl hodině stav na ukazateli bezbrankový. Pak se přece jenom povedla pěkná kombinace domácím a po narážečce ve velkém vápně měl Causidis před sebou jen gólmana a toho konečně prostřelil a ve 34.minutě Dobratice šly do vedení 1:0.   Hosté však nebyli nijak tím zaskočeni a přidali na aktivitě. Ve 40.minutě se ocitl před Tesarčíkem Hudzieczek, ale vynikající zákrok gólmana držel domácí ve vedení. Tento stav však do konce poločasu nevydrželo. Přišel zbytečný faul Skotnicy ve 43.minutě a  zahrávaný přímý kop hosty byl gólový. Na centrovaný míč nejvýše vyskočil Hupka a od břevna zapadl míč těsně za brankovou čáru, 1:1. Ještě v poslední minutě mohl strhnout vedení na stranu hostů Lachowicz a Tesarčík reflexivně vytlačil míč z úhlu na roh.

Druhou půli začali domácí hned po prvním průniku do šestnáctky gólem. To by ale nesměl být Zábelka v ofsajdové pozici a tak radost domácích byla předčasná. Hosté se začali více osmělovat a využívat drobných chyb v zadních řadách Dobratic.  V 55.minutě si nepohlídali domácí zcela volného Szotkowského a přesně načechraný míč zprava na jeho hlavu znamenalo otočení skóre na stranu Jablunkova, 1:2. Domácí ve druhém poločase nehráli dobře. Tolik pokažených přihrávek se jen tak nevidí a Jablunkov cítil možnost na navýšení vedení. Těch příležitostí měli několik, jako například střela kapitána Szotkowského, kdy se pěkně uvolnil na hranici šestnáctky nebo Hupky, který taky docela snadno prošel obranou až na dostřel branky. I tak mohly Dobratice minimálně vyrovnat. Po výkopu Tesarčíka po hodině hry se odražený míč zadákem Jablunkova dostal ke zcela volnému Zábelkovi, který z osmi metrů trefil jen boční síť branky. Větší možnost se už pak domácím nenaskytla. Ba naopak, hosté šli několikrát do brejku, kdy domácí vsadili vše na vyrovnání. Přečíslení dokonce tří hráčů na jednoho domácího špatně vyhodnotil Szotkowski, stejně tak i střídající Pustka. Domácí ještě stačili trefit tyč po přímém kopu a zanedlouho podobně zahrávaný přímák Hlaváčem poslal míč hlavou nad Causidis. Když poslední rohový kop za účasti Tesarčíka ve velkém vápně skončil odkopem hostů do bezpečné vzdálenosti, nebyl již čas na srovnání.

Utkání řídila trojice rozhodčích Šabacký, Priesol a Kubáček, žluté karty uviděli jen domácí hráči Zábelka, Lýsek a Šigut. Zápas sledovalo 150 diváků.  KaMoš

Fotky jako obvykle ode mne zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/216._DOBRATICE_-_JABLUNKOV_1_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč