Domů » Sdružení a spolky » Sport » Další domácí porážka fotbalistů

DOBRATICE – Petřvald n.M. 1:5 (0:2)

Druhý zápas po sobě odehráli dobratičtí fotbalisté na domácím hřišti. Žel, i tentokráte to byla katastrofa a nepříjemný debakl. Znalcům dobratické kopané už při pohledu na sestavenou jedenáctku došlo, že se o body bude velmi těžko hrát. Chybělo několik klíčových hráčů a Petřvald disponuje na počátku sezóny skvělou formou a bilancí. Mohlo být hned několik sekund po vstupním hvizdu rozhodčího Moravce vše jinak, kdyby hrubku petřvaldských zadáků využil Šimeček. Zblízka však netrefil ani branku a tím doslova hosty nakopl k výbornému výkonu okořeněným i fotbalovým kořením a to jsou branky. To se totiž ve 3.minutě dostal k míči na hranici vlastní šestnáctky kapitán týmu Hýl a udělal během pár okamžiků z domácích hráčů jen slalomové branky. Prošel snad mezi čtyřmi hráči, aby pak nádherně do uličky vysunul Palatického a Petřvald vedl 1:0. Za pár minut se stejný hráč opřel z voleje do míče a brankář Bocek jen očima sledoval vyslaný projektil těsně vedle jeho pravé tyče. Dobratice zaostávaly ve hře s míčem, přihrát si byl problém a uhrát v souboji míč jeden na jednoho, skoro neřešitelné. Šance tak nevznikaly, to spíše Bocek byl stále ve střehu a po pěkné střele Jiřího Huvara se vyznamenal a vyrazil míč s námahou do bezpečí. Na vše nestačil, po půlhodině hry ztratil na půlce míč Pařenica a proti Huvarovi Bocek zaváhal s vyběhnutím a hostující hbitý útočník po kličce brankáři poslal míč do prázdné branky, 0:2. Snaha o zteč hostující branky končila stejně jako proti Dobré na dobře zorganizované obraně a tak se například  střela Škapy jen odrazila od nohou bránícího obránce a přímý kop Pařenici stačil před dotírajícími dobratickými hráči vyboxovat gólman Kozelský. Stínem prvního poločasu byl likvidační zákrok R.Huvara na pronikajícího Stříže, kdy se petřvaldský hráč zaměřil jen na hráče a vůbec se nesnažil zasáhnout míč. Zákrok rozhodčí vůbec neocenil ani žlutou kartou a po chvilce musel domácí fotbalista s bolestnou grimasou střídat. To bylo citelné oslabení už tak poskládané jedenáctky trenéra Korabíka.

Druhý poločas začali domácí velikou šancí Šimečka a ani tentokráte se proti brankáři neprosadil. Omílané pravidlo nedáš – dostaneš, se potvrdilo i tady. Hned z následujícího protiútoku si pohrál na levé straně s obranou J.Huvar a po té z dvanácti metrů přesně zamířil k pravé tyči a hosté vedli o tři branky. Tento stav vypadal už nepříjemně, na čest domácích třeba poznamenat, že zápas nezabalili a měli poměrně dost možností skóre změnit. Až v 56.minutě po dvou rohových kopech se podařilo vstřelit čestný gól, když překvapil brankáře téměř z nulového úhlu Škapa, 1:3. Kdyby se udělovala cena o největšího „zahazovače šancí“, tak ji má bezpochyby mladý Šimeček. Minimálně další tři kromě již zmíněných příležitostí totiž nezužitkoval. Veliká škoda, dalo se ještě něco na hřišti udělat, ke gólu to však nevedlo. Nepodařilo se to ani Lýskovi z dobré pozice ani spoluhráčům po Pařenicových  solidně zahrávaných standardkách. Hostům zase stačil jeden brejk a z pravé strany přetažený centr se otřel o břevno a na zadní tyči stál nehlídaný Palatický a hosté šli opět do tříbrankového vedení. Ještě v 87.minutě se opět řítil sám na brankáře Šimeček a znovu nedal. Tak se pro domácí zrodil nakonec debakl, na konci posledního gólu Petřvaldu byl střídající Ručka a uzavřel trápení Dobratic, 1:5.   KaMoš

Sestava Dobratic: Bocek – Skotnica, Dobiáš, Lýsek, Stříž (30.Bortlíček) – Matula, Pařenica, Causidis, Kohut, Škapa  – Šimeček.

Rozhodčí: Moravec – Kolečkář a O.Boráň, ŽK: Kohut, Pařenica – Novák, Danyi, 165 diváků

Foto zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/232._Dobratice_-_Petrvald_n.M._1_5



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie