Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalisté vezou další výhru

Lučina – Dobratice 1:3 (0:2)

Teplé podzimní počasí, výborně připravený pažit lučinského fotbalového hřiště a pořadí obou týmů hned vedle sebe v tabulce 1. A třídy, to byly hlavní lákadla sobotního fotbalového odpoledne na Lučině. Dobratické fotbalisty opět přijela podpořit na Lučinu početná skupina fanoušků. Byla jich plná tribuna.

Trenér hostů Korabík se svým asistentem Musálkem využili staré fotbalové pravidlo, že se „vítězná sestava nemění“ a tak hostující tým nastoupil v sestavě: Bocek, Škapa, Lýsek, Dobiáš, Kantor, Stříž, Somr, Šimeček, Mitrenga, Causidis, Skotnica. Na střídání byli připraveni: Kohut, Pařenica, Koloničný, Matula a Lisník.

Zápas řídila tato trojice, jako hlavní rozhodčí Hrňa, asistovali mu Kyselý a Závodný, žluté karty: 3:3, fotbalovému zápasu přihlíželo cca 180 diváků.

Utkání se od počátku vyvíjelo víceméně jednoznačně ve prospěch hostů. Útočně laděná sestava se tlačila před pokutové území domácího brankáře Balka. Přicházely šance, ve kterých se hostující hráči zastřelovali. Domácí brankář držel s vypětím všech sil čisté konto lučinských. To se mu dařilo až do 27. minuty, kdy svou šanci bezpečně proměnil Matěj Šimeček a otevřel skóre utkání ve prospěch hostů na 0:1. Po obdržené brance se domácí začali osmělovat a ve 37. minutě neproměnili svou jedinou velkou šanci prvního poločasu. Tu zlikvidoval výborný gólman hostů Ondřej Bocek. Po té dobratičtí chlapci zvýšili výkonnostní obrátky a výsledkem byla druhá Šimečkova branka v síti domácích. Poločas skončil zaslouženým vedením hostů o dvě branky.

Ve druhém poločase pokračoval tlak hostů, přicházely šance, ale chybělo jejich přesné zakončení. Dobře hrající obrana podporovala záložníky, kteří vytvářeli útočníkům brankové příležitosti. Chybělo tomu jen gólové navýšení skóre. A tak přišla 67.minuta a následoval trest v podobě kontaktního gólu Goroše na 1:2. Tento gól domácí trochu nabudil a útočné akce se střídaly po obou stranách. Hostující hráči ale opět zvýšili otáčky a z jedné z mnoha akcí následoval trestný kop ze vzdálenosti asi 17 metrů. Na přesně umístěnou střelu Patrika Lýska byl domácí brankář Balko krátký a Dobratice opět navýšily svoje vedení o dvě branky. Přestože do konce zápasu chybělo skoro dvacet minut a další šance se ještě hostům naskytly, skóre se již neměnilo. V závěru přišla na řadu fotbalová taktika a hosté opakovaným střídáním hru kouskovali a výsledek utkání si pohlídali. Lze opět konstatovat, že se hrál nadprůměrný fotbal a na tom měli zásluhu hráči obou týmů.  PV

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč