Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice – Řepiště 1:2

V dalším jarním kole odehrály Dobratice další utkání jako domácí tým na hřišti vedoucích Řepišť. Po korektní dohodě mezi oběma celky museli dobratičtí hráči i fandové přijmout tuto alternativu než se dokončí dobratický areál. Řepiště tak mohly na svém trávníku s předstihem oslavit postup do krajského přeboru, protože jejich náskok před druhým Vratimovem B byl takový, že jim stačilo uhrát bod.

Dobratice se představily v této sestavě: O.Bocek – Kohut, Lýsek, Dobiáš, Stříž – Mitrenga, Causidis, Bařina, Skotnica – Lisník a Hlaváč. Střídání: 18. Lisník – Somr, 74. Hlaváč – Březina a v 89.minutě odstoupil Mitrenga a přišel Pařenica. Mužstvo vedl M.Korabík a asistent P.Musálek.

Delegovaní rozhodčí: Dimun, Kovařík a Šeruda, cca 80 diváků.

Za slunečného, ale větrného počasí se už po prvních sekundách dalo tušit vyčkávací taktiku, zejména ze strany Dobratic. Přece jenom respekt ze suverénního lídra soutěže v jehož středu hrají zkušení hráči s ligovými starty, byla na místě. Obrana Dobratic jen na chvilku zaváhala při odkopu míče ve 3.minutě a bylo zle, nabídnutý míč dostal do sítě Kyselý, 0:1. Obdržená branka jako by probudila dobratické a začali hru vyrovnávat a častěji se dostávat blíže k brance zkušeného Daňka. V 9.minutě poslal pěkný centr zleva Hlaváč a Skotnicovi chybělo jen kousek, aby lépe trefil míč. Chvíli na to zahrozily Řepiště, obětavost dobratických zadáků se projevila jen dvěma rohy v podání Tchuře. Nutno říci, že tento velezkušený fotbalista posílal svou levačkou nepříjemné centry do malého vápna a obrana s dobře chytajícím Bockem odolávala s velkými potížemi. Velkou možnost na vyrovnání měl v 16.minutě rychlonohý Bařina, v přímém souboji s brankářem měl navrch gólman. Stejnému brankáři zatrnulo o deset minut později, když se před šestnáctkou odrazil míč tak, že se k němu dostal štírek Skotnica, lobem přehodil 196 cm vysokého gólmana a míč jen o kousek minul pravou tyč z pohledu diváka. Dobratice měly v této fázi mnohem více ze hry a tak se nebylo čemu divit, že přicházely příležitosti ke srovnání stavu. Tu největší měl kapitán Causidis, žel ani jemu nepřálo štěstí a kulatá meruna si poskočila pouze na břevno.

Ani ve druhém poločase našemu celku nevyšel úvod. Po šesti minutách totiž skončila dalekonosná hlavička Jurči za překvapeným Bockem a Řepiště šly do dvoubrankového vedení. I potom nastal stejný obraz hry jako před přestávkou. Dobratice šly snaživě za svým cílem, dát aspoň kontaktní gól a pokusit se i srovnat výsledek. Jak už to bývá při dobývání branky přicházejí brejky a jeden propásl Jurča a pumelici dostal Bocek do citlivých míst. Čtvrt hodiny před koncem přišel Daněk o čisté konto. Z ničeho nic se po soubojích na hranici šestnáctky dostal míč nalevo k Lýskovi a nejstarší dobratický hráč na hřišti snížil na 1:2. Stejný hráč měl na hlavě další možnost, tentokráte míč jen těsně přelétl branku. I v závěru se divákům líbily některé fotbalové momentky, ke změně výsledku už nedošlo. Jak jsem slyšel od domácích fandů, myslím tím těch z Řepišť, říkali, že na tomto hřišti hrál dnes velice kvalitní tým. Především zadáci už taky mají nějaký věk a naše rychlonožky je pořádně prověřily. Vítězství nakonec vybojoval šťastnější celek, výhrou si pojistil už zmiňovaný postup do vyšší fotbalové soutěže. Můžeme jen pogratulovat a našim fotbalistům poděkovat za bojovný fotbal. KaMoš

fotky z utkání zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/251._DOBRATICE_-_REPISTE_1_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie