Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbalová sezóna zakončena prohrou

Definitivní tečku za fotbalovým ročníkem 2021 – 2022 udělal z pohledu fotbalistů Dobratic zápas se Smilovicemi. Dobratičtí stále nemají dodělány stavební úpravy u svého hřiště a tak se muselo opět využít možnosti odehrání utkání u svého soupeře. V podstatě to bylo úplně jedno, Dobratice už měly jisté 5.místo a Smilovice hrály jen o vylepšení pořadí v druhé polovině tabulky.

Hrálo se v pravé poledne, což při letním počasí bylo zcela něco neobvyklého nejen pro samotné hráče, ale i diváky. Těch už moc na sousedské derby nepřišlo a není se čemu ani divit. V tento den je na několika místech připraven jiný program, jako např. smilovické radovánky či den obce V.Lhot v Kamenitém.

Trenér Korabík se svým asistentem Musálkem měli na začátku zápasu tuto sestavu:

Bocek – Moják, Lýsek, Dobiáš, Březina – Kohut, Stříž, Causidis, Somr – Bařina a Šimeček. Bohužel už v 5.minutě musel pro zranění odstoupit Moják, nahradil jej Lisník. Ve druhém poločase se na trávníku objevili také Pařenica a Mitrenga. Zápas rozhodovala trojice Kyselý, Žáček a Hrdina.

Od úvodního hvizdu se začalo v poklidném tempu až do nešťastné 4.minuty, kdy musel po střetu se soupeřem opustit velice záhy hřiště Moják. Bylo vidět, jak je bolestivě zasažen a tak Míšovi přejeme brzké uzdravení a návrat na zelený pažit. První střelu na branku jsme zaznamenali v 9.minutě, kdy se do míče opřel svou pověstnou levačkou Marián Causidis a gólman Gaszczyk byl rád za balón těsně nad jeho brankou. V té době byly Dobratice aktivnější a častěji trávili čas na půlce soupeře. Smilovice zahrozily ve 12.minutě únikem Ciencaly po levém křídle a před nabíhajícím Vlachovičem stačili zadáci Dobratic odkopnout míč na roh. Klidnější čtvrthodinku obohatil dvěma střeleckými pokusy opět Causidis, vždy však trefil jen připravenou náruč brankáře. Přišla 34. minuta a na branku Bocka se snesl nenápadný centr, který gólman podcenil a padající míč od břevna doběhl dříve Vlachovič a špičkou kopačky jej poslal do správného prostoru a Smilovice vedly 1:0. Byla to vlastně první střela mezi tyče a hned veleúspěšná. Změnit stav na ukazateli se ještě před koncem první části zápasu pokusil z otočky Stříž, i jeho pokus stav nezměnil. Minutu na to vyzkoušel pozornost Bocka pěknou střelou Ciencala a to bylo na prvních 45 minut vše.

Ve druhém poločase se hned po rozehrání dostal do výborné šance velice aktivní Ciencala a těsně překopl branku. Po přenesení hry na druhou stranu přiťukl míč do uličky Šimečkovi Causidis a jeho zakončení mělo podobný průběh. Smilovice měly velmi rychlé hrotové útočníky a několikrát velice kvalitně provětrali nohy dobratických zadáků, naštěstí bez gólové nabídky. Ideální míč dostal při rohovém kopu Dobiáš, žel jeho hlavička také poslala míč nad břevno. Dobratice měly velikou snahu něco s výsledkem udělat a útočné pojetí se mohlo po hodině hry vymstít. To se totiž na samotného obránce řítili tři hráči v bílozelených dresech, naštěstí finální střela z kopačky Procházky minula pravou tyč. Pořádně se zpotil smilovický gólman po střele z přímého kopu, kdy míč neudržel a musel velice rychle zkrotit neposlušnou merunu nadvakrát. Jak lze docílit snadno branku ukázaly Smilovice v 68.minutě. Jejich krajní obránce poslal křížem ze své strany míč až na levé křídlo Ciencalovi, tomu stačilo míč zpracovat a proti vyběhnuvšímu Bockovi potřeboval i štěstí, míč se přes něj dostal těsně za brankovou čáru, jak okamžitě signalizoval asistent rozhodčího Hrdina, 2: 0 pro Smilovice. To už vypadalo pro Dobratické vážně a přidaly na tempu. Na vyrovnání měly čas a také další příležitosti. Například v 70. minutě prostrčil na hranici velkého vápna míč mezi dvěma obránci Causidis na Lisníka, jenže ten trefil jen boční síť branky. Minutu na to se musel pořádně stydět Kohut, jemuž naservíroval Stříž míč jako na podnosu a Saša nikým neatakován se ještě mohl zeptat brankáře kam to chce, míč však letěl spíše jako do branky na ragby. Pro změnu síť na druhé straně branky Smilovic polechtal Bařina a tečku za neschopností vstřelit svému soupeři branku udělal Pařenica. V 77.minutě pronikl do šestnáctky Mitrenga, kde byl nedovoleně sražen, míč doputoval k Causidisovi a ten netrefil vůbec branku. Sudí k překvapení všech nařídil přesto pokutový kop. Jak říkali i skalní fandové na tribunce, přišla druhá výhoda a šance z penalty něco s utkáním udělat. Exekutor však desítku nedal, nepříliš umístěnou střelu brankář Gaszczyk vystihl a ukryl ve své náruči. Tím jako by odfoukl vítr aspoň nějakou naději na lepší výsledek, nestalo se tak. Závěr sezóny je tu. Jaká byla? To už si musí vyhodnotit samotní trenéři, hráči i vedení klubu. Fanouškům třeba moc poděkovat za veškerou podporu na všech utkáních, kdy museli cestovat celé jaro do různých míst několika okresů. Pevně věřím, že podzimní nový ročník krajské soutěže zahájí Dobratice s nadšením v novém sportovním areálu, na který se všichni už nyní těšíme. KaMoš

Fotky zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/252._Dobratice_-_Smilovice_0_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie