Domů » Sdružení a spolky » Sport » Body odvezly Smilovice

DOBRATICE – SMILOVICE 0:2 (0:0)

Fotbaloví fanoušci se v Dobraticích konečně dočkali mistrovského utkání svého mužstva na domácím hřišti. V sobotu 27.srpna se vydalo přes 150 diváků směrem k areálu nazvaném jako Dobratické centrum volnočasových aktivit. Rekonstrukce areálu se zastřešenými posezeními, tanečním parketem, udírnou a zpevněnou plochou byla další etapou v budování volnočasového areálu obce Dobratice. Jeho součástí je fotbalové a tréninkové hřiště, Lesopark, Fórum a v současné době dokončovaná stavba Zázemí se šatnami, tribunou, pódiem, občerstvením, klubovnou. Rozsáhlá rekonstrukce finišuje do svého závěru a tak se mohli diváci pomalu seznamovat s některými částmi areálu. V samotném úvodu před zápasem sdělil předseda TJ Dobratice Břetislav Bortlíček, co vše předcházelo rekonstrukci a co ještě třeba dotáhnout tak, aby se mohl areál naplno otevřít pro veřejnost.

Fotbal se hrát mohl a to bylo to podstatné. Trojice rozhodčích Jakub Revaj, Tomáš Klimek a Tomáš Mankovecký přivedli na střed hřiště tyto základní jedenáctky:

Smilovice – Kroužek T., Kohut, Dytko, Kroužek J., Borgosz, Žebrok, Przyczko, Rusz, Ciencala, Ondryhal a Vlachovič.

Dobratice – Bocek O., Somr, Dobiáš, Lýsek, Kohut, Skotnica, Pařenica, Bařina, Causidis, Mitrenga a Stříž.

Podle prvních výsledků v nové fotbalové sezóně byly mírným favoritem Dobratice. Průběh utkání však byl poněkud jiný. Už po pár sekundách oběhl Kohuta hbitý dorostenec Ondryhal a jeho přesný centr z pravé straně na malé vápno zakončil skluzem Vlachovič a míč přeletěl Bockovu branku. To mělo být první varování pro dobratickou obranu, protože jen o pár minut na to, pálil z otočky Przyczko a Bocek už musel vytáhnout skvělý zákrok. Až po deseti minutách bylo vidět nějaký pohyb v šestnáctce Smilovic, kdy po přímém kopu skončila hlavička dobratického hráče v náruči gólmana. O sobě dávali především vědět dva smilovičtí hráči zmíněni už při první jejich šanci a podobnou přímočarou akci zaznamenali v 18.minutě a Vlachovič jen slabou střelou pozdravil Bocka. První rohový kop domácích mohl přinést nějakou radost, jenže míč po hlavičce volného Lýska skončil vedle levé tyče. To mnohem přesněji si počínaly Smilovice a po zahraném rohu, Dytka zblízka skvěle vychytal domácí brankář. Jinak se moc na hřišti v první půli neudálo kromě nešťastného okamžiku, kdy po půhodině hry musel po souboji se smilovickým útočníkem odstoupit s vyhozeným ramenem Dominik Dobiáš.

Druhý poločas opět začal lépe pro hosty a ve 46.minutě se proháčkoval přes tři dobratické hráče Vlachovič a poslední překážkou se stal včasným vyběhnutím zase Bocek. Ač měli hosté hru pod kontrolou, udeřit mohlo z nenápadné akce na druhé straně hřiště. Zadáci Smilovic si až moc všímali kapitána Causidise až se najednou objevil míč u zcela nepokrytého Šimečka. Svou příležitost nevyřešil dobře, kličku mu vystihl brankář Kroužek a dostal jej mimo střelecký úhel a bylo po šanci. To byla klíčová minuta utkání, protože po dalším průniku Vlachoviče středem obrany Dobratic přišel nedovolený zákrok a sudí Revaj nezaváhal a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil zkušený Przyczko a i když Bocek vystihl směr letu míče, neměl nárok a Smilovice šly do vedení. Běžela 64.minuta a času na obrat v utkání bylo relativně dost. Přišel nějaký náznak zvýšené aktivity domácích, ale jen slibná možnost Causidise, kterého reflexivně vychytal Kroužek dorovnání nepřineslo. Dobratice se snažily, někdy až na hraně rizika při ponechání jen tří hráčů v zadní linii, ale dobýt smilovickou tvrz se nepodařilo. Naopak se zablýskalo gólově opět ze strany Smilovic a rychlý brejk proměnil Vlachovič ve druhou branku a bylo hotovo.

Co říci na závěr? Nebyl to povedený zápas domácího celku a třeba sportovně přiznat lepší fotbalovou kvalitu hráčů v bílých dresech. Ty černé, domácím nic radostného nepřinesly. Bylo slyšet i z řad diváků, že si přejí vidět naše hráče v oblíbené modré barvě, to byla byla asi jiná jízda.

Druhá půle přinesla i několik změn v sestavách obou mužstev a tak jen pro doplnění, kdo koho vystřídal a šel si zahrát. V domácím týmu střídal zraněného Dobiáše Šimeček, v 76.minutě přišel místo Bařiny Lisník, v 79. nahradil Pařenicu Březina. Hosté provedli tyto změny: v 67.minutě odešli Kroužek a Žebrok, přišli Kisza a Klimas, v 82.minutě nastoupil za Ondryhala Firla a v 86. minutě střídal Vlachoviče Cupek. KaMoš

Foto z utkání: https://dobratice.rajce.idnes.cz/253._Mistrovske_utkani_v_kopane_v_rekonstruovanem_arealu/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč